Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi

İstanbul / Fatih

Hesapla
Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
442
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavsız
OBP Puanı (*) 87.9380
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku OBP Hesapla

Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi İstanbul ili Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa sınavsız olarak öğrenci alacak.

(*) Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi'ne 2023 yerleştirme sonuçlarına göre sınavsız olarak yerleşen öğrenciye ait en küçük okul başarı puanı "87.9380".

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.
Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.
Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla
  • Kayıt alanı,,
  • Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü
  • 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.
Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir. Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
2023
87.9380
2022
86.0024
2021
89.7752
2020
83.8423
Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi sınavsız yerleştirme öncelikleri doğrultusunda öğrenci alımı yapmaktadır.

Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi OBP puanı ile yani sınavsız olarak öğrenci almaktadır. Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi kayıt alanı ve kontenjan bilgisini öğrenmek için buraya tıklayınız.

Fatih  Gelenbevi Anadolu Lisesi İstanbul?un Fatih ilçesinde, Fatih Camiinin Haliç tarafına bakan arka  yönünde, 2412 ada,454 pafta ve 1 parselde yaklaşık dört bin metrekarelik arsa üzerinde bulunmaktadır.  

Okulun yapımı planlandığında bu iş için bölgedeki en uygun yerin okulun şu an üzerinde bulunduğu yer olduğu tespit edilmiştir.Ancak bu arazinin o  gün hayatta olmayan Gelenbeli İsmail Efendiye ait olduğu belirlenir.Bunun üzerine durum Gelenbeli İsmail Efendinin kanuni mirasçısı, dönemin maarif nazırı torunu Sait Efendiye aktarılır. Sait Efendi konuyu değerlendirir ve dedesi Gelenbeli İsmail Efendinin adının verilmesi şartıyla söz konusu arazi üzerine okul yapılmasını kabul edebileceğini belirtmesi üzerine okul yapımına başlanır. Okulun yapımı 1911 yılında tamamlanarak aynı yıl Gelenbevi İdadisi adı ile  eğitim öğretime açılır.

Sportif Etkinlikler Okulumuzda futbol, basketbol, voleybol, atletizm ve masa tenisi olmak üzere 5 branşta 10 kategoride kız ve erkek takımları bulunmaktadır. Tüm sportif yarışmalara katılım sağlanmaktadır. Sportif yarışmalar sonunda önceki yıllarda değişik kategori ve branşlarda ilçe dereceleri bulunmaktadır. 2015-2016 eğitim öğretim yılında ise atletizm ilçe birinciliği elde edilmiştir.

Bilimsel Etkinlikler Okulumuzda Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik alanlarında TÜBİTAK çalışmaları yapılmaktadır. Bu çalışmalara katılan öğrenciler aynı zamanda TÜBİTAK tarafından düzenlenen ulusal Olimpiyat yarışmalarına da iştirak etmektedirler.

Proje Çalışmaları Okulumuz 2014-2015 eğitim öğretim yılında INESPO Uluslararası proje yarışmalarında uluslararası finalist olma hakkı elde etmiştir. Bu projenin konusu "Çeşitli organik atıklarla beslenmiş S. cerevisiae ve karışık bakteri kültürünün mikrobiyal yakıt hücrelerinde elektrik üretimine etkileri" isimli alternatif enerji kaynaklarını içermektedir. Yine okulumuz 2014-2015 eğitim öğretim yılında Kayseri'de düzenlenen (Proje Park) Tübitak Destekli Erciyes Proje Pazarı 2015 İlaç Teknolojileri yarışmasında "Ağız yaralarına sebep olan Candida albicans türü mantarla mücadelede kimyasal ilaçlara alternatif olarak Morus nigra (kara dut) ektratının kullanılması" konulu proje ile finalist olmuştur. Aynı zamanda bu proje ile 2015 İstek Vakfı tarafından düzenlenen Proje yarışmasında Biyoloji Dalında Türkiye 3.lüğü elde edilmiştir. 2015-2016 eğitim öğretim yılında ise TÜBİTAK bilim fuarı düzenleme talebinde bulunulmuş ve öğrencilerimizin bireysel projeleri ile TÜBİTAK'a ilgili yarışmalara katılım müracaatı yapılmıştır. Proje danışman öğretmenleri ve ilgili öğrenci grupları proje çalışmalarını sürdürmektedirler. Ayrıca 2015-2016 eğitim öğretim yılında proje ortaklığı ve projelerin desteklenmesi konusunda Üsküdar Üniversitesi, Medipol Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ile ortaklık görüşmeleri sürdürülmektedir.
Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi'nin üniversite başarı durumunlarını yıllara göre güncellemeya devam ediyoruz. Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi'nin YKS başarı tablosu ile TYT başarı durumu hakkındaki bilgilere aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
Yıllara Göre Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi YKS Başarı Tablosu
2023 Başarı Durumu 2022 Başarı Durumu
2021 Başarı Durumu 2019 Başarı Durumu
2018 Başarı Durumu 2017 Başarı Durumu
2016 Başarı Durumu 2015 Başarı Durumu
2014 Başarı Durumu 2013 Başarı Durumu
2012 Başarı Durumu 2011 Başarı Durumu

Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Okulun Görselleri
Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi
Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Fatih
    İlçe
Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi
Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Fatih
    İlçe
Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi
Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Fatih
    İlçe

Adres: Zeyrek Mahallesi Yesarizade Caddesi No 33 Fatih İstanbul

Tel: (212)5212298

Fax: 2125337942

web: http://gelenbevianadolulisesi.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi ile ilgili 442 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Obp 92 93 kusur falan su anda gelenbevi gelir mi sizce? Ahmet Rasimi başa uazacagim 2.ye gelenbevi ikisinden biri gelirse cok mutlu olurum

2024-03-15 00:53:34

Bu okuldan mezun oldum hala gelenbevi sweatshirtlerimi giyip arada yad ediyorum okul biraz kalabalık sanırım şuan ama Çok değerli çok güzel hocaları var , sanırım yeniden nitelikli olma ihtimali varmış bizim zamanımızda ben 480 gibi bir puanla yerleşmiştim değişen hocalar var ama hala orada kalıp gelenbevi ruhunu yaşatan güzel hocalar da var tarihi binası zaten mükemmel kendini geliştirmek ve üniveriste okumak isteyenler için iyi bir seçenek 50 alıp geçeyim derdinde olursanız bu okuldan mezun olamazsınız sosyal etkinlikleri falan boldur bu sene tekrar mun açılmış diye duydum, voleybol basketbol takımları da baya aktif Fatih de 120 yıllık tarihi binada üstünüzde gelenbevi sweati ve yanınızda mükemmel arkadaşlarla ağlayarak ders çalışıp sonrasında çıkışta balata gidip sahilde oturmak istiyorsanız durmayın koşunnn çok özledim burayı yazmak istedim

2024-02-17 15:08:25

Erasmus varmı? Yada yurt dışı projesi ? Yeni nakil yaptım 80 obp ile tuttum. 10.sınıfım belki 9.sınıf ortalamam 73 diye dir . Gelin ama bi hoca var sadece bana oynuyor laf falan sokuyor obp mi diyince tembel geldi sınıfınıza diyor canı sağolsun onun dışında okul iyi

2023-12-17 22:48:53

84 obp ile alırlarmı

2023-08-01 12:27:55
Reklam

bu yıl 10. sınıfa geçeceğim ve size düşüncelerimi belirtmek isterim. Okul kalabalıknolduğundan tüm öğrencilere gerekli ilgi sağlanmıyor, ve bazı gıcık hocalar var tabii. Ancak kendinizi ve okulu umursadığınızı belirtirsebiz illa ki öğretmenlerden biri ekinizden tutup sizi geliştirmeye çalışıyor. bukunduğum 1 yıl içerisinde okulumda birçok etkinlik düzenlendi ve bence bu dersler dışında da gelişmeniz için büyük olanak. Bu projeler ise öĝretmenler vasıtasıyla oluyor, yani öğretmenlerin öğrenciler için uğraştığını söyleyebiliriz. Hiç bir öğretmenden uğraşmayan bir öğrenciyebilgi gösterip çabalamasını beklemeyin, bu yüzden kendinizi belli etkmelisiniznki gelişin. Dersinize girmeyen öğretmenler bile size yakından ilgi gösterebilir. Arkadaş ortamına gelirsek her türden öğrenci var çünkü kalabalık bir okul, illa ki kendinize uygun birilerini bulursunuz. Ben yalnızca bazı öğretmwnlerden ve kalabalık sorunundan rahatsız oluyorum. O yüzden gerçekten uğraşmak isteyen, kendini gelistirmek isteyen öğrencilerin okulumuza katilması her şeyi daha güzel yapacaktır.

2023-07-24 11:17:58

Bu okulu düşünüyorum esentepeden gelicem ve bazı yorumlar çok kötü etrafimdakiler Cok övdü obpm 90 sizce girermiyim veya oraya gelmelimiyim

2023-07-03 01:37:02

9. sinif olmama ragmen biktim, sinavlari cok zor yapiyorlar, asla sozluleri yuksek vermiyorlar (sinifta sorun cikaran bir ogrenci de degilim kendi halimde takiliyorum) 70 alirsaniz 40 sozlu veriyorlar oyle dusunun, mudur yardimcisi cok kati, hocalardan dogru duzgun anlatan cok az kisi var zaten hepsi sinifinizi asagiliyo genelde, adinizi bile bilmiyor hocalar ogrencileri pek taktiklari soylenemez, bilerek sizi sinifta birakmaya calisiyorlar dusuk sozlu, zor sinav yapip (kendi hocamiz toplantidan ciktiktan sonra bize 9lar hakkinda soylenenleri anlatmisti oradan biliyorum) yani gelmeye degecek bir okul asla degil, en kotu kismi sinavlar zaten cidden asiri zor soruyorlar, dershane hocama bize bunlari soruyorlar dedigimde sasirmisti nasil boyle zor olabilir diye daha 9. sinif oldugum halde. durumunuz varsa ozele gidin tek diyecegim bu (ve siniflar + okul asiri kalabalik daraliyoruz bildigin nefes alinmiyor. ogrenciye deger veren bir okul asla degil) 95.30 ortalamayla girdim buraya ARAL´i kil payi kacirdim ancak orada da blok ders var zaten ama en azindan sinavlari bu kadsr kotu degil arkadasim gidiyor, ve bu kadar kalabalik da degil rahat bir yer oraya gitmenizi tavsiye ederim. umarim kurtulurum buradan

2023-06-19 01:40:59

84,2 ile alır mı

2023-06-13 00:34:56

Komşu kayıt tan 77 ile girebilirmiyim

2023-06-05 21:01:19
BENZER OKULLAR
Yorum 14

Kumburgaz Mehmet Erçağ Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 72

Yenidoğan Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 1139

Bahçelievler Cumhuriyet Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 100

Ahmet Yesevi Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 66

Zeytinburnu Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi kaç puan 2024 87.9380
Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Hayır. Sınavsız OBP puanı ile öğrenci almaktadır.
Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://gelenbevianadolulisesi.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız