Plevne Anadolu Lisesi

İstanbul / Gaziosmanpaşa

Hesapla
Plevne Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
399
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavsız
OBP Puanı (*) 78.5474
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku OBP Hesapla

Plevne Anadolu Lisesi İstanbul ili Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Plevne Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa sınavsız olarak öğrenci alacak.

(*) Plevne Anadolu Lisesi'ne 2023 yerleştirme sonuçlarına göre sınavsız olarak yerleşen öğrenciye ait en küçük okul başarı puanı "78.5474".

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.
Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.
Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla
  • Kayıt alanı,,
  • Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü
  • 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.
Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir. Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
2023
78.5474
2022
84.7531
2021
88.1649
2020
76.3831
Plevne Anadolu Lisesi sınavsız yerleştirme öncelikleri doğrultusunda öğrenci alımı yapmaktadır.

Plevne Anadolu Lisesi OBP puanı ile yani sınavsız olarak öğrenci almaktadır. Plevne Anadolu Lisesi kayıt alanı ve kontenjan bilgisini öğrenmek için buraya tıklayınız.

Plevne Anadolu Lisesi, Plevne müdafaası ile ünlenen Gazi Osman Paşadan ismini alan semtte bulunmaktadır. 1965 yılında Karlıtepe ilk öğretim okulunun bahçesinde barakalarda, orta okul olarak eğitim ve öğretime başlamıştır.

Okulumuz tarihi boyunca birçok alanda başarılara imza atmıştır:bunlardan 1970-1971 eğitim öğretim yılında Türkiye bilgi yarışması birinciliği, Tatilyanın açığı İstanbul liseler arası bilgi yarışması ikinciliği, Kentim İstanbul bilgi yarışmalarında iki kez ilçe birinciliği bulunmaktadır.

Spor dallarında ise, futbolda  üç defa İstanbul birinciliği, 1988-1989 sezonunda Türkiye finali oynanmasının yanında tekvando, badminton gibi alanlarda Milli Sporcularımız da mevcut olup üstün başarıları bulunmaktadır

Yetiştirdiği öğrencileri Üniversiteye göndermede belli bir başarısı olan okulumuzun, yurdun dört bir yanındaki üniversitelerde de öğrencileri bulunmaktadır. Bugün ilçemiz devlet dairelerinde ve ilçemiz belediye bürolarında hizmet veren yüzlerce mezunumuz vardır.

Okulumuzdan, her alanda eleman yetiştiği gibi, bir çok öğretmen arkadaşımızda yetişmiştir.  Bunlardan; Havva Yurtseven, Şirin Camcıoğlu, Hakan Beyaztaş mezun oldukları Plevne Lisesi´nde  çeşitli branşlarda öğretmen olarak görevlerine devam etmektedirler. Okul Tanıtım Videosunu İzleyin
Plevne Anadolu Lisesi'nin üniversite başarı durumunlarını yıllara göre güncellemeya devam ediyoruz. Plevne Anadolu Lisesi'nin YKS başarı tablosu ile TYT başarı durumu hakkındaki bilgilere aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
Yıllara Göre Plevne Anadolu Lisesi YKS Başarı Tablosu
2023 Başarı Durumu 2022 Başarı Durumu
2021 Başarı Durumu 2020 Başarı Durumu
2019 Başarı Durumu 2018 Başarı Durumu
2017 Başarı Durumu 2016 Başarı Durumu

Plevne Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Plevne Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Okulun Görselleri
Plevne Anadolu Lisesi
Plevne Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Gaziosmanpaşa
    İlçe
Plevne Anadolu Lisesi
Plevne Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Gaziosmanpaşa
    İlçe
Plevne Anadolu Lisesi
Plevne Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Gaziosmanpaşa
    İlçe
Plevne Anadolu Lisesi
Plevne Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Gaziosmanpaşa
    İlçe
Plevne Anadolu Lisesi
Plevne Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Gaziosmanpaşa
    İlçe
Plevne Anadolu Lisesi
Plevne Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Gaziosmanpaşa
    İlçe

Adres: Merkez mah. Halitpaşa cad. Havuzbaşı Mevkii No1/2 Gaziosmanpaşa / İstanbul

Tel: 0212 497 25 32

Fax: 0212 497 25 33

web: http://plevneanadolulisesi.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Plevne Anadolu Lisesi ile ilgili 399 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Bayrampaşadayım ama bu okul Gaziosmanpaşa da. Benim okul tercihlerinde gaziosmanpaşadaki liseleri seçebilmek için illahaki nüfus müdürlüğüne gidip adresimi gaziosmanpaşa olarak yaptırmam mı gerek?

2024-03-20 22:29:23

Obp 78.5 denilebilir bayrampaşada oturuyorum sizce ilk tercih burayı yazsam gelir mi lgsde iyi bir şey yapamazsam buraya gelirim diye düşünüyorum ama gelir mi emin değilim

2023-11-28 21:22:48

Bu sene serseri olmaya çalışan 9lar gelmiş okul çok disiplinli kavga olayı olduğunda direkt okuldan atılırsınız yüksek ihtimalle çok disiplinli

2023-11-10 02:35:11

Bu okula nakil deneyen yüksek puanlılar allah aşkına denemeyin siz zaten girersiniz benim obp 77 giremiyom salın ben gireyim siz zaten girersiniz 🫶🏻

2023-11-01 22:31:56
Reklam

Yaklaşık 1 aydır burdayım, pişmanım, okul çok disiplinli o yönden güzel, ama bu sene obp düşünce ortamı biraz kötü serserisi var kavgacisi var, okul saatleri kötü ikili sistem, çıkışlar çok kalabalık oluyor kart sistemi olunca, telefonlar yasak dolaba koyuyoruz, öğretmenler disiplinli iyi öğretmenler fakat ogrenciler bu sene biraz kötü dediğim gibi oyuzden öğretmenler sert, siz asla çevreye bakmayın, öğretmenler iyi siz dersi dinleyip kendinizi verirseniz herkesi geçersiniz benimde hedefim o, herkesle samimilik kurmuyorum, sadece derslerime odaklanıp bir yerlere gelmek istiyorum

2023-10-30 14:37:58

Merhaba 1 aydır bu okuldayım gerçekten pek iyi bir okul degil serseri tipler çok fazla var ve karışıyorlar gelmeyi düşünen nakil vermeyi düşünen varsa 2 defa düşünsün okulun etrafındaki okulları az çok biliyorum doğdugumdan beri buralarda oturuyorum çünkü neyse konumuza gelelim hani bu okulun civarindaki en kötü anadolu lisesi gerçekten budur tabii ki karar sizin ama 2 defa düşünmelisiniz

2023-10-17 23:03:47

Şu an 9. Sınıfım 10. Sınıfta buraya nakil almayı düşünüyorum ama almanca olduğunu söylüyorlar 10. Sınıfta almanca dersleri nasıl oluyor sıfırdanmı başlıyorlar nasıl oluyo

2023-10-10 18:35:20

Ben şuan 9a geçtim 10. Sınıfta buraya nakil almayı düşünüyorum ancak obpye mi bakacaklar yoksa 9. Sınıftaki ortalamamı

2023-09-18 00:49:48

Merhaba ben 9.sinifa baslicam uyum haftası varmı

2023-09-05 03:53:00
BENZER OKULLAR
Yorum 737

Ataşehir Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 356

Füsun Yönder Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 205

Nursen Fuat Özdayı Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 92

Esenler Atatürk Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 1141

Bahçelievler Cumhuriyet Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Plevne Anadolu Lisesi kaç puan 2024 78.5474
Plevne Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Plevne Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Hayır. Sınavsız OBP puanı ile öğrenci almaktadır.
Plevne Anadolu Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Plevne Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Plevne Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Plevne Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Plevne Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://plevneanadolulisesi.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Plevne Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Plevne Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, Plevne Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Plevne Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız