Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi

İstanbul / Pendik

Hesapla
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ekle
Ekle
336
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavlı
Taban Puanı 413.8284
Yüzdelik Dilim 12.94 (Tahmini)
Kontenjan Türü Erkek
Okulun Pansiyonu Erkek
Eğitim Süresi 5 Yıl
Yabancı Dili Arapça
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu?
Yorum Ekle/Oku LGS Puanı Hesapla
Bu Lise Bir Proje Okuludur.

Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi İstanbul ili Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa LGS Puanı ile öğrenci alacak. (*) Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı 413.8284 tahmini yüzdelik dilimi 12.94.

Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2023 413.8284 -
2022 380.9093 13.50
2021 360.5782 12.08
2020 386.5531 10.44
2019 395.7325 13.78
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisidir.
İlk yerleştirme verileridir.
Son 5 Yıllık Kontenjan Bilgisi
2024
0
2023
64
2022
60
2021
60
2020
60
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde "Fen ve Sosyal Bilimler Programı" uygulanmaktadır.
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi 23.03.2012 tarihinde açıldı. Pendik Anadolu İmam Hatip Lisesinin Esenyalı Mahallesindeki ek binasında hizmete başlayan okulumuz bir proje okulu olarak planlandı. Anadolu Lisesi puanıyla kayıt yaptırılabilen okulumuz sadece erkek öğrenci kabul etmektedir.

D - 100 karayolunun hemen üstünde, tren yoluna çok yakın ulaşım sorunu olmayan ve geniş güzel bir bahçe içerisinde bulunan okulda yatılı okumak isteyen öğrencilerimiz için 140 yatak kapasiteli parasız yatılı devlet yurdu hizmet vermektedir.

Hem akademik başarı hem Arapça ve İngilizce eğitimi hem sosyal faaliyetlere aktif katılım hem de teme İslami bilgileri öğrenmek... Dört dörtlük bir okul burası. Bir yandan halı saha, basketbol ve voleybol sahası; spor, güreş, fitness ve okçuluk salonları, robotik atölyesi, Arapça ve İngilizce dil laboratuvarları, konferans salonu ve muhteşem yurt binası, diğer yandan sımsıcak aile ortamı ve alanında yetkin hocaların rehberliği... Daha ne olsun?

Okul içinde yemekhane, zengin bir kütüphane, geniş konferans salonu, fizik kimya laboratuvarları ile bölgemizde tercih edilen bir okul olma hedefindedir. Ayrıca okul öğrencilerinin kullanımına tahsis edilen ve içinde modern spor aletlerinin bulunduğu, sıcak su imkânının olduğu bir spor salonu da bulunmaktadır. Gelenekten ilhamla geleceğe hazırlıyoruz.

Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak, öğrencilerine nitelikli eğitim imkânı sunabilmek, onları hayata ve geleceğe hazırlayabilmek, ülkemizin yetişmiş insan ihtiyacına cevap verebilmek için, okul yönetimimiz ve eğitim kadromuz ile her gün bir adım daha ileriye gidebilmek için çalışıyoruz. Okulumuzda yaptığımız akademik, mesleki, sosyal, kültürel, sportif vb. çalışma ve etkinliklerle, öğrencilerimize nitelikli bir eğitim ortamı sunuyoruz. Öğrencilerimizin medeniyetimizin temel değerleri ile donanmış; İmam Hatip öğretisini benimsemiş, kimlikli, kişilikli, karakterli bireyler, öncü nesiller olarak yetişmelerine imkân hazırlıyoruz. Ülkesinin ve gönül coğrafyasının sorunlarına duyarsız kalamayan, gönül coğrafyamızdaki acıları yüreğinde hisseden gençler olabilmeleri için uğraş veriyoruz. Öğrencilerimizin mezuniyetlerinden sonra Türkiye'nin belli başlı üniversitelerine yerleşmelerini temel misyonlarımızdan birisi olarak kabul ediyoruz.

Okulumuz Arapça Hazırlıklı Proje Okuludur.

Kutsal Kitabımız Kur'an-ı Kerim'in dili olması sebebiyle, bizim için ayrı bir değere sahip olan Arapça günümüzde önemini ve dünya dilleri arasındaki etkinliğini gitgide arttırmaktadır. Son zamanlarda coğrafyamızda meydana gelen gelişmeler, Arapça bilmenin gerekliliğini açıkça ortaya koymuştur. Diğer yandan bugün Arapça bilenler için; tercüme sektörü, uluslararası düzeyde faaliyet gösteren şirketler ve bankalardaki mevcut pozisyonlar, önemli kuruluşlardaki iş imkânları, bürokrasideki ihtiyaç da göz önüne alındığında, bu dili bilmenin sağlayacağı kariyer ve fırsatların oldukça fazla olduğu görülecektir.

Bu nedenle, günümüzde; Arapçayı pratik ve akademik anlamada iyi derecede öğrenen bireyler: İş hayatlarında, akademik kariyerlerinde ve modern dünya ile iletişimlerinde bir adım önde olacaklardır. Küresel ölçekteki bu imkânlardan yararlanmak isteyen okulumuz, 2014-2015 öğretim yılından itibaren proje okul kapsamına alınmış, bünyesine "Arapça Hazırlık Sınıfı''nı eklemiştir. Pendik Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin eğitim süresi hazırlık + 4 yıldır. Hazırlık sınıfında birinci yabancı dil Arapça, ikinci yabancı dil olarak da İngilizce yoğun olarak okutulmaktadır.

Arapça dersleri anadili Arapça olan hocalar eşliğinde %100 aracı dilsiz eğitim şeklinde verilmektedir. Bununla beraber "dil yerinde öğrenilir" prensibi gereğince Arapçada belli bir seviyeyi yakalamış, sene içerisinde dil eğitiminde başarılı olmuş öğrencilere o dilin konuşulduğu ülkelerde dil eğitimi imkânı sunuyoruz. Bu sayede öğrencilerimizin hem yabancı dil pratiğini daha yoğun yapıyor, hem de bulundukları ülkeyi daha yakından tanıma fırsatı yakalıyorlar.

Çok Özel İmkânlar Öğrencilerin Hizmetinde.

Okulumuzda öğrencilerimizi geleceğe hazırlayacak birçok imkân bulunmakta; okul pansiyonumuz, isteyen öğrencilerimize hizmet vermektedir. Fitness, güreş salonlarımızda; futbol ve basketbol saha lisanslı hocalar eşliğinde 9 farklı branşta spor etkinliklerinin yapıldığı kapalı spor salonumuzla, bahçemizde bulunan açık spor sahamızla öğrencilerimizin fiziksel gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Okulumuzun yakınında bulunan spor tesisleri ile yaptığımız anlaşma kapsamında isteyen öğrencilerimizi havuza götürüyoruz.

Bilimsel, kültürel ve sosyal projeler ile öğrencilerimizin akademik sosyal başarılarına katkı sunuyoruz. Öğrencilerimize kitap okumayı sevdiren, medeniyetimizi tanıtan, toplum karşısında söz söyleyebilme ve sunum yapabilme becerileri kazandıran projeler yürütüyoruz.

Düzenlemiş olduğumuz bilgi, kültür ve mesleki alan yarışmaları neticesinde, dereceye giren öğrencilere Umre ödülü başta olmak üzere çeşitli ödüller veriyoruz. Yaptığımız bilinç seminerleri, adab-ı muaşeret dersleri, hadis sohbetleri vb. etkinlikler ile öğrencilerimizin ruhi bakımdan gelişmelerine imkân hazırlıyoruz.

Ülkemizin önemli yazar ve akademisyenleri ile buluşmalar düzenliyor, okulumuzda tertip ettiğimiz programların yanında, çevremizde düzenlenen tiyatro, konser vb. etkinliklere katılıyoruz.

Payitaht gezileri, yedi bölge Anadolu gezileri, ecdadın izinde Balkan gezileri ve yurt dışı gezileri ile tarihi, milli ve manevi mirasımızı gençlerimize tanıtıyoruz. Öğrencilerimize şehir dışında akademik, kültürel, sportif ve mesleki amaçlı çeşitli kamplar düzenliyoruz.

Bütün öğrencimize, uzman hocalardan Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma, gönüllü öğrencilere de Hafızlık eğitimi veriyoruz. Hıfzını okulumuzda tamamlayan öğrencilerimize sonraki eğitim hayatları boyunca çeşitli imkânlar sunuyoruz. Bünyemizde bulunan mehter takımı, ilahi korosu, hat kursu, tezhip kursu vb. etkinlikler ile öğrencilerimizin sanat becerilerini geliştiriyoruz.

Öğrencilerimizin okuma-yazma becerilerini geliştirmek için yazı atölyeleri düzenliyoruz. Çıkarmış olduğumuz edebiyat dergisi, tarih dergisi, Arapça dergi, dini dergi, coğrafya gazetesi, okul bülteni vb. yayın çalışmaları ile öğrencilerimizi yazmaya ve okumaya teşvik ediyoruz. Dergi köşemize koyduğumuz çeşitli dergileri, güncel olarak öğrencilerimizin takip edebilmelerini sağlıyoruz.

Öğrencilerimizin kaliteli bir üniversiteye yerleşebilmesi için destekleme kursları düzenliyoruz. Organize ettiğimiz kariyer günlerinde çeşitli üniversiteleri okulumuza davet ediyor, hem kendi öğrencilerimizin, hem çevre okullardaki lise öğrencilerinin daha iyi bir meslek seçmelerine rehberlik yapıyoruz. Geniş bahçemiz, zengin kütüphanemiz, Arapça dinleme salonumuz, konferans salonumuz, mescidimiz, laboratuvarlarımız ve daha birçok imkânımız ile yeni öğrencilerimizi bekliyoruz.

Öğrencilerimizle beraber geleceği inşa ediyoruz.

Önde ve öncü gençlik için her gün daha ileriye... Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi 2012 - 2013 yılında eğitime başlamıştır.

Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi 31.12.2014 tarihinde Milli Eğitim Bakanımız Nabi AVCInın imzası ile proje okullar kapsamına alınmıştır. Proje kapsamında okulumuzda Arapça hazırlık sınıfı vardır. Eğitim-Öğretim süresi Hazırlık+4 yıl, toplamda 5 yıldır.

Akademik, dil, mesleki, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal alanlarda kendinizi yetiştirebileceğiniz bir okul.

Gelenekten ilhamla geleceğe hazırlıyoruz.

Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak, öğrencilerine nitelikli eğitim imkânı sunabilmek, onları hayata ve geleceğe hazırlayabilmek, ülkemizin yetişmiş insan ihtiyacına cevap verebilmek için, okul yönetimimiz ve eğitim kadromuz ile her gün bir adım daha ileriye gidebilmek için çalışıyoruz.

Okulumuzda yaptığımız akademik, mesleki, sosyal, kültürel, sportif vb. çalışma ve etkinliklerle, öğrencilerimize nitelikli bir eğitim ortamı sunuyoruz. Öğrencilerimizin medeniyetimizin temel değerleri ile donanmış; İmam Hatip öğretisini benimsemiş, kimlikli, kişilikli, karakterli bireyler, öncü nesiller olarak yetişmelerine imkân hazırlıyoruz. Ülkesinin ve gönül coğrafyasının sorunlarına duyarsız kalamayan, gönül coğrafyamızdaki acıları yüreğinde hisseden gençler olabilmeleri için uğraş veriyoruz. Öğrencilerimizin mezuniyetlerinden sonra Türkiye'nin belli başlı üniversitelerine yerleşmelerini temel misyonlarımızdan birisi olarak kabul ediyoruz.

Okulumuz Arapça Hazırlıklı Proje Okuludur. Kutsal Kitabımız Kur'an-ı Kerim'in dili olması sebebiyle, bizim için ayrı bir değere sahip olan Arapça günümüzde önemini ve dünya dilleri arasındaki etkinliğini gitgide arttırmaktadır. Son zamanlarda coğrafyamızda meydana gelen gelişmeler, Arapça bilmenin gerekliliğini açıkça ortaya koymuştur. Diğer yandan bugün Arapça bilenler için; tercüme sektörü, uluslararası düzeyde faaliyet gösteren şirketler ve bankalardaki mevcut pozisyonlar, önemli kuruluşlardaki iş imkânları, bürokrasideki ihtiyaç da göz önüne alındığında, bu dili bilmenin sağlayacağı kariyer ve fırsatların oldukça fazla olduğu görülecektir.

Bu nedenle, günümüzde; Arapçayı pratik ve akademik anlamada iyi derecede öğrenen bireyler: İş hayatlarında, akademik kariyerlerinde ve modern dünya ile iletişimlerinde bir adım önde olacaklardır.

Küresel ölçekteki bu imkânlardan yararlanmak isteyen okulumuz, 2014-2015 öğretim yılından itibaren proje okul kapsamına alınmış, bünyesine "Arapça Hazırlık Sınıfı''nı eklemiştir. Pendik Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin eğitim süresi hazırlık + 4 yıldır. Hazırlık sınıfında birinci yabancı dil Arapça, ikinci yabancı dil olarak da İngilizce yoğun olarak okutulmaktadır.

Arapça dersleri anadili Arapça olan hocalar eşliğinde %100 aracı dilsiz eğitim şeklinde verilmektedir. Bununla beraber "dil yerinde öğrenilir" prensibi gereğince Arapçada belli bir seviyeyi yakalamış, sene içerisinde dil eğitiminde başarılı olmuş öğrencilere o dilin konuşulduğu ülkelerde dil eğitimi imkânı sunuyoruz. Bu sayede öğrencilerimizin hem yabancı dil pratiğini daha yoğun yapıyor, hem de bulundukları ülkeyi daha yakından tanıma fırsatı yakalıyorlar.

Çok Özel İmkânlar Öğrencilerin Hizmetinde. Okulumuzda öğrencilerimizi geleceğe hazırlayacak birçok imkân bulunmakta; okul pansiyonumuz, isteyen öğrencilerimize hizmet vermektedir. 9 farklı branşta spor etkinliklerinin yapıldığı kapalı spor salonumuzla, bahçemizde bulunan açık spor sahamızla öğrencilerimizin fiziksel gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Okulumuzun yakınında bulunan spor tesisleri ile yaptığımız anlaşma kapsamında isteyen öğrencilerimizi havuza götürüyoruz.

Bilimsel, kültürel ve sosyal projeler ile öğrencilerimizin akademik sosyal başarılarına katkı sunuyoruz. Öğrencilerimize kitap okumayı sevdiren, medeniyetimizi tanıtan, toplum karşısında söz söyleyebilme ve sunum yapabilme becerileri kazandıran projeler yürütüyoruz.

Düzenlemiş olduğumuz bilgi, kültür ve mesleki alan yarışmaları neticesinde, dereceye giren öğrencilere Umre ödülü başta olmak üzere çeşitli ödüller veriyoruz. Yaptığımız bilinç seminerleri, adab-ı muaşeret dersleri, hadis sohbetleri vb. etkinlikler ile öğrencilerimizin ruhi bakımdan gelişmelerine imkân hazırlıyoruz.

Ülkemizin önemli yazar ve akademisyenleri ile buluşmalar düzenliyor, okulumuzda tertip ettiğimiz programların yanında, çevremizde düzenlenen tiyatro, konser vb. etkinliklere katılıyoruz.

Payitaht gezileri, yedi bölge Anadolu gezileri, ecdadın izinde Balkan gezileri ve yurt dışı gezileri ile tarihi, milli ve manevi mirasımızı gençlerimize tanıtıyoruz. Öğrencilerimize şehir dışında akademik, kültürel, sportif ve mesleki amaçlı çeşitli kamplar düzenliyoruz.

Bütün öğrencimize, uzman hocalardan Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma, gönüllü öğrencilere de Hafızlık eğitimi veriyoruz. Hıfzını okulumuzda tamamlayan öğrencilerimize sonraki eğitim hayatları boyunca çeşitli imkânlar sunuyoruz. Bünyemizde bulunan mehter takımı, ilahi korosu, hat kursu, tezhip kursu vb. etkinlikler ile öğrencilerimizin sanat becerilerini geliştiriyoruz.

Öğrencilerimizin okuma-yazma becerilerini geliştirmek için yazı atölyeleri düzenliyoruz. Çıkarmış olduğumuz edebiyat dergisi, edebiyat gazetesi, tarih dergisi, Arapça dergi, İHL dergisi, değerler eğitimi dergisi, coğrafya gazetesi, tarih gazetesi, bilim dergisi, okul bülteni vb. yayın çalışmaları ile öğrencilerimizi yazmaya ve okumaya teşvik ediyoruz. Dergi köşemize koyduğumuz çeşitli dergileri, güncel olarak öğrencilerimizin takip edebilmelerini sağlıyoruz.

Öğrenilerimizin kaliteli bir üniversiteye yerleşebilmesi için destekleme kursları düzenliyoruz. Organize ettiğimiz kariyer günlerinde çeşitli üniversiteleri okulumuza davet ediyor, hem kendi öğrencilerimizin, hem çevre okullardaki lise öğrencilerinin daha iyi bir meslek seçmelerine rehberlik yapıyoruz.

Geniş bahçemiz, zengin kütüphanemiz, Arapça dinleme salonumuz, konferans salonumuz, mescidimiz, laboratuvarlarımız ve daha birçok imkânımız ile yeni öğrencilerimizi bekliyoruz.

Öğrencilerimizle beraber geleceği inşa ediyoruz.

Önde ve öncü gençlik için her gün daha ileriye...

OKULUMUZ ARAPÇA HAZIRLIKLI PROJE OKULUDUR.

Son zamanlarda coğrafyamızda meydana gelen politik ve ekonomik gelişmeler, Arapça dilini bilmenin ne kadar önemli olduğu gerçeğini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Ayrıca kutsal kitabımız Kur?ân-ı Kerim?in dili olması hasebiyle Arapça, Araplar dışındaki diğer milletler için de önemli ve öğrenilmesi gerekli bir dil olarak kabul edilmiştir.

Yedinci yüzyıldan başlayarak İslamiyet?in hızlı bir yayılış göstermesiyle Arap yarımadasında kullanılan bir dil olan Arapça, dünyanın dört bir yanına yayılarak dünya üzerinde en çok konuşulan diller arasına girmiştir. Ayrıca dünyadaki milyarlarca Müslüman?ın kutsal dinlerinin ve okudukları duaların dili de Arapçadır. Bu yönüyle Arapça bir kat daha önemli bir dil haline gelmektedir. Zira günümüzde Arapça dünya üzerinde 25 Arap ülkesinde, yaklaşık 425 milyona yakın bir nüfus tarafından konuşulmaktadır. Bu denli yaygın olmasının yanı sıra Arapça, birçok Avrupa dilini de etkilemiştir. Bu dilin dünyadaki önemi ve rolünün büyüklüğü sebebiyle, Birleşmiş Milletler 18 Aralık 1973 tarihinde Arapçayı altıncı resmi dil olarak kabul etmiştir.

Bununla birlikte Arapça günümüzde önemini ve dünya dilleri arasındaki etkinliğini gittikçe artıran bir dildir. Bugün Arapça bilenler için; tercüme sektörü, uluslararası düzeyde faaliyet gösteren şirketler ve bankalardaki mevcut pozisyonlar ve Birleşmiş Milletler gibi kuruluşlarda var olan iş imkânları göz önüne alındığında Arapça dilini bilmenin sağlamış olduğu kariyer ve eğitim fırsatlarının oldukça fazla olduğu görülecektir.

Bu nedenle, günümüzde; Arapçayı, -entellektüel bir Arap?la diyalog kurabilecek düzeyde- konuşabilen, Hiçbir sözlük ve ansiklopediye başvurmadan, her türlü Arapça yayını okuyup anlayabilen, Her istediğini yazılı ve sözlü olarak -akıcı şekilde ve edebî bir düzeyde- ifade edebilen kitlelerin yetiştirilmesine büyük oranda ihtiyaç vardır

Ülkemizin hızla gelişmekte olan bir ekonomiye sahip olması ve çok geniş bir yelpazeyle dünyaya açılması sebebiyle bir bireyin yurtdışında okuma, kariyer yapma ve çalışma şansı bulması, ana dilinden başka ikinci hatta üçüncü bir dili iyi bir şekilde yazma ve konuşma kabiliyetine sahip olmasını kaçınılmaz hale getirmiştir. Bu nedenle okulumuz, 2014-2015 öğretim yılından itibaren proje okul kapsamına alınarak ?Arapça Hazırlık Sınıfı? açılmıştır.

Niçin Hazırlık Sınıfı?

Yukarıda belirtilen ülkemiz ve dünya gerçeklerine ek olarak; Eğitim Süresi Ne Kadar? Pendik Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesinin Eğitim Süresi Hazırlık+4 yıl´dır.

Hazırlık Sınıfı?nın Kapsamı Nedir? Okulumuzda Yabancı Dil Hazırlık Sınıfında birinci yabancı dil haftada 20 saat Arapça, ikinci yabancı dil haftada 7 saat İngilizce´dir. Arapça derslerimiz anadili Arapça olan hocalar tarafından verilmektedir. Hazırlıkta ayrıca 4 saat Kur?an-ı Kerim, 3 saat Matematik, 3 saat Türkçe, 2 saat Beden Eğitimi ve 1 saat de Rehberlik dersi verilmektedir.

Proje Okul Nedir, Öğretmen Kadrosu Nasıl Olacak? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2014-2015 öğretim yılında Türkiye genelinde alt yapısı hazır olan bazı okullar proje okul kapsamına alındı. Proje okularına, yöneticiler Bakanlık tarafından seçilmekte, yine öğretmenler de Bakanlık tarafından il ve ülke genelinde alanında uzman ve mesleğinde başarılı olanlar arasından görevlendirilebilmektedir.

Yurt Dışında Eğitim İmkanı ?Dil Yerinde Öğrenilir? prensibi gereğince Arapçada belli bir seviyeyi yakalamış öğrencilerimizin Yabancı Dil pratiğini daha yoğun yapmalarını sağlamak için yurt dışı dil programları ve projelerine katılma imkanları sunulmaktadır.

Pansiyon ve Yurt İmkanı Var mıdır? Okulumuzda pansiyon bulunmaktadır.

ÖMER ÇAM ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ UYGULAMA PROGRAMI HAZIRLIK SINIFLARI

4- ÇALIŞMA KÂĞITLARI: Ders kitaplarının haricinde işlenilen konularla ilgili ?Çalışma kâğıtları? sürekli öğrencilere sunulmaktadır. Ayrıca verilecek ödevlerle pekiştirme sağlanmaktadır.

4- TUTORİAL SİSTEMİ: Her öğrenci belirlenen plan çerçevesinde sorumlu eğitimcisi ile haftalık 20 dakika baş başa eğitim yapmakta ve birebir İngilizce konuşmalar yapmaktalar. Okuma ,yazma, konuşma merkezli birebir eğitim uygulanmakta ve böylece öğrencinin gelişimi daha yakından takip edilebilmektedir. Öğrenci ödevlendirmeleri çeşitli sosyal medya programları üzerinden oluşturulan öğrenci gruplarıyla farklı şekillerde(kısa video hazırlama, röportaj, ses kaydı, sesli metin okuma gibi) yapılmaktadır

5- SINAV PROGRAMI: Haftalık ya da 10 günde bir yapılması planlanan sınavlar ?Ara sınav?; aylık ?Ana Sınav? olarak yapılmaktadır. Haftalık sınavların ortalaması performans notu, ana sınavların ortalaması ise birinci yazılı notu olarak sisteme girilmektedir. Dönem sonu yapılacak test sorusu, klasik soru, kompozisyon yazma ve sözlü olarak genel sınav yapılmaktadır. Ayrıca her dönem için dönem içerisinde 1 tane uygulama sınavı yapılmaktadır. Uygulama sınavına danışmanlık hizmeti alınan üniversitelerden akademisyenler komisyon başkanı olarak katılacak ve öğrenci gelişimleri hakkında bilgi sahibi olmaktadırlar.

6- CUMARTESİ DERSLERİ: Hafta içi derslerin devamı şeklinde Cumartesi günleri 4 saat etüt programı konu tekrarları farklı örnek ve çalışma kağıtları ile uygulanmaktadır.

7- DİL LABORATUVARI: Hafta da 2 ders saati ?Dil Laboratuvarında? olmak üzere toplamda 3 ders saati ?Dinleme-İzleme? dersi olarak işlenecektir. İzlenilen videolar ile ilgili kelimelerin ve soru-cevapların bulunduğu çalışma kâğıtları öğrencilere dağıtılmaktadır.

8- DERS PLANLAMASI (haftalık 24 saat) 9- İNGİLİZCE YAZIYORUM: Öğrencilerden ilk üç ayın sonunda her hafta belirlenen konularda kompozisyon yazmaları istenmektedir.

10- AKŞAM ETÜDLERİ: Hafta içi 5 akşam 3 er ders saati olarak planlanan etütler yine %100 İngilizce olarak belletmenler tarafından yapılmaktadır.

11- İNGİLİZCE KORİDORU: Öğrencilerimiz dil öğretmenlerimiz ile ders dışı vakitlerde de farklı konseptleri içerisinde barındıran kısımda birlikte sürekli iletişim imkânı bulmaktadır.

12- KİTAP OKUMA PROGRAMI: Öğretmenlerimizin belirlediği öğrencilerimizin seviyelerine uygun hikâye kitaplarını öğrencilerimiz akşam ev ya da yurtta etüt programında okumakta ve haftalık ?Tutorial Programında? öğretmeni ile birlikte hikâyenin tahlilini yapmaktadır.

13- SEMİNER PROGRAMLARI: Alanında uzman kişilerce her ay ?İngilizce Dil Eğitiminin Önemi? üzerinde çeşitli konferanslar, seminerler, stand-up gösteriler ve gezi programları öğrencilerimize sunulmaktadır.

14- SİNEMA GÜNLERİ: Öğrencilerimizin her hafta belirlenen 1 günde ders dışı zamanlarda %100 İngilizce film izlemeleri sağlanmakta bu şekilde öğrenilen dili yaşamın parçası haline getirmesi hedeflenmektedir

15- YURTDIŞINDAN OKULLARLA İLETİŞİM VE PAYLAŞIM : Okulumuza ziyarete gelen yabancı öğrenciler ile öğrencilerimizin hem dil hem de sosyal- kültürel anlamda paylaşımlarda bulunup , pratik yapma imkanı sunulmaktadır.

16- OMER CHAM TALKS PROGRAMLARI : Her ay öğrencilerimize diledikleri bir konuda arkadaşlarına İngilizce sunumlar yapma imkanı verilmektedir.

17- YAZ KAMPI : Her yaz hazırlık sınıfı öğrencilerimize 5 haftalık süreç boyunca hem dil eğitimi imkanı hem de sosyal kültürel etkinliklerin yapıldığı yaz kampları yapılmaktadır. Okul Tanıtım Videosunu İzleyin
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin üniversite başarı durumunlarını yıllara göre güncellemeya devam ediyoruz. Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin YKS başarı tablosu ile TYT başarı durumu hakkındaki bilgilere aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
Yıllara Göre Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi YKS Başarı Tablosu

Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Okulun Görselleri
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Pendik
    İlçe
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Pendik
    İlçe
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Pendik
    İlçe
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Pendik
    İlçe
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Pendik
    İlçe
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Pendik
    İlçe
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Pendik
    İlçe
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Pendik
    İlçe
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Pendik
    İlçe
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Pendik
    İlçe
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Pendik
    İlçe
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Pendik
    İlçe
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Pendik
    İlçe
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Pendik
    İlçe
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Pendik
    İlçe
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Pendik
    İlçe
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Pendik
    İlçe
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Pendik
    İlçe
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Pendik
    İlçe
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Pendik
    İlçe
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Pendik
    İlçe
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Pendik
    İlçe
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Pendik
    İlçe
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Pendik
    İlçe
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Pendik
    İlçe
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Pendik
    İlçe
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Pendik
    İlçe
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Pendik
    İlçe
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Pendik
    İlçe
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Pendik
    İlçe
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Pendik
    İlçe
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Pendik
    İlçe
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Pendik
    İlçe
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Pendik
    İlçe
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Pendik
    İlçe

Adres: Yenişehir Mah. Cumhuriyet Bulvarı Gökay Sokak No13 Pendik İSTANBUL

Tel: 0216 494 40 54

Fax: 0216 392 70 95

web: http://omercamaihl.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi ile ilgili 336 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Okula dil öğrenme amacı ile gidiyorsanız doğru tercih. Dil eğitimlerine kesinlikle lafım yok gerek arapça gerek ise ingilizce son derece güzel eğitim verilmekte.Fakat hazırlık senesi sonrası için pek aynısını söyleyemeyeceğim. İyi ve samimi hocalarda var fakat idare genel olarak oldukça katı. Okulda tutunmak istiyorsanız öne çıkıp kendinizi göstermeniz gerekiyor maalesef. Ben bu sözlerimde asla iyi yada kötü diyemem zaten haddimede değil fakat içine kapanık sessiz bir öğrenci olarak yaşadığım deneyimleri paylaşıyorum.

2024-01-28 21:41:18

Okula servis geliyor mu güllübağlardan servisle okula gelmek istiyorum..

2023-08-12 17:43:11

Okulda okuyan büyüklerime sorularım var,cevaplarlarsa sevinirim.
1-Okula telefon götürebiliyor muyuz?
2-Ben İngilizce hazırlık okuyacağım ama hazırlıkta Arapça hazırlık da görecek miyiz?
3-Hazırlıktan çıktığımda yurt dışındaki herhangi bir kişiyle rahatça konuşabilir seviyede olacak mıyım?
Sorularım bunlar, cevaplarsanız çok sevinirim.

2023-07-30 18:44:23

Öğretmenler sayesinde ayakta kalan bir okul gibi, idare ilahiyat mezunu ne program yapmayı biliyor ne nizam kurmayı. Öğretmenler deneyimli ve başarılı.

Yaşar hocam hariç tabi idare tarafında. :)

2023-07-06 07:35:02
Reklam

Arapça hazırliktan sonra 9 10 11 12 de yine arapca agirlikli mi oluyor yoksa ingilizce arapça eşit saat mi oluyor. Birde diger dersler eşit mi okutuluyor

2023-07-05 10:18:40

Ömerçam arapça bu sene yüzdelik dilim kaçla kapatır benim 12 yüzdelik dilimim girme ihtimalim nedir

2023-07-04 15:22:47

Ömerçamda ingilizce hazırlıgı kazandiğımızda arapça hazırlıga geçebiliyormuyuz veya arapça haxirliktan ingilizce hazırlığa. Okulu kazandığımızda okul içinde degısıklik imkanı var mı. Varsa hangi şartlar altinda oluyor

2023-07-04 10:10:34

Lgs tercihinde ömerçam ihl en başa yazıp ilk tercihte cıktiginda herhangi bir pozitif dönütü oluyor mu: burs, yurt.....gb

2023-07-03 18:06:05

10. Sınıfa geçtim okulun hazırlıkaız 9.sinifi varmı? Ya da nakil yapabilirmiyim 360* yaziyor

2023-07-01 12:31:56
BENZER OKULLAR
Yorum 289

Uluslararası Şehit Mehmet Karaaslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 129

Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 1

Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 9

Zeytinburnu Merkezefendi Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 119

Şehit Mustafa Kaymakçı Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi kaç puan 2024 413.8284
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi kaç kişi alıyor? Son 5 yıllık kontenjan bilgisi yukarıda belirtildi.
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Evet. Sınavla öğrenci alan proje okuludur.
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi Yatılı mı? Sadece Erkek Pansiyonu Var
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde hazırlık var mı? Hazırlık + 4 yıl olmak üzere 5 yıllık eğitim vermektedir.
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi yabancı dili hangisi? Arapça
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://omercamaihl.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi yorumları okuyabilir, Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız