Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi

Kayseri / Hacılar

Hesapla
Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
5
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavsız
OBP Puanı (*) 76.6656
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku OBP Hesapla

Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi Kayseri ili Hacılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa sınavsız olarak öğrenci alacak.

(*) Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi'ne 2023 yerleştirme sonuçlarına göre sınavsız olarak yerleşen öğrenciye ait en küçük okul başarı puanı "76.6656".

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.
Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.
Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla
  • Kayıt alanı,,
  • Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü
  • 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.
Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir. Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
2023
76.6656
2022
62.0038
2021
65.2367
2020
60.2881
Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi sınavsız yerleştirme öncelikleri doğrultusunda öğrenci alımı yapmaktadır.

Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi OBP puanı ile yani sınavsız olarak öğrenci almaktadır. Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi kayıt alanı ve kontenjan bilgisini öğrenmek için buraya tıklayınız.

Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi yapımına 1994 yılında başlanmış, 1600 m2 bahçe ve 1135 m2 bina olarak inşa edilerek 1996 yılında hizmete açılmıştır.2013 yılında Hayrıseverimiz Ayşe Çepni(Baki Simitçioğlu Kızı),Hacılar Belediyesi işbirliği ile civardaki arsalar okula tahsis edilmiş,yine Ayşe Çepni Hanım ın girişimleri ile il özel idaresi tarafından da okulumuza tam donanımlı spor salonu yaptırılmıştır.Toplam bahçe alanımız 8600 m2 ye çıkartılmıştır.

Okul zaman içerinde çeşitli tadilat ve yenilemelerden geçirilmiş bünyesine yemekhane/kantin ve seminer salonu kazandırılmıştır. Okul, hayırsever Baki Simitçioğlu tarafından yaptırılmış olup iç donanımı Hacılarlı iş adamları ve devlet imkânları ile yapılmıştır. Okula; okulu yaptıran hayırseverin annesinin adı ve hayırseverin ismi birleştirilerek Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi ismi verilmiştir.Baki Simitçioğlu 30 Nisan 2010 tarihinde vefat etmiştir.

VİZYON Ortaöğretim giriş sınavlarında öncelikli tercih edilen okul olma konumumuza süreklilik kazandırmak. Ülkemizin en iyi Üniversitelerine artan sayıyla öğrenci yerleştirmek. Geleceği bugünden yaşayarak ülkemizdeki Anadolu liselerine kaliteyi yükseltmek noktasında örnek ve önder olmak, evrensel eğitim - öğretim ilkeleri doğrultusunda kurumsallaşmış bir okul kimliğine sahip olmaktır.

MİSYON Bizler; Baki - Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi olarak; okulumuzu kazanarak gelen zeki, çalışkan ve yetenekli öğrencilerimizi, kendilerini geliştirecek uygun ortamı sağlama yoluyla; Atatürk ilke ve inkılâpları ile donanmış, araştırmacı ruhu gelişmiş, çevreleriyle barışık ve uyumlu özgüven, sorumluluk, yorumlama ve çözümleme gücüne sahip bireyler olarak yükseköğretim kurumlarına hazırlamak vatana ve milletine hizmeti ilke edinmiş ve hayatta başarılı olmalarını sağlamak için varız... Okulun YGS/LYS Başarı Durumu : LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Adres: Yeni Mahalle Simitçioğlu Sokak Hacılar / KAYSERİ

Tel: 03524423676

Fax: 03524421087

web: http://basal.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi ile ilgili 5 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Ben 11.sınıfa geldiğimde okul çok değişti verimsizleşti okul hocalar çok ilgisizleşmeye başladı okulda hiç aktivite yapılmadı ingilizce yönünden de
hiç katkı sağlamıyor de tavsiye etmiyorum bu okulu

2021-07-27 16:33:54

Ben 11.sınıfa gelene kadar okul çok iyiydi ama ondan sonra aşırı bozuldu hocalar değişti her konuda verimsizleşti okul hocalar çok ilgisiz okulun çevresi de çok kötü ve okulda aktivite hiç yoktu ingilizce aktiviteler falan hiç yoktu yani gitmenizi hiç tavsiye etmem

2021-07-27 16:29:31

Okul gerçekten mükemmel. Hem öğretmenleri hem de idaresi gerçekten ilgili ,öğrenciler için güzel etkinliklerde mevcut oluyo. Genelde okulun çevresinden şikayet ediliyo ama okulun çevresinde kaçıp gidilebilecek yer olmaması avantaj bence kıymetini bilene tabi .Ben tavsiye ederim okulumu ;)

2020-07-16 12:26:20

Evet çevresi gerçekten iyi değil. Ama birçok branş öğretmeni mükemmel. Özellikle matematik öğretmeni Mustafa Demirezen efsane bir öğretmen. Kayseride´ki okulların yarısına puanım yetiyorken sırf onun dersini kaçırmamak için nakil istemiyorum.

2018-12-02 22:44:21
Reklam

okul çok kötü okulun bahçesinde sigara içiliyor hocalar göz yumuyor okulun etrafıda dağ ot bayır etrafta hiçbirşey yok tercih etmenizi önermem

2017-10-26 09:59:39
BENZER OKULLAR
Yorum 17

Şeker Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 0

Yeşilhisar Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 20

Melikgazi Bahçelievler Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 0

Gesi Şehit Mustafa Bulut Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 14

Şehit Nuh Kürşat Temizyürek Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi kaç puan 2024 76.6656
Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Hayır. Sınavsız OBP puanı ile öğrenci almaktadır.
Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://basal.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız