Kartal Anadolu Lisesi

İstanbul / Kartal

Hesapla
Kartal Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
121
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavlı
Taban Puanı 469.0777
Yüzdelik Dilim 3.15 (Tahmini)
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 5 Yıl
Yabancı Dili Almanca
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu?
Yorum Ekle/Oku LGS Puanı Hesapla
Bu Lise Bir Proje Okuludur.

Kartal Anadolu Lisesi İstanbul ili Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Kartal Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa LGS Puanı ile öğrenci alacak. (*) Kartal Anadolu Lisesi taban puanı 469.0777 tahmini yüzdelik dilimi 3.15.

Kartal Anadolu Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2023 469.0777 3.15
2022 439.2530 4.07
2021 409.5734 4.42
2020 423.5809 4.34
2019 446.7935 4.84
Kartal Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisidir.
İlk yerleştirme verileridir.
Son 5 Yıllık Kontenjan Bilgisi
2024
0
2023
64
2022
60
2021
90
2020
120
Kartal Anadolu Lisesi Türk ve Alman Hükümetleri arasında yapılan protokol uyarınca Almanya´dan kesin dönüş yapan yurttaşların çocuklarının eğitimi amacıyla 9 Ekim 1985 tarihinde eğitim öğretime açıldı. 1989 yılından itibaren merkezi sınav sistemiyle öğrenci alan Anadolu Lisesi statüsüne çıkartılan okulumuz bu tarihten beri eğitim öğretim faaliyetlerini başarıyla yerine getirmektedir.

Okulumuzda 2008 yılına kadar birinci yabancı dil olarak Almanca eğitim verilmekte ise de, bu tarihten sonra İngilizce dersi de 1. yabancı dil kontenjanı olarak açılmıştır. 2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren okulumuzda Almanca ve İngilizce olmak üzere 1 yıl hazırlık eğitimi verilmektedir.

Kartal Anadolu Lisesi, halen Alman Hükümeti ile yapılan kültür anlaşmasına tabi olup, bu anlaşma çerçevesinde okulumuzda Alman Hükümeti tarafından görevlendirilen Alman öğretmen de görev yapmaktadır. Ayrıca okulumuzda tüm Avrupa'da geçerli ve Alman Büyükelçiliğinin gözetim ve denetiminde DSD dil diploması da verilmekte, 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren de başka bir uluslararası program olan AP (Advanced Placement) dersleri verilmektedir ve aynı zamanda okulumuz "Uluslararası Program Uygulayan Okullar Birliği" üyesidir.

KARTAL ANADOLU LİSESİ İKİ FARKLI ?ULUSLARARASI PROGRAM UYGULAYAN? SAYILI PROJE OKULLARINDAN BİRİDİR.

Dil Diploması DSD I Alman üniversitelerinde Studienkolleg?e (Hazırlık Sınıfına) girebilmek için yeterli dil bilgisini kanıtlamaktadır. Almanca Dil Diploması DSDII (B2/C1), Türkiyedeki üniversiteye giriş sınavının kazanılması koşuluyla Almanyada bir üniversitede doğrudan öğrenim görme hakkını tanıyor.

Türkiye'de DSD Okulları Türkiye'deki DSD okullarının temeli 1986 yılında başlatılarn Anadolu Öğretmen Göndeme Programına dayanmaktadır. Programın amacı, Almanyadan dönen çok sayıdaki Türk çocuğuna Türkiyedeki okul sistemine uyum sağlamalarını kolaylaştırmaktı. Bugün DSD okulları arasında Istanbul'da bulunan tanınmış Anadolu liseleri olan Cağaloğlu, Kabataş ve Kartal Anadolu Liseleri yer almaktadır.

Kartal Anadolu Lisesi 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı itibarıyla HAZIRLIK+4 YIL (3 sınıf Almanca, 3 sınıf İngilizce) olarak eğitime devam edecektir.
Kartal Anadolu Lisesi'nin üniversite başarı durumunlarını yıllara göre güncellemeya devam ediyoruz. Kartal Anadolu Lisesi'nin YKS başarı tablosu ile TYT başarı durumu hakkındaki bilgilere aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
Yıllara Göre Kartal Anadolu Lisesi YKS Başarı Tablosu
2023 Başarı Durumun 2022 Başarı Durumun
2021 Başarı Durumun 2020 Başarı Durumun
2019 Başarı Durumun 2018 Başarı Durumun
2017 Başarı Durumun 2016 Başarı Durumun
2015 Başarı Durumun 2014 Başarı Durumun

Kartal Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Kartal Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Okulun Görselleri
Kartal Anadolu Lisesi
Kartal Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Kartal
    İlçe
Kartal Anadolu Lisesi
Kartal Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Kartal
    İlçe
Kartal Anadolu Lisesi
Kartal Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Kartal
    İlçe
Kartal Anadolu Lisesi
Kartal Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Kartal
    İlçe
Kartal Anadolu Lisesi
Kartal Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Kartal
    İlçe

Adres: Cevizli Mah. Denizer Cd. Karabük Sk. No 10 Kartal İSTANBUL

Tel: 0216 352 11 05

Fax: 0216 305 64 36

web: http://kartalanadolu.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Kartal Anadolu Lisesi ile ilgili 121 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Bu okulun bir velisiyim. Çocuğum okulunu çok seviyor. Ayrıca kendi öğrencilerim de var bu okulda. Hepsi çok mutlu. Memnunlar.Fakat ben bir öğretmen olarak, veli olarak eksiklikler görüyorum. %2-3 lük öğrenciler buraya yerleşiyor. Fakat bu çocuklar burada ivme kaybediyor bence. Çocukların kapasiteleri zorlanmıyor.Çocuklar rahata alışıyor.
Veli olarak hepimiz çocuklarımızın mutlu olmasını istiyoruz. Ama ülke şartlarını düşününce mutlu ve başarılı çocuklar yetiştirmemiz gerekli. Öğrencileri biraz daha fazla zorlamaları gerektiğini düşünüyorum.

2023-07-31 14:36:50

Puan ve yüzdelik dilim kaçla kapatıldı bu sene nakil için soruyorum

2023-07-24 12:44:07

2.88 girer miyim sizce ?

2023-07-07 11:25:06

475 ile 2.19 yüzdelik dilime girdim.Bu okulu kazanma ihtimalim var mı?

2023-06-30 16:12:53
Reklam

462 puan alip 4.30 luk dilims girdim sizce bu okulu kazanabilir miyim

2023-06-24 22:55:16

Merhaba! Ben Kartal Anadolu Lisesi´nde okuyan bir öğrenciyim ve okulumu size anlatmak için buradayım. Sizlere okulumuz hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.
Kartal Anadolu Lisesi, gerçekten özel bir yer. Burada eğitim kalitesi ve fırsatlar konusunda oldukça iddialıyız. Okulumuzda hem İngilizce hem de Almanca hazırlık sınıfları bulunuyor. Bu sınıflar, dil becerilerimizi geliştirmemiz ve uluslararası düzeyde iletişim kurabilmemiz için önemli bir temel oluşturuyor. Ayrıca okulumuzda AP dersleri alabilir ve Almanca dil sertifikası alma imkanına sahip olabilirsiniz. AP dersleri, uluslararası düzeyde tanınan ve üniversite başvurularında büyük bir avantaj sağlayan programlardır. Almanca dil sertifikası ise küresel dünyada rekabetçi olmanız için size ek bir beceri kazandırır.
Okulumuzdaki öğretmenler gerçekten harika. Sadece ders anlatmakla kalmayıp, aynı zamanda bize rehberlik ediyorlar ve bireysel hedeflerimize ulaşmamız için bizi cesaretlendiriyorlar. İlgileri ve desteği sayesinde kendimi gerçekten değerli hissediyorum. Onlar, başarıya ulaşmak için çalışkan ve hedefleri olan öğrenciler için her zaman yanımızda olan birer mentör gibiler.
Kartal Anadolu Lisesi, sadece eğitimde değil, aynı zamanda karakter gelişiminde de önemli bir rol oynuyor. Disiplinli bir öğrenci topluluğuna sahibiz ve bu, bizi gelecekteki hedeflerimize ulaşmada motive ediyor. Okulumuzda üniversiteye hazırlık sürecinde de destek alıyoruz ve kariyer danışmanlığı hizmeti sunuluyor.
Kartal Anadolu Lisesi´nde olmaktan gerçekten gurur duyuyorum. Bu okul, benim hedeflerimi gerçekleştirmem için bana gereken her şeyi sağlıyor. Burada çalışkanlık, disiplin ve öğrenme tutkusuyla dolu bir ortamda kendimi geliştirebiliyorum. Sınıf arkadaşlarım, öğretmenlerim ve okul yönetimiyle birlikte harika bir aile gibi hissediyoruz.
Umuyorum ki, Kartal Anadolu Lisesi hakkında size gerçek bir bakış sunabilmişimdir. Okulumuzu ziyaret etmek için sizi de bekleriz.

2023-06-23 23:48:48

Merhaba!

Ben bu okulda okuyan bir öğrenciyim ve size okulumuz hakkında birkaç şey anlatmak istiyorum. İlk olarak, okulumuzda yeni kurulmuş olan bilişim kulübü gerçekten harika bir yer! Dijital dünyayı daha iyi anlamak ve son trendler hakkında bilgi edinmek için burada çok şey öğrenebilirsiniz.

Okulumuzun bir diğer harika özelliği, çevresinde bulunan AVM´lere ve metro duraklarına yakın olmasıdır. Bu sayede arkadaşlarınızla ders sonrası alışveriş yapabilir ve şehrin birçok yerine kolayca ulaşabilirsiniz.

Öğretmenlerimiz gerçekten disiplinli ama eğlenceli insanlar. Derslerimiz çok interaktif ve ilgi çekici, öğretmenlerimiz öğrencilerin ilgi alanlarına göre dersleri düzenliyorlar.

Son olarak, okulumuzda öğrenci ortamı gerçekten harika! Herkes birbirine yardım etmek için elinden geleni yapıyor ve öğrenciler arasında harika bir arkadaşlık atmosferi var. Burada herkes kendini rahat hissediyor ve öğrenmek için ideal bir ortam buluyor.

Umarım bu bilgiler sizin için yararlı olmuştur ve okulumuzu ziyaret etmek isterseniz, sizi burada görmekten mutluluk duyacağız!

Sevgilerimle,
Anonym

2023-04-12 14:53:19

bu sene bu okulun almanca bölümünü kazandım puanınız yetiyorsa almancayı yazmanızı öneririm. çünkü zaten artık herkesin az çok bir ingilizce bilgisi var yeni bir dil öğrenmek yararınıza olur. tabi ingilizce biliyorum ama yine de tam geliştirmeden yeni bir dile başlamayayım diyorsanız ingilizceyi de tercih edebilirsiniz. ingilizce bölümünden arkadaşlar edindim onlar da gayet memnun. okulun en güzel yanlarından biri de konumu, çıkışta arkadaşlarınızla gidebileceğiniz avmler olması çok güzel bir yan bence. okulumuza ulaşım da gayet kolay ben küçükyalıda oturuyorum ve her türlü ulaşım mümkün neredeyse. inşallah dilediğiniz okulları kazanırsınız :)

2023-04-10 11:05:31

AB üye 7 ülkenin anadili Almanca. AB üye ülkelerinde en fazla konuşulan dil Almanca. Bu bilgi bile okulu tercih etmek için önemli bir etken diye yazıyordu gikal de👌

2022-07-23 18:56:02
BENZER OKULLAR
Yorum 42

Kağıthane Anadolu Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 1291

Samiha Ayverdi Anadolu Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 414

Şişli Anadolu Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 1693

Kadıköy Anadolu Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 39

Paşabahçe Ahmet Ferit İnal Anadolu Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Kartal Anadolu Lisesi kaç puan 2024 469.0777
Kartal Anadolu Lisesi kaç kişi alıyor? Son 5 yıllık kontenjan bilgisi yukarıda belirtildi.
Kartal Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Kartal Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Evet. Sınavla öğrenci alan proje okuludur.
Kartal Anadolu Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Kartal Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hazırlık + 4 yıl olmak üzere 5 yıllık eğitim vermektedir.
Kartal Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? Almanca
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Kartal Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Kartal Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://kartalanadolu.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Kartal Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Kartal Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, Kartal Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Kartal Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız