Diyarbakır Şehit Süleyman Sorkut Anadolu Lisesi

Diyarbakır / Yenişehir

Hesapla
Diyarbakır Şehit Süleyman Sorkut Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
13
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavsız
OBP Puanı (*) 87.3146
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku OBP Hesapla

Diyarbakır Şehit Süleyman Sorkut Anadolu Lisesi Diyarbakır ili Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Diyarbakır Şehit Süleyman Sorkut Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa sınavsız olarak öğrenci alacak.

(*) Diyarbakır Şehit Süleyman Sorkut Anadolu Lisesi'ne 2023 yerleştirme sonuçlarına göre sınavsız olarak yerleşen öğrenciye ait en küçük okul başarı puanı "87.3146".

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.
Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.
Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla
  • Kayıt alanı,,
  • Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü
  • 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.
Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir. Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
2023
87.3146
2022
83.6397
2021
77.9930
2020
77.8074
Diyarbakır Şehit Süleyman Sorkut Anadolu Lisesi sınavsız yerleştirme öncelikleri doğrultusunda öğrenci alımı yapmaktadır.

Diyarbakır Şehit Süleyman Sorkut Anadolu Lisesi OBP puanı ile yani sınavsız olarak öğrenci almaktadır. Diyarbakır Şehit Süleyman Sorkut Anadolu Lisesi kayıt alanı ve kontenjan bilgisini öğrenmek için buraya tıklayınız.

VİZYON Her alanda yetkin ve kendine güvenen, çok boyutlu ve bağımsız düşünce yeteneği ile donanmış, toplumsal sorumluluk bilincine sahip bireyler yetiştirmektir.

MİSYON Katılımcılığa ve takım çalışmasına bağlı bir kurum kültürü oluşturarak, başta öğrenci, öğrenci velilerimiz, öğretmenlerimiz ve okul yönetimi olmak üzere, tüm paydaşlarımızın gereksinimlerine duyarlı, yenilikçi bir okul olmaktır. Toplu Konut Anadolu Lisesi olarak; üniversite sınavlarındaki başarı grafiğimizi her geçen yıl daha da yükselterek, hem ilimizde hem de Türkiye genelinde adımızdan söz ettirmektir.

AKADEMİK BAŞARILAR SOSYAL SPORTİF BAŞARILAR 2006-2007 eğitim öğretim yılından beri Diyarbakır-Yenişehir Toplu Konut Anadolu Lisesi ismiyle eğitim öğretim hizmetleri sunmakta olan okulumuzun ismi Diyarbakır-Yenişehir ŞEHİT SÜLEYMAN SORKUT ANADOLU LİSESİ olarak değişmiş olup olup, MEB e-okul sistemi 2017 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih Listelerinde 81326 kodunda ŞEHİT SÜLEYMAN SORKUT ANADOLU LİSESİ ismiyle yer almaktadır. Okulumuzu tercihleri arasında göstermeyi düşünen öğrenci ve öğrenci velilerimizin bilgisine..

Diyarbakır Şehit Süleyman Sorkut Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Diyarbakır Şehit Süleyman Sorkut Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Adres: Aziziye Mahallesi Toki 2. Cd. No18 21120 YENİŞEHİR / DİYARBAKIR

Tel: 04122623331

Fax: 04122623321

web: http://sssal.meb.k12.tr/tema/

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Diyarbakır Şehit Süleyman Sorkut Anadolu Lisesi ile ilgili 13 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Ben bu sene bu okula gelmeyen düşünüyorum iyi bir okulmu aca cevap verin lütfen

2023-07-25 22:03:49

Ben bu okulu istemememe rağmen bana cikti oysaki obp daha yüksek olmasına rağmen istediğim okula gidememek keşke adrese dayalı olmasaydı ne biçim bisey bu ya.

2023-07-24 20:44:51

Bence ortalama bi okul ve bu sene tüm idare değişti baya disiplinli bi yer oldu öğretmenler çok iyi baya ilgileniyorlar tabi her okulda olduğu gibi biraz soytarı tipler var ama bulaşmaya falan cesaret edemiyolar

2023-05-23 23:59:23

Taban puanı ne örenmek istiyom iyi bir okula benziyor

2021-07-12 13:11:39
Reklam

OPB PUANI NE PUANI

2021-07-04 19:10:52

okul tek kelimeyle harika

2021-06-30 06:25:20

Bende bu okulda okumak istiyom acaba iyimi bu okul?

2021-03-08 00:41:03

Bundan 10 yıl önce diyarbakırın en iyi okulları arasındaydı 2018´yılında adrese dayalı almaya başladı okul çok kötü oldu çevreside kötü bu okulu tercih etmeyin

2020-08-27 14:34:39

BU OKULDA OKUMAKTAYIM OKULUMDAN GAYET MEMNUNUM HERSEYİYLE ÇOK İYİ

2019-10-02 16:10:57
BENZER OKULLAR
Yorum 52

Gaziler Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 0

Şehit Hatip Çağlar Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 1

Borsa İstanbul H. Reşat Balyen Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 0

Fatih Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 34

Diyarbakır Ahmedi Hani Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Diyarbakır Şehit Süleyman Sorkut Anadolu Lisesi kaç puan 2024 87.3146
Diyarbakır Şehit Süleyman Sorkut Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Diyarbakır Şehit Süleyman Sorkut Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Hayır. Sınavsız OBP puanı ile öğrenci almaktadır.
Diyarbakır Şehit Süleyman Sorkut Anadolu Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Diyarbakır Şehit Süleyman Sorkut Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Diyarbakır Şehit Süleyman Sorkut Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Diyarbakır Şehit Süleyman Sorkut Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Diyarbakır Şehit Süleyman Sorkut Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://sssal.meb.k12.tr/tema/), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Diyarbakır Şehit Süleyman Sorkut Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Diyarbakır Şehit Süleyman Sorkut Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, Diyarbakır Şehit Süleyman Sorkut Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Diyarbakır Şehit Süleyman Sorkut Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız