Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi

Bursa / Osmangazi

Hesapla
Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi
Ekle
Ekle
75
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavlı
Taban Puanı 479.7651
Yüzdelik Dilim 0.63 (Tahmini)
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu?
Yorum Ekle/Oku LGS Puanı Hesapla
Bu Lise Bir Proje Okuludur.

Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi Bursa ili Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa LGS Puanı ile öğrenci alacak. (*) Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi taban puanı 479.7651 tahmini yüzdelik dilimi 0.63.

Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2023 479.7651 0.63
2022 455.4164 2.27
2021 422.6970 3.04
2020 431.7294 3.41
2019 454.1081 3.84
Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisidir.
İlk yerleştirme verileridir.
Son 5 Yıllık Kontenjan Bilgisi
2024
0
2023
64
2022
60
2021
120
2020
170
Okulumuz 1990-1991 Öğretim Yılında Bursa Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin binasında eğitim ve öğretime açıldı. Daha sonra İl Merkezine 37 Km uzaklıkta Soğukpınar Köyü'ndeki binasına taşındı. Ardından şu an eğitime devam ettiği Osmangazi ilçesinde geçici binasına Eylül-2018 de taşındı

Okul Soğukpınarlı İşadamı Ahmet Hamdi Gökbayrak tarafından yaptırılmış olduğundan dolayı okula da Ahmet Hamdi Gökbayrak Anadolu Öğretmen Lisesi adı verilmiştir. Okulumuzun Resmi açılışı 23 Mayıs 1991 'de Dönemin Cumhurbaşkanı olan Turgut ÖZAL tarfından yapılmıştır. Okulumuzda 9 dersliki ile eğitim öğretimine devam etmektedir. Okulumuz kurulduğu günden bu yana yatılı ve karma şekilde eğitim ve öğretimine devam etmektedir.

Öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğu bursludur. Okulumuzda şu anda yaklaşık 120 erkek 130 kız öğrenci olmak üzere toplam 250 civarı öğrenci bulunmaktadır. Okulumuzda şu anda 2 idareci 18 öğretmen 4 hizmetli personel kadrolu olarak çalışmaktadır. Okulumuz Kazım Baykal Anadolu Lisesinin 3. katında 9 derslikle eğitim öğretimine devam etmektedir. Okulumuz doğalgaz ile ısınmaktadır.

09/06/2014 tarihinde okulumuz Öğretmen Liselerinin kapatılması ile Fen Lisesi'ne dönüştürülmüştür. Bu nedenle okulumuz Fen Lisesi olarak ilk mezunlarını 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı sonunda vermiştir. Ve ilk mezunlarından %20 Tıp Fakültesi, %10 Hukuk Fakültesi ve %70 çeşitli mühendislik fakültelerine öğrenci yerleştirilmiştir.

Okulumuz Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi 1990 yılında Anadolu Öğretmen Lisesi olarak Eğitim-Öğretime başlamış ve 2014 yılında Fen Lisesine dönüşmüştür. Okulumuz Bursa İli Osmangazi İlçesine bağlı Soğukpınar Mahallesi (Köyü)nde bulunmaktadır. Okulumuzun Bursa merkeze uzaklığı 37 km´dir. Köy minibüsü sabah Bursa´ya, akşam da Bursa´dan köye geliş-gidiş yapmaktadır. Köye veya okulun bulunduğu mevikiye başka herhangi bir ulaşım aracı yoktur. Öğretmenlerimiz kendi araçları ile okula geliş -gidiş yapmaktadır.

Okulumuzda kız-erkek karma eğitim yapılmakta olup, bütün öğrenciler pansiyonda yatılı kalmaktadırlar. Okulumuzun 2017-2018 eğitim-öğretim yılı için 9.sınıf kontenjanı 60 öğrencidir. Okulumuz TEOG yerleştirme taban puanı yukarıdaki gibidir. Nakillerde ise en son taban puanımız değişebilmektedir

Hafta sonları öğrencilerimiz Cuma günü dersler bittikten sonra öğrenci servisleri ile Bursaya Evci İznine ayrılmakta, pazar günleri 18:00´a kadar Bursa´dan okula dönmüş olmaları gerekmektedir. Hafta içi Bursa´ya çeşitli nedenler ile (hastalık, kırtasiye ihtiyaçları, vb. ) gitmek isteyen öğrenci olursa bir gün öncesinden mutlaka velisi tarafından ´Veli İzin Dilekçesi´ gönderilmesi gerekmektedir.

Pansiyonda öğrencilerin yeme, içme, barınma ve ders çalışmaları için günde üç belletmen öğretmen görevlendirilmektedir. Bütün öğrenciler zaman çizelgesine ve kendilerine verilen görev ve sorumlulukları yerine getirmek zorundadırlar.

1.okulunuza nasıl gelebiliriz ? Cevap: okulunuza ulaşım iki farklı yoldan vardır, birinci yol bursa uludağ milli parklar yolu(kahverengi uludağ tabelalarını takip ederek) milli park gişelere gelmeden 100 m.geride sağa yol ayrılmakta (soğukpınar köyüne) bu yoldan 12 km. İlerlerseniz okulumza ulaşabilirsiniz. ikinci yol bursa-orhaneli /keles yoludur.bursa izmir yolundan ,keles istikametinde dönüş yaptıktan sonra keles istikametinde ilerleyerek karaislah köyüne geldiğinizde (keles´e 20 km.kala)sola dönüş yaptıktan sonra 4,5 km.ilerledikten sonra okulumuza ulaşabilirsiniz.

2.okulunuz bursa merkeze kaç km.uzaklıktadır ? Cevap: okulumuz bursa merkeze 37 km.uzaklıktadır.

3.okulunuzdan kaç numaralı otobüs geçmektedir ? Cevap: okulumuza belediye otobüsü gelmemektedir.

4.okulunuza gelen herhangi bir araç minibüs varmıdır ? Cevap: köy minibüsü soğukpınardan sabah saat :08:30 civarı ayrılmakta 9:30 gibi bursa´ya tahtakale (üç kurnalar)gelmektedir, Akşam da saat:17:00 civarı bursa dan ayrılmakta ,saat:18:00 civarı köye gelmektedir.

5.okulunuzda gündüzlü öğrenci var mı ? Okulumuzda gündüzlü öğrenci yoktur.

6.hafta sonu evci izin gidiş-gelişleri nasıl olmaktadır ? Cevap: cuma günleri ders bitiminde (14:30) ücretini öğrencilerin kendi ödedikleri servislerle bursa tahtakale ye öğrenciler bırakılmakta,pazar günü saat : 16:30 civarı bursa tahtakaleden servisler öğrencileri okula getirmektedirler.

7.kışın yollar kapanıyor mu ? Cevap: aşırı kar yağışı olursa bir veya iki gün kapandığı oluyor.

8.okulunuzda sağlık görevlisi veya doktor var mı ? Cevap: okulumuzda sürekli çalışan herhangi bir sağlık görevlisi bulunmamaktadır ancak bursa´dan 15 günde bir aile hekimi gelerek hasta öğrencileri tedavi etmektedir.

9.pansiyon soğuk oluyor mu? Cevap: okulumuz kömürlü kalorifer sistemi ile ısıtılmaktadır,ayrıca pansiyon da ısı yalıtımı olduğu için soğuk olmuyor.

10.okula telefon getirmek serbest mi ? Cevap: okula öğrencilerin telefon getirmesi serbest ancak öğrenciler derslere ve etüdlere telefonla giremezler,öğrenciler pansiyonların kapandığı saatlerden itibaren telefonlarını pansiyona bırakmaları gerekmektedir.

Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi'nin üniversite başarı durumunlarını yıllara göre güncellemeya devam ediyoruz. Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi'nin YKS başarı tablosu ile TYT başarı durumu hakkındaki bilgilere aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
Yıllara Göre Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi YKS Başarı Tablosu
2023 Başarı Durumu 2022 Başarı Durumu
2021 Başarı Durumu 2020 Başarı Durumu
2019 Başarı Durumu 2018 Başarı Durumu
2017 Başarı Durumu 2016 Başarı Durumu
2015 Başarı Durumu 2014 Başarı Durumu
2009 ÖSS´de yerleştirme oranlarında %99 ile Türkiye 1.liği, 2011 LYS´de Felsefe Grubu netlerinde Türkiye 1.liği mevcuttur. 2017´de mezun olan 30 öğrencinin 24´ü çeşitli üniversitelere yerleşmiştir. 6 öğrenci ise tercih yapmamıştır. Bu durumda başarı oranımız % 80´dir. (2017 mezunları öğretmen lisesinin son mezunlarıdır.2018 itibariyle okulumuz ilk fen lisesi mezunlarını verecektir.)

Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Okulun Görselleri
Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi
Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi
  • Bursa
    İl
  • Osmangazi
    İlçe
Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi
Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi
  • Bursa
    İl
  • Osmangazi
    İlçe
Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi
Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi
  • Bursa
    İl
  • Osmangazi
    İlçe
Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi
Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi
  • Bursa
    İl
  • Osmangazi
    İlçe
Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi
Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi
  • Bursa
    İl
  • Osmangazi
    İlçe
Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi
Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi
  • Bursa
    İl
  • Osmangazi
    İlçe
Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi
Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi
  • Bursa
    İl
  • Osmangazi
    İlçe
Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi
Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi
  • Bursa
    İl
  • Osmangazi
    İlçe
Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi
Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi
  • Bursa
    İl
  • Osmangazi
    İlçe

Adres: Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi, 1. Ertem Sokak No. 27, 16120 Osmangazi

Tel: 02242842112

Fax: 02242842113

web: http://ahgfenlisesi.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi ile ilgili 75 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

neden mezunların başarısı aynı banttaki okullara göre çok zayif eğitimi mi zayıf sorusunu akla getiriyor eskiden düşük puanla öğrenci alıyordu demeyin misal aynı dönemlerde hemen hemen aynı yuzdelikten öğrenci alan Mediha hayrinin başarısı yıllardır buradan çok çok yüksek buraya gidersem akademik başarı yönünden zayıf kalırım diye korkuyorum başka liseden nakil aldiracağim aldirirsam mediha Hayri yada Ahmet Hamdi düşünüyorum ama Mediha hayride çok arkadaşım var orası hakkında baya bilgiye sahibim ve yurtta kalmak da gözümü korkutuyor daha çok bu okulu merak ediyorum eğitim kalitesi ögretmenler arkadaş ortamı falan nasıl yks odaklı çalışmalar yapılıyor mu ve bı öğrenci buradan mezun olup hedefine ulaşabilir mi cevaplarsaniz sevinirim

2023-08-23 01:31:12

Merhaba.Burda okuyan öğrenci varsa okuldan memnun olup olmadığını anlatabilir mi? İçim rahat etmiyor bir türlü.Nakillerle nerdeyse Bursa´daki tüm liselerin puanları artarken burası düşüyor.Surekli boş kontenjan çıkıyor.
Lütfen biri okulu eğitim,arkadaş çevresi,sosyallik,başarı olarak anlatsın...

2023-08-01 19:17:03

Bandırma enerjisa fen lisesi olmak üzere Bursa ilinden 3 tane fen lisesi yazacağız yuzdelik dilimimiz % 1,02 bu okulu da düşünmekteyiz lakin okulun kendisine ait yurdunun bulunmaması, yada mevcut yurdun fiziki şartlarını bilmiyoruz lakin okulları şu an geziyoruz artık kısmetimizde hangi okul olacak hayırlısı hakkımızda okulun sağladığı imkanlar, eğitim kadrosu ve açilan projelerde bulunma gayreti, umarım daha iyi yerlere gelir kendi okullarida fiilen faaliyete girerse okulun önü açılacaktır

2023-07-04 21:52:38

Yuzdelik dilimim 19 olmasina ragmen yine tercih listemde cikti...napmaliyim

2023-07-03 15:20:51
Reklam

Merhaba biz Bandırma da yaşıyoruz kızımın LGS puanı 471 yüzdelik dilimi 2.64 okulumuzu tercih etsek kabul olurmu acaba birde okulun yurdu varmı

2023-06-26 12:15:14

Okulda okuyan öğrencilerden okulunuz hakkında bilgi alabilir miyim .Bu okula gelip gelmemekte kararsız kaldım .🙏

2023-06-25 19:08:04

Merhaba oğlum fen lisesi istiyordu ama İMKB ye puanı sanırım yetmeyecek. BAL ı ise Anadolu olduğu için istemiyor o yüzden gökbayrakı sanırım 1. Tercih olarak yazıcaz. 2. BAL ı yazıcaz. Eğitimi ve öğretmenleri nasıl. Sizce BAL mı yoksa Gökbayrak mı? Yeni binası ne zaman biter? Yeni binada mı aynı yerde?Lütfen bilgi verebilir misiniz? Teşekkürler

2023-06-11 23:38:00

Burayı tercih ettim sizce kötü mü ettim şuan durumu nasıl bilen var mı

2022-07-05 21:32:34

Okul için kimle konuştuysam olumsuz yorumlar duydum.Ya burası Fen Lisesi ,niye böyle deniliyor,bilen birisi yazarsa sevinirim,yüzdelik dilimim 2,1 .
Ahmet Erdem den önce yazmak istiyorum ama işte çok kararsızım.Öğretmenler,okulun imkanları falan bilen birisi yazabilirmi lütfen

2022-07-01 23:00:34
BENZER OKULLAR
Yorum 90

Karacabey Ulviye Matlı Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 24

Orhangazi Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 75

Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 24

Gemlik Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 248

Tofaş Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi kaç puan 2024 479.7651
Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi kaç kişi alıyor? Son 5 yıllık kontenjan bilgisi yukarıda belirtildi.
Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Evet. Sınavla öğrenci alan proje okuludur.
Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://ahgfenlisesi.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi yorumları okuyabilir, Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız