Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi

İstanbul / Kartal

Hesapla
Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
162
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavsız
OBP Puanı (*) 95.6169
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku OBP Hesapla

Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi İstanbul ili Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa sınavsız olarak öğrenci alacak.

(*) Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi'ne 2023 yerleştirme sonuçlarına göre sınavsız olarak yerleşen öğrenciye ait en küçük okul başarı puanı "95.6169".

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.
Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.
Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla
  • Kayıt alanı,,
  • Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü
  • 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.
Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir. Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
2023
95.6169
2022
95.2867
2021
95.1069
2020
95.2790
Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi sınavsız yerleştirme öncelikleri doğrultusunda öğrenci alımı yapmaktadır.

Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi OBP puanı ile yani sınavsız olarak öğrenci almaktadır. Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi kayıt alanı ve kontenjan bilgisini öğrenmek için buraya tıklayınız.

Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi: Genel Lise olarak 1994 yılında eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan, daha sonra yabancı dil ağırlıklı lise olarak bünyesine katılan programla birlikte 2005 yılına kadar aşamalı olarak başarı grafiğini yükselten okulumuz İstanbulda faaliyet gösteren resmi ve özel 800 lise arasında ilk 100?e girmiş ve öğrencilerinin ÖSS de ilk yüz kişi arasına girmesi mutluluğunu yaşamıştır.

Binanın Özellikleri : Binamız betonarme olarak inşa edilmiştir. Binamız 3.724 metrekare bir alanda zemin kat üzerine 3 katlıdır. Doğalgaz yakıtlı kalorifer sistemi ile merkezi olarak ısıtılmakta olup elektrik ile aydınlatılmaktadır. Okulumuzda 23 derslik, 1 Bilgisayar laboratuarı, 1 Kimya laboratuarı, 1 Biyoloji laboratuarı, 1 Fizik laboratuarı ,1 spor salonu ,1 satranç odası ,rehberlik servisi , idare odaları ,konferans salonu , spor salonu ,bay mescid bayan mescid bulunmaktadır

Okulun Özel Durumları : Okulumuz geniş bir bahçeye sahip olup okul binası geride bahçesi ön kısımdadır. Yeteri kadar ağaçlandırılmış olup temiz tutulmakta, öğrencilerin ders aralarında dinlenmelerini sağlayacak şekilde banklar konulmuştur. Bahçede bir adet de kamelye bulunmaktadır. Okul dış kapısı tektir. Sokağa çıkan bu kapı otomatik olup görevlisi tarafından açılıp kapanmaktadır. Dış kapı etrafında 4 adet güvenlik kamerası bulunmaktadır.

Su kullanım durumu: Okulumuz şehir şebeke suyu kullanmakta olup su sayacı kontörlüdür. Su depomuz belli periyotlarla temizlenmektedir. Yetkililer tarafından kontrolleri yapılmaktadır.

Okul Güvenlik ve Kamera sistemi,Okulun Sabotajlara karşı genel güvenlik durumu : Okulumuzun iç ve dış bölümleri ile bahçe ve spor salonunu gözeten 32 adet güvenlik kamerası bulunmaktadır.7/24 kayıt yapılmaktadır. Okulumuz sabotajlara karşı güvenlik planı ;yangın, deprem ve diğer felaketlere karşı korunma planları yapılmış olup güncellenmiştir.

Okulun Beyaz bayrak proje durumu, Okulumuz 2012 yılında aldığı Beyaz Bayrak Projesini 2014 yılında yeniden almaya hak kazanmıştır.

Hijyen durumu:Okulun günlük ve periyodik temizliği düzenli olarak yapılmaktadır

Diğer Özellikler Okulumuza Fatih Projesi kapsamında 29 adet Akıllı tahta kurulumu yapılmış olup eğitim öğretimde faal olarak kullanılmaktadır. Yeteri kadar bilgisayar ve ekipmanı ile fotokopi makineleri, optik okuyucu mevcudu olup Teknolojik açıdan eksiğimiz bulunmamaktadır

     

2013 yılı itibariyle okulumuzda 23 derslik, fizik laboratuvarı, kimya laboratuvarı, bilgi teknoloji sınıfı, resim atölyesi, müzik odası ve konferans salonu bulunmaktadır. Ayrıca 2008 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan bir de kapalı spor salonumuz bulunmaktadır.

Milli eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda öğrencilerini bilimsel düşünme ve öğrenme yöntemleriyle, sorumluluklarını bilen, insan haklarına saygılı, bilime ve sanata duyarlı, ülkesini ve ülkesinin sorunlarını tanıyan, ulusun ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunabilecek bireyler olarak yetiştirmek, bilgi çağının gerektirdiği bilgi, beceri değerleriyle donatmak ve yüksek öğretime hazırlamayı kendisine misyon edinmiştir.
Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi'nin üniversite başarı durumunlarını yıllara göre güncellemeya devam ediyoruz. Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi'nin YKS başarı tablosu ile TYT başarı durumu hakkındaki bilgilere aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
Yıllara Göre Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi YKS Başarı Tablosu
2023 Başarı Durumu 2022 Başarı Durumu
2021 Başarı Durumu 2020 Başarı Durumu
2019 Başarı Durumu 2018 Başarı Durumu
2017 Başarı Durumu 2016 Başarı Durumu
2015 Başarı Durumu 2014 Başarı Durumu
2013 Başarı Durumu 2012 Başarı Durumu

Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Okulun Görselleri
Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi
Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Kartal
    İlçe
Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi
Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Kartal
    İlçe
Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi
Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Kartal
    İlçe
Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi
Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Kartal
    İlçe
Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi
Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Kartal
    İlçe
Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi
Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Kartal
    İlçe

Adres: Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi Adres Topselvi mah. Lise Sk. No14 Kartal / İSTANBUL

Tel: 02163873011

Fax: 02163535604

web: http://frzal.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi ile ilgili 162 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

okul çok güzel <33333333333333333

2023-12-29 00:26:02

11.sınıf yarıyıl tatiline kadar yani ilk dönem 96 ortalama yaparsam girebilme şansım var mı ?

2023-11-05 01:15:25

11.Sınıf ilk dönemi 95 ortalama yapsam gelebilir miyim komşu kayıt alanında gözüküyor? Acil cevap!!!!

2023-09-29 00:19:52

merhaba sınıflar kaç kişilik acaba bilgisi olan yazabilir mi

2023-08-15 10:38:02
Reklam

Merhaba 2. Yabancı dili var mi? Varsa nedir

2023-07-26 00:18:23

Girebildim okula 96bucuk obp benim

2023-07-24 12:43:07

Okul kayıt alanı dışında (2 km var halbuki) nakillerde yazsak gelir mi

2023-07-14 14:38:07

Slm. Adresimi yakacık cumhuriyet mah. Aldırcam fatin rüştü ye kızımı göndermek istiyorum okul bu mah bizim okul çıkar diyemiyor. Bilmiyoruz diyor. Bilgisi olan varmı?

2023-07-12 12:30:57

Obp 94 alir mi acaba ilk siraya yazsam evine 10 dakka

2023-07-04 23:50:45
BENZER OKULLAR
Yorum 67

Zeytinburnu Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 186

Ataşehir Rotary Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 177

Sancaktepe Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 311

Yenibosna Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 3

Çatalca Atatürk Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi kaç puan 2024 95.6169
Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Hayır. Sınavsız OBP puanı ile öğrenci almaktadır.
Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://frzal.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız