Ağva Anadolu Lisesi

İstanbul / Şile

Hesapla
Ağva Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
39
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavsız
OBP Puanı (*) 36.4444
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Kız/Erkek
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku OBP Hesapla

Ağva Anadolu Lisesi İstanbul ili Şile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Ağva Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa sınavsız olarak öğrenci alacak.

(*) Ağva Anadolu Lisesi'ne 2023 yerleştirme sonuçlarına göre sınavsız olarak yerleşen öğrenciye ait en küçük okul başarı puanı "36.4444".

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.
Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.
Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla
  • Kayıt alanı,,
  • Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü
  • 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.
Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir. Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
2023
36.4444
2022
62.9772
2021
59.0069
2020
55.5974
Ağva Anadolu Lisesi sınavsız yerleştirme öncelikleri doğrultusunda öğrenci alımı yapmaktadır.

Ağva Anadolu Lisesi OBP puanı ile yani sınavsız olarak öğrenci almaktadır. Ağva Anadolu Lisesi kayıt alanı ve kontenjan bilgisini öğrenmek için buraya tıklayınız.

Ağva Anadolu Lisesi, Orta Öğretim Genel Müdürlüğünün 30/06/2009 tarih ve 5707 sayılı yazılı teklifi ve Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU'nun onayı ile 30 Haziran 2009 tarihinde hizmete açılmıştır. 2009/2010 Eğitim-Öğretim Yılında, Ağva Merkez Mahallesi'nde bulunan Kanan İlköğretim Okulu'nun eski binasında eğitim-öğretim faaliyetine başlayan okulumuz, ikinci dönem İstanbul İl Özel İdaresince yapılan ve inşaatı tamamlanan yeni ve modern binasında eğitim verilmektedir.  

Okulumuz TEOG ile öğrenci almaktadır. Sınıf mevcudu azami 34 kişidir. 9. 10. ve 11. 12. sınıflar olmak üzere 12 şube bulunmaktadır. Okulumuzun toplam öğrenci sayısı 201 olup öğrencilerimizin büyük bir kısmı çevre ilçelerden gelmektedir. Şile'den gelen öğrencilerimizin ulaşımı servisle yapılmaktadır.

Yeni binamızda derslik sayımız 16 olup, bilgisayar, biyoloji, kimya ve fizik laboratuvarlarımız, sinema atölyesi, müzik/resim atölyesi, kütüphane, çok amaçlı salonu mevcuttur.  Okulumuz bahçesinde bulunan kapalı spor salonunda öğrencilerimiz kapalı ve sıcak bir ortamda basketbol, voleybol, tenis, hentbol gibi oyunlar oynayabilmektedir. Ayrıca kapalı spor salonu içerisinde bir fitness salonu da mevcuttur. Ders araç-gereç vb. ihtiyaçlarımız Milli Eğitim bakanlığınca karşılanmakta, bu ihtiyaçların bir kısmı da Okul Aile Birliği tarafından tedarik edilmektedir. Yıl içerisinde sınıf bazında iki, okul genelinde 2 veli toplantısı yapılmaktadır. Öğretmenlerin gün içerisindeki randevu saatleri program halinde velilere iletilmektedir.

Okulumuzun 120 Erkek,60 Kız öğrenci kapasiteli Pansiyonu mevcuttur. Karadeniz yeşili ve mavisi ile iç içe olan şirin beldemiz Ağva'nın temiz ve ferah ikliminde okumanın ayrıcalık olduğu düşüncesiyle tüm öğrencileri Ağva Anadolu Lisesi'nde öğrenim görmeye davet ediyoruz.

Ağva Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Ağva Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Okulun Görselleri
Ağva Anadolu Lisesi
Ağva Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Şile
    İlçe

Adres: Ağva Mah. Karaağaç Cad No5 Ağva/Şile /İSTANBUL

Tel: 0 216 721 76 09

Fax: 0 216 721 76 16

web: http://agvaanadolu.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Ağva Anadolu Lisesi ile ilgili 39 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

okulda sorun oluyormu zorbalar olsun kavgalar olsun?

2021-11-28 20:17:39

Okul hakkında bilgi verebilecek var midur ?

2021-01-01 22:18:26

Merhaba ben sarıgazide oturuyorum kaç ortalama ile alıyorlar ve pansiyon fiyatları nasıl,okuldaki öğretmen ve öğrenciler nasıl lütfen cevap verin eğer güzelse gelmek isterim 8.sınıf ortalamam 98 fakat sınavım kötü geçti bu yüzden yerel yerleştirme yapacağım

2020-07-14 17:33:39

Ben bu okulda okuyordum. Sayısal seçmek istiyorsanız bu okulda okumayın öğretmen sorunu çok oluyor. Okulda sigara içiliyor kılık kıyafet önemlidir. Yurt eğlenceli oluyor ama bir kavga veya baika bir şey olduğunda karşı tarafınızda bir üst sınıf varsa kesinlikle onlara iyilik yapılır siz suçlu çıkarsınız. Bu okulu kısaca tavsiye etmiyorum sorularınız varsa hertürlü cevaplayabilirim

2020-06-30 17:56:36
Reklam

ben sn-ancaktepede oturuyorum ortalamam 78 gelebilir miyim lütfen cevap yazın

2020-05-04 22:22:59

ortalamam 81 bu okula girebilir miyim?

2020-03-28 19:13:41

Bu okula gelecek istiyorum ortalamam 63 gelebilirmiyim eserlerde oturuyorum pansiyon yer var mı ? Cevaplarsaniz çok memnun olurum

2019-07-28 15:09:03

Şuan 10. SINIFIM Ve Ağva a.l ne Gelmek İstiyorum Taban Puanı Ve Okul Durumu Ne?

2018-12-31 19:19:04

pansiyonların fiyatı ne? LUTFEN ACİL CEVAPLAYIN

2018-10-21 14:09:02
BENZER OKULLAR
Yorum 147

Habibler Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 251

Güngören Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 104

Münir Tınaztepe Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 187

Rotary 100.yıl Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 294

Başakşehir Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Ağva Anadolu Lisesi kaç puan 2024 36.4444
Ağva Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Ağva Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Hayır. Sınavsız OBP puanı ile öğrenci almaktadır.
Ağva Anadolu Lisesi Yatılı mı? Kız ve Erkek Pansiyonu Var.
Ağva Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Ağva Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Ağva Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Ağva Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://agvaanadolu.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Ağva Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Ağva Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, Ağva Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Ağva Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız