Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi

İstanbul / Üsküdar

Hesapla
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
834
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavlı
Taban Puanı 488.7046
Yüzdelik Dilim 0.41 (Tahmini)
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 5 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu?
Yorum Ekle/Oku LGS Puanı Hesapla
Bu Lise Bir Proje Okuludur.

Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi İstanbul ili Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa LGS Puanı ile öğrenci alacak. (*) Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi taban puanı 488.7046 tahmini yüzdelik dilimi 0.41.

Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2023 488.7046 0.41
2022 480.9362 0.41
2021 469.1318 0.41
2020 477.4969 0.35
2019 487.9667 0.46
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisidir.
İlk yerleştirme verileridir.
Son 5 Yıllık Kontenjan Bilgisi
2024
0
2023
96
2022
120
2021
120
2020
136
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi, veya baş harflerinden oluşan kısaltmasıyla HASAL, 4 Haziran 1984 yılında 108 öğrenci ile eğitim ve öğretim hayatına başlamıştır. Türkiyede hazırlık sınıfı bulunan nadir okullardandır

 Tamamı kullanımda 22 adet derslik, bir bilgi teknolojileri sınıfı ve bir internet salonu olmak üzere iki adet bilgisayar laboratuarı, fizik, kimya, biyoloji laboratuarları, kütüphane, satranç odası, müzik odası ve resim atelyesinde Öğrenci Merkezli ideal eğitim koşullarında, deneyerek ve yaşayarak eğitim yapılmaktadır.

Ayrıca tarih, coğrafya, felsefe, almanca, ingilizce, matematik ve  psikolojik danışma rehberlik servis odası, iki adet öğretmenler odası ve üç adet idari oda ile TKY, MLO ve okul aile birliği odaları bulunmaktadır.

Okulumuz çağın gereği teknolojik araç-gereçleri eğitim ortamında sürekli bir gelişim ile kullanmaktadır. İdari amaçlı MEB ADSL internet kullanımı dışında, okulumuzun tüm bina ve eklentilerini kapsayan, öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına açık, 4 MBps hızında kablosuz internet ağı mevcuttur.  Sınıflarımızın hepsinde projeksiyon-perde donanımı mevcuttur.

 

HASAL, Fiziki altyapısı ve donanımı, yurdumuz için onur verici bir eğitim-öğretim ortamı ve alanında uzman eğitim kadrosuyla çalışmalarını sürdürmektedir

Eğitim Kadrosu Okulda bir müdür, bir müdür baş yardımcısı, üç müdür yardımcısı ve elli eğitimci görev yapmaktadır.

Eğitim Okul Hazırlık+4 sene yani toplamda 5 senedir. İlk yıl dersler İngilizce ağırlıklıdır daha sonraki senelerde normal orta öğretim müfredatına dönülmektedir. LYS'de başarı grafiği üst bölgelerdedir. Lise, tanınmış üniversitelerden olan Boğaziçi Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, ODTÜ, İTÜ, Bilkent Üniversitesi,Sabancı Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi'ne her yıl öğrenci vermektedir. Okul anlaşmalı olduğu özel bir şirket ile her yıl isteyen öğrencileri Almanya, Hollanda, ABD, Kanada ve İngiltere'ye götürmektedir . Orada 1 ay boyunca İngilizce kurslarına tabii tutmaktadır. Okuldaki yabancı diller İngilizce ve Almanca'dır.

Fiziksel Olanaklar Tamamı kullanımda 30 adet derslik, bilgisayar, fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları, kütüphane, müzik ve resim odası bulunmaktadır. Ayrıca tarih, coğrafya, felsefe, almanca, İngilizce, matematik, okul öğrenci meclis odaları ile psikolojik danışma rehberlik servis odası, iki adet öğretmen odası ve üç adet idari oda ile okul aile birliği odaları bulunmaktadır. Aynı zamanda okulda İstanbul Anadolu Yakası'nın en büyük spor salonu (Ferit Avni Sözen Spor Kompleksi) bulunmaktadır. Yemekhanesi ve kantini ile çok amaçlı konferans salonu (Nükte Sözen Konferans Salonu) hizmet vermektedir. Bahçesi oldukça küçük olmakla beraber içerisinde birçok ağaç barındırmaktadır. Dikilen ağaçların saksılarında birçok şiir bulunmaktadır. Sosyal Etkinlikler Okul sosyal etkinlik bakımdan zengin bir okuldur. Her sene geleneksel olarak dönemlerin kaynaşmasını sağlayan "HASAL Kış Yemeği" "HASAL Bahar Yemeği" adı altında iki kaynaşma yemeği, "HASAL Musicday" adında çeşitli okullardan müzik gruplarının katılımıyla gerçekleşen bir müzik günü ve birçok etkinliğin bulunduğu(spor-müzik-konferans) HASALFEST organizasyonu düzenlenmektedir. HASALFEST'10 organizasyonunda Yüksek Sadakat sahne almıştır. Bunların dışında 2010 yılında okulda gitar,dans,ney-klarnet,vurmalı çalgılar kursu da açılmıştır. Ekim 2010'dan itibaren haftanın çeşitli günlerinde İspanyolca, Fransızca, Japonca, Almanca gibi dünya dilleri kursları bulunmaktadır. 2009'da temelleri atılan Model Birleşmiş Milletler Kulübü "HASALMUN" çalışmalarına 2010 yılında çeşitli Model Birleşmiş Milletler konferanslarına katılarak hız vermiştir. Aynı zamanda her yıl çeşitli sponsorluklarla Kitap Okuma Yarışması ve Akıl Oyunları Yarışması düzenlenmektedir.

Üniversite Başarı Sırası Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi İstanbul ili içerisinde üniversite başarısında en iyi 2. okul durumundadır ULAŞIM DETAYLARI:

Kadıköy´den Ulaşım:Minibüs ile ulaşım; Polis Hastanesi-Ümraniye minibüslerine binilir. Koşuyolu Öğretmenler Hastanesinde inildikten sonra MADO Dondurmacısının bulundğu taraftan ışıklardan Mütevelli Çeşme Caddesi´nden aşağı yöne inilir. Sedef Sokaktan ilk sağa dönülür. 50 metre sonra solda okul binasına ulaşabilirsiniz. Sokak başlarında okul yön tabelası mevcuttur.

Otobüs ile ulaşım; İETT 14C Kadıköy-Üsküdar Devlet Hastanesi otobüsüne binilir. İşçi Evleri durağında indikten sonra yolun karşı tarafında pazar sokağı yönüne doğru ilk soldan Sedef Sokaktan girilir. 50 metre sonra solda okul binasına ulaşabilirsiniz. Sokak başlarında okul yön tabelası mevcuttur.14C Otobüs saat ve durak bilgileri için lütfen tıklayınız...

Üsküdar´dan Ulaşım:Minibüs ile ulaşım; Acıbadem minübüslerine binilir Pazar Sokağı durağında inilir. Yolun karşısıdaki Sedef Sokağa girilir. 50 metre sonra solda okul binasına ulaşabilirsiniz. Sokak başlarında okul yön tabelası mevcuttur.

Otobüs ile ulaşım; İETT 12C Üsküdar-Üsküdar Devlet Hastanesi veya 6 Üsküdar-Bulgurlu-Küçükçamlıca otobüslerine binilir. İşçi Evleri durağında indikten sonra yolun karşı tarafında pazar sokağı yönüne doğru ilk soldan Sedef Sokaktan girilir. 50 metre sonra solda okul binasına ulaşabilirsiniz. Sokak başlarında okul yön tabelası mevcuttur.

İETT 11T Üsküdar-Türkiş Blokları otobüsüne binilir. Koşuyolu veya Validebağ duraklarının herhangi birinde inilir. MADO Dondurmacısının bulundğu taraftan ışıklardan Mütevelli Çeşme Caddesi´nden aşağı yöne inilir. Sedef Sokaktan ilk sağa dönülür. 50 metre sonra solda okul binasına ulaşabilirsiniz. Sokak başlarında okul yön tabelası mevcuttur.

E-5 Yönünden Ulaşım: Kadıköy yönününe doğru gelirken Koşuyolu tabelasından sağa girildikten sonra ışıklardan karşıya geçilir. Medipol Hastanesi geçildikten sonra ışıklardan ilk sağa Koşuyolu Caddesi´ne dönülür. Koşuyolu Öğretmenler Hastanesi ayrımındakiışıklardan sola Mütevelli Çeşme Caddesi´nden aşağı yöne inilir Sedef Sokaktan ilk sağa dönülür. 50 metre sonra solda okul binasına ulaşabilirsiniz. Sokak başlarında okul yön tabelası mevcuttur.

Nuh Kuyusu Caddesi Üzerinden Ulaşım: Kadıköy, Üsküdar, Bağlarbaşı, Çengelköy, Beykoz yönlerinden gelerek Nuh Kuyusu Caddesinden ulaşım sağlamak isteyenler Askerlik Şubesi durağında indikten sonra BP Benzinlikten Aşağı yöne doğru Mütevelli Çeşme Caddesinden 5 Dk. yürüme mesafesinden sonra Onur Sitesi ve Murat Sitesi arasından Sedef Sokağa girip 50 metre sonra okul binasına ulaşabilirler. Sokak başlarında okul yön tabelası mevcuttur.

Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi'nin üniversite başarı durumunlarını yıllara göre güncellemeya devam ediyoruz. Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi'nin YKS başarı tablosu ile TYT başarı durumu hakkındaki bilgilere aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
Yıllara Göre Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi YKS Başarı Tablosu
2023 Başarı Durumu 2022 Başarı Durumu
2021 Başarı Durumu 2020 Başarı Durumu
2019 Başarı Durumu 2018 Başarı Durumu
2017 Başarı Durumu 2016 Başarı Durumu
2015 Başarı Durumu 2014 Başarı Durumu
2013 Başarı Durumu 2012 Başarı Durumu

Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Okulun Görselleri
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Üsküdar
    İlçe
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Üsküdar
    İlçe
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Üsküdar
    İlçe
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Üsküdar
    İlçe
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Üsküdar
    İlçe
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Üsküdar
    İlçe
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Üsküdar
    İlçe
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Üsküdar
    İlçe
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Üsküdar
    İlçe
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Üsküdar
    İlçe
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Üsküdar
    İlçe
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Üsküdar
    İlçe
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Üsküdar
    İlçe
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Üsküdar
    İlçe
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Üsküdar
    İlçe
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Üsküdar
    İlçe
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Üsküdar
    İlçe
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Üsküdar
    İlçe
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Üsküdar
    İlçe
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Üsküdar
    İlçe
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Üsküdar
    İlçe
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Üsküdar
    İlçe
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Üsküdar
    İlçe
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Üsküdar
    İlçe

Adres: Barbaros Mah. Mütevelli Çeşme Cad. Sedef Sok. No5/2 Koşuyolu / Üsküdar / İSTANBUL

Tel: 0216 6516581

Fax: 0216 6516585

web: http://hasal.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi ile ilgili 834 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Herkese selamlar
Bu okulu bitirip, son yıllarda direk yurtdışında üniversite kazanan/kabul alan kişi sayısı ve kazandıkları/kabul aldıkları ülke ve üniversitelere nasıl ulaşabilirim ? Okulun web sitesinde maalesef bilgi yok. Ayrıca sadece IB diploması yurtdışı herhangi bir bölüm için yeterli mi ? Tıp- Ekonomi- Avukatlık gibi farklı dallara girebilmek için nasıl bir yol izleniyor? Bu IB diploması harici ekstra olarak başka bir şey yapmak gerekli mi? Bu konuda bilgisi olan paylaşabilir mi ?
Saygılarımla

2024-03-09 13:18:15

kadıkoy anadolu bu okulla kıyaslanmaz can gursab mashar alanson vs sanat edebıyat muzık bılım alanında yetıstırdıklerı mezunlara bakarsanız ıstanbulda belkıde en ıyı okuldur.unıversıte sınavındakı basarı dersanelerın ısı,kadıkoy anadolu baska bır degerlerın kulturun okuludur.huseyın avnıde ıyı okuldur ama galatasarayla kabatasla vs ıle denk olması mumkun degıldır

2024-03-03 20:42:46

Kadıköy Anadolu Lisesi velileri ve öğrencileri lütfen kendi sayfalarına gidebilirler mi, tamam bakın anladık gerçekten KAL çok iyi gidip reklamınızı başka okulun altında yapın lütfen. Çocukları virgül farkıyla HASAL´ ı kaçırmış gibi KAL daha iyi adlı kocaman paragraf yazmışlar yorumlara, baktıkça bulursunuz. 490 bandında öğrenci alan bir okulun mahalle mektebi olduğunu düşünmüyorum, kimse de bunu deme hakkına sahip değil. Sayısal ve yabancı dil eğitimi harika. Öğrencilerin ihtiyaç ve talepleri dinlenerek yabancı dil ve matematik kursları açılıyormuş. IB´nin olduğunu söylememe gerek yok zaten herkes biliyordur. Tabii çok daha detaylı araştırmayı zaten bu okulu araştıran veliler bulur, sadece bu sayfada bulunan bazı yanlış bilgileri düzeltmek istedim.

2024-03-01 19:50:48

ıyı yuksek puanlı ogrencıler alan dıl egıtımı ıyı olmayan fen egıtımı vasat bır okul.dıger yuksek puanlı okullarda aynı galatasaray ıel kabatas anadolu kadıkoy anadolu en ıyı grup cagaloglu huseyın avnı capa da 2 gruptur.puanlara unıversıte basarılarına bakmayın onlar dersanelerın basarısı. evınıze yakınsa ok uzaktan gelmek ıcın zaman ve para harcamak soru ısraetı

2024-02-26 20:26:34
Reklam

Türkiye´deki en iyi liselerden biri.

1. Ingilizce hazırlık var,
2. Almanca hazırlık var,
3. Akademik başarısı tartışılmaz (Mezun sayısı ile oranlandığında)
4. IB var, IB´ye kayıt olacaklar daha çok yurtlarını düşünmelidirler, Akademik başarı biraz düşüyor IB´de.
5. Öğrenciler birbirine yardımcı oluyor,
6. Akademik kadro ve yönetim iyi,
8. Okulun çevresi nezih,
9. Butik bir okul,
10. Spor salonu çok güzel,
11. Her türlü sosyal aktivite var,
12. Öğrencilerini yurtlarına götürüyor.

2023-12-13 16:47:39

HASAL’23 bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyoruz, yolunuz açık olsun.

2023-09-10 14:45:01

Herkese çok değer veriyoruz imajı altında kimsenin fikirlerine saygı duymayan bir okul ve yönetim var. Öğretmenler gerçekten çok harika ama yönetim öğrencilerinin kararına özellikle tm öğrencilerine hiç değer vermiyor ve bu okula giren herkesin puanının eşit olmasına rağmen onlara üvey evlat muamelesi yapıyor. Eğit ağırlık okuyacak herhangi birinin gerekirse puanını harcayarak hasal yerine baika okullara gitmesini öneririm. Şu an haz 9 ya da 10 olan tm öğrencileri de yol yakinken nakil aldırsınlar bence. Kulüplerinde haksızlık ve kayırma çok fazla var ama kulüp rehber hocaları buna asla müdahale etmiyor.
Okul çok mükemmel olabilecekken REZİL BİR VAZİYETTE gerçekten. Bunu okulun bir öğencisi olarak yazıyorum.

2023-09-07 17:08:46

Başta müdürümüz olmak üzere tüm eğitim kadrosuna, rehber öğretmenlere, çalışanlara ve kedilere bu yılın mezununun babası olarak teşekkürler. HASAL GERİSİ MASAL.

2023-09-01 21:49:09

Bu okul eyidir, eyi

2023-08-23 07:34:16
BENZER OKULLAR
Yorum 1281

Pertevniyal Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 1443

İstanbul Anadolu Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 616

Adile Mermerci Anadolu Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 1535

Galatasaray Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 1491

Beşiktaş Anadolu Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi kaç puan 2024 488.7046
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi kaç kişi alıyor? Son 5 yıllık kontenjan bilgisi yukarıda belirtildi.
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Evet. Sınavla öğrenci alan proje okuludur.
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hazırlık + 4 yıl olmak üzere 5 yıllık eğitim vermektedir.
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://hasal.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız