Bursa Yıldırım Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi

Bursa / Yıldırım

Hesapla
Bursa Yıldırım Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
32
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavsız
OBP Puanı (*) 75.8747
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku OBP Hesapla

Bursa Yıldırım Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Bursa ili Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Bursa Yıldırım Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa sınavsız olarak öğrenci alacak.

(*) Bursa Yıldırım Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi'ne 2023 yerleştirme sonuçlarına göre sınavsız olarak yerleşen öğrenciye ait en küçük okul başarı puanı "75.8747".

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.
Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.
Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla
  • Kayıt alanı,,
  • Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü
  • 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.
Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir. Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
2023
75.8747
2022
74.4978
2021
71.1130
2020
66.0334
Bursa Yıldırım Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi sınavsız yerleştirme öncelikleri doğrultusunda öğrenci alımı yapmaktadır.

Bursa Yıldırım Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi OBP puanı ile yani sınavsız olarak öğrenci almaktadır. Bursa Yıldırım Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi kayıt alanı ve kontenjan bilgisini öğrenmek için buraya tıklayınız.

OKULUN TARİHÇESİ Bursa Yıldırım Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2005 yılında inşa edilmiş ve okulumuz 2005-2006 eğitim-öğretim yılında eğitim öğretime başlamıştır. Şu an 612 öğrencisiyle Normal öğretim sistemi dahilinde eğitim faaliyetlerine devam etmektedir. Okulumuz 2011 yılında Anadolu Lisesine dönüştürülmüştür. 2011 yılından Beri Anadolu Lisesi Olarak eğitime devam etmektedir.

OKULUN ADININ NEDENİ Okulumuzun adı Bursa Yıldırım Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesidir. Adından da anlaşılacağı üzere Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının eğitime destek kampanyası çerçevesinde kurulmuştur.

OKULUMUZUN KONUMU Okulumuz Bursa İli, Yıldırım İlçesi, Yavuzselim Mahallesinde bulunmaktadır. Yavuzselim Polis merkezi ile duvar duvaradır. Ankara Yolunun 50 metre altında bulunmaktadır. Okulumuzun kuzey Batısında Bursa Yüksek İhtisas Hastanesi, batısında Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü bulunmaktadır.

OKULUN FİZİKİ DURUMU Bina özellikleri: Okulumuz 3 kattan müteşekkildir. Okulun giriş katında bir müdür yardımcısı odası, kantin, çok amaçlı salon, bilgisayar odası, kütüphane, 8 derslik, soyunma odası ve öğrenci tuvaletleri yer alır. Birinci katta öğretmenler odası, biyoloji, kimya ve fizik labaratuarı, 8 derslik, arşiv ve idari bölüm yer almaktadır. İdari bölümde müdür ve müdür yardımcılarının odaları, memur odası, okul aile birliği odası ve rehberlik servisi ve öğretmen tuvaletleri bulunmaktadır. İkinci katta bir müdür yardımcısı odası, 8 derslik ve hizmetli odası bulunmaktadır. Okulumuz doğalgaz yakıtı kullanan kalorifer sistemi ile ısınmaktadır. Elektirik ve Su tesisatımız sorunsuzdur.

VİZYON - Kaliteli istikrarından taviz vermeden başarımız daha üst seviyelere çıkacaktır. - Güvenli, Başarılı, Yeniliğe açık -Öğrenci merkezli, Geleceğe ışık tutan -Akla ilk gelen okul olmak - Mirasımız manevi değerlerine bağlı, çağdaş akılcı kendisi ve çevresi ile barışık bir nesil bırakmaktır. - Milli ve manevi değerlerle donatılmış kendisini gerçekleştirebilmiş, bir birey olmanın hazzını yaşayan ve yaşatan bir nesil için tüm çabamızla çalışıyoruz.

MİSYON Okulumuz Öğrencilerine; -Ekonomik bağımsızlık kazandıracak nitelikte eğitim öğretim veren -İnsanı seven ve insana değer veren bireyler yetiştiren - Öğrencilere kim olduklarını kavratan ve güçlü yönlerini ortaya çıkaran -Temel becerileri öğretmede en etkili olan -Problem çözme becerisini kazandıran -Okul kaynaklarını, öğrenci başarısını arttırmaya yönelik kullanan, -Her öğrencisine zamanın öğrenme fırsatlarını sunan, -Öğrenciye saygı, sevgi ve hoşgörüyle yaklaşan, - Okul aile ilişkilerine önem veren, -Vasat öğrencilerin temel becerilerini kazanmasını sağlayan, - İş üretmeyi alışkanlık haline getiren, -Kaynaklarını etkili ve verimli kullanan, -Kaliteyi ön planda tutan, temel bir eğitim öğretim kurumudur. Vatanına ve insana sevdalı, bilimsel özelliklerde bilgi ve teknoloji üreten, araştırmacı, paylaşımcı, özgür düşünebilen, toplum değerlerine saygılı, kendini ve ailesini, ekonomik özgürlüğe taşıyacak bireyler yetiştirmektir

BAŞARILAR Okulun YGS Başarı Durumu LYSde öğrenci yerleştirme yüzdesi 2015 Genç Erkekler Futsal İl 2.liği 2015 YGS de 12/A sınıfı öğrencisi EZGİ ÇAŞKURLU TÜRKİYE SIRALAMASINDA İLK 18 BİNDE yer almıştır. İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz Bursa İl Merkezinde Yıldırım İlçesinde bulunmaktadır.

Ulaşım : Metro (Arabayatağı İst.),Şehir Merkezinden gelecekler için 22-D,23-A(Arabayatağı ist. geçen tüm taşıtlar),Nilüfer ve Osmangazi yönünden gelecekler METRO hattını ,Kestel Gürsu tarafından gelecekler için 1-K 2-K,2-G,91

Bursa Yıldırım Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Bursa Yıldırım Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Adres: Yavuz Selim Mh. 1. Okul cd. No3 16280 Yıldırım / BURSA

Tel: 224 368 25 00

Fax: 224 368 20 02

web: http://btsoanadolulisesi.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Bursa Yıldırım Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi ile ilgili 32 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

yesiyaylada oturuyorum obp 72 girebilir miyim

2023-09-05 20:25:15

Bi sınıfta kac kisi var

2023-09-04 16:22:27

buranin obp 75 olmus benim 72 yani 73 e yakin mahalledenim girebilirmiyimm

2023-07-26 18:41:21

benim obp 72 73 e yakin ama bu okulun 74 girebilirmiyim

2023-07-18 19:15:29
Reklam

İyi diyen net bu okulda öğretmendir. Kesinlikle gelmeyin, serseri yuvası.

2023-01-18 15:41:28

Geçen seneyi bilemem ama şuan okul gayet güzel okunabilir bir yer Anadolu lisesi sonuçta ayrıca öğretmenleri aşırı iyi çok güzel anlatıyorlar eğer akademik başarı istiyorsanız bu okula gelebilirsiniz okul biraz kucukyama çokta sıkıntı değil gerkesiz okulu kötülemek için yazılan yorumlara bakmayın.

2022-12-28 23:12:45

Okula çevre mahallelerden gelen ögrenciler yüzünden okul yaşanmaz bir hal aldı

2022-04-17 23:06:32

Okul isminde de anlaşılacağı üzere öğretmenler ´´usta´´ siz ´´çalışan´´ gibisiniz. Tüm öğretmenlerin burnu aşırı fazla havada sanki Yıldırım ilçesinin en düşük ´´ortalamalı´´ okullarından birisi gibi değil de Yıldırım ilçesinin en yüksek ´´ortalamalı´´ okulunda eğitim veriyormuş gibi davranıyorlar zaten bir buraya gelen bir öğrencinin kapasitesi belli değil mi? Buna göre sınav tarzı yapmaları lazımken öğrencilerin sadece psikolojilerini bozuyorlar. Okulda fazla öğrenci olması sizce öğrencilerin suçu mu? Tabii ki de okuldan gönderilmesi gereken onlarca ´´okumaya niyeti olmayan serserilik yapmaya gelen öğrenci´´ profili bulunuyor fakat biz üniversite sınavına gireceğimiz zaman bu lise ortalaması da önemli olacak diğer okullarda ortalama 70 ortalama iken bu okulda geçecek kişi sayısı bile sayılı sayıda. Artı olarak öğretmenlerin birçoğu aşırı şekilde öğrenci aşağılayabiliyor bunu bir başkasına (okumaya niyeti olmayan serserilik yapmaya gelen öğrenci) söylese bile ders kaynıyor. Daha sonra klasik olay bir sonraki derste daha hızlı işliyoruz ve yetişemiyoruz. Bizim derslerimize giren bir fizik hocası o kadar hızlı işliyor ki Ahmet Vefik Paşa´da okuyan bir arkadaşımdan konu olarak 2-3 konu önde olduğumuz zamanlar oldu. Okul alanı küçük zaten mahalle arası bir okul fakat bu bahane edilemez eğitim çok değişik bir olaydır. Tekrardan ekleme yapıyorum ve geçen hafta Almanca hocamız birden gitti ve maalesef ki Almanca dersi görmüyoruz ve büyük ihtimalle bir ´´Almanca öğretmeni´´ ne yazık ki gelmeyecek bu da yönetim kadrosunun bir öğretmeni tutamadığını göstermektedir bu olayda cidden çok üzücü. Öğretmen için şunu da söyleyebilirim çoğu öğretmen sanki anlaşarak belirli tarihlerde ´´sözlü, performans ödevi teslim´´ gibi olayları aynı tarihte veriyor. Bir öğrenci olduğunuzu düşünün ve her gün 3 sınav yaptığınızı düşünün zaten bunu düşünmek bile öğrenciyi aşırı düşürüyor, psikoloji olarak zaten bir öğrenci sağlamsa ´´okumaya niyeti olmayan serserilik yapmaya gelen öğrenci´´ profiline girer bence ya da gerçekten çok fazla güçlü bir yapıya sahiptir çünkü her ders aynı şey öğretmenler sırf sınav puanlarımız düşük kişiler var diye aşağıya çekmesi öğrenci sayısını sanki okulda 60-70 kişiye indirmeye çalışıyormuş gibi yapmaları trajikomik bir durum. Eğitim dışında bir durum daha söyleyeyim nakillerde çok fazla öğrenci açığı veriyor ve bu yüzden bir -bir okumak istemeyen gidiyor bir okumak istemeyen okula giriş- yapıyor bu durum bir an önce bence çözülmeli. Okulda öğrenciler birbirine tehdit ediyor ve hiçbir olay olmuyor artı olarak ekleme yapıyorum ve okulda telefonlar toplanıyor ve son ders veriyor çoğu öğrenci vermiyor ve bunu bilmeyen cidden var mı? Bir öğrenci bildiğiniz -saf yerine- koyuluyor umarım bunun için bir çözüm bulunur bu kurala uyan öğrenciler psikolojik ol

2021-12-01 18:06:49

Umarım okul akademik olarak gelişir şu anda okul okunmayacak halde okulun öğrencileri öğrenci değil serseri okumaya niyeti olmayan kim varsa bu okula toplanmış. Okumak isteyenler okulda kalıp diğer kişiler gönderilse okulda max 30 kişi kalır.

2021-11-30 11:11:07
BENZER OKULLAR
Yorum 31

Emirsultan Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 42

Şehit Onbaşı Hakan Yutkun Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 73

Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 73

Ali Karasu Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 29

Çınar Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Bursa Yıldırım Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi kaç puan 2024 75.8747
Bursa Yıldırım Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Bursa Yıldırım Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Hayır. Sınavsız OBP puanı ile öğrenci almaktadır.
Bursa Yıldırım Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Bursa Yıldırım Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Bursa Yıldırım Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Bursa Yıldırım Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Bursa Yıldırım Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi ( http://btsoanadolulisesi.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Bursa Yıldırım Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Bursa Yıldırım Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, Bursa Yıldırım Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Bursa Yıldırım Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız