Türkan-Ömer Okan Anadolu Lisesi

Gaziantep / Nizip

Hesapla
Türkan-Ömer Okan Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
7
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavsız
OBP Puanı (*) 85.9707
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Erkek
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku OBP Hesapla

Türkan-Ömer Okan Anadolu Lisesi Gaziantep ili Nizip İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Türkan-Ömer Okan Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa sınavsız olarak öğrenci alacak.

(*) Türkan-Ömer Okan Anadolu Lisesi'ne 2023 yerleştirme sonuçlarına göre sınavsız olarak yerleşen öğrenciye ait en küçük okul başarı puanı "85.9707".

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.
Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.
Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla
  • Kayıt alanı,,
  • Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü
  • 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.
Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir. Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
2023
85.9707
2022
85.4054
2021
83.5279
2020
80.6465
Türkan-Ömer Okan Anadolu Lisesi sınavsız yerleştirme öncelikleri doğrultusunda öğrenci alımı yapmaktadır.

Türkan-Ömer Okan Anadolu Lisesi OBP puanı ile yani sınavsız olarak öğrenci almaktadır. Türkan-Ömer Okan Anadolu Lisesi kayıt alanı ve kontenjan bilgisini öğrenmek için buraya tıklayınız.

Türkan-Ömer Okan Anadolu Lisesi, 1948 yılında şimdiki Ali Alkan İlköğretim okulu binasında Ali Alkan Ortaokulu olarak eğitim ve öğretime başlamıştır.1966 yılında yaptırılan Nizip Lisesi binasına taşınarak. Nizip Lisesi orta ve lise kısmı olarak eğitime devam etmiştir. Nizip Lisesinin kuzeyindeki gelişme sahasına hayırsever Nizipli iş adamı, Okan Holdingin sahipleri, anneleri babaları adına katkıda bulundukları bu okulun adı, Bakanlığımızın 13/04/2001 tarih ve 04037 sayılı yazıları gereği;geçici olarak, Nizip Lisesi adının yerine Türkan Ömer Okan Lisesi olarak değiştirilmiş ve yeni binasında 2001-2002 öğretim yılından itibaren,eğitim öğretime başlamıştır. Okulun yapılmasına katkıda bulunan Bekir Okanın Annesi ve Babasının isimleri verilerek, Türkan Ömer Okan Lisesi adını almıştır.Okulumuz halen yeni binasında eğitim ve öğretime devam etmektedir.Okulumuzun kendine ait 108 kapasiteli öğrenci pansiyonu bulunmaktadır.

Okulumuz 2008-2009 Eğitim Öğretim yılından itibaren Anadolu Lisesi olarak eğitim vermeye başlamıştır.

VİZYON : Ulusal ve uluslar arası arenada ülkemizi temsil edebilecek kapasiteye sahip, yaptığı çalışmalarla örnek olan, ülkesinin çıkarlarını her alanda savunacak kapasitede öğrenciler yetiştirerek ülkemizin medeni âlemde hak ettiği yeri almasına katkıda bulunacak bir okul olmaktır. Okulun hizmet binaları: Türkan Ömer Okan Anadolu Lisesi kendi binasında eğitim öğretim hizmeti vermektedir. Ayrıca 108 kapasiteli erkek öğrenci pansiyonumuz vardır. Okulumuzda 1 müdür, 4 müdür yardımcısı ve 27 branş öğretmeni, 1 memur, 1 gece bekçisi, 1 aşçı ve 4 hizmetli bulunmaktadır.

MİSYON : Atatürk ilke ve inkılâplarını gönülden benimsemiş, yaptığı her türlü davranış ve söylediği her söz ile Cumhuriyeti emanet alan genç olmanın gurunu yaşayan, Hayatın her alanında, hangi yaşta olursa olsun Türk Milletini hak ettiği uygar toplumlar seviyesine çıkarmayı hedef edinen, Tarihine bağlı, tarihten ders çıkartan ve geleceğini ona göre planlayıp uygulayan maddi ve manevi değerlerini koruyan, Müspet bilimlerin ışığında, düşünen, sorgulayan, araştıran ve üreten bireyler yetiştirmek okulumuzun en temel görevidir.

BAŞARILAR : 2013 LYS de ilçede ilk üç, 2013 Spor Müsabakalarında birçok dalda ilçe birinciliği

112 kontenjana sahip erkek öğrenci pansiyonudur. Pansiyonumuza öğrencilerimiz Ortaöğretim Yerleştirme Puanına göre alınmaktadırlar.

pansiyon

Türkan-Ömer Okan Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Türkan-Ömer Okan Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Adres: Mimar Sinan Mah. İmam Hatip Cad. No18 27700 Nizip / GAZİANTEP

Tel: 3425171927

Fax: 3425173003

web: http://turkanomerokan.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Türkan-Ömer Okan Anadolu Lisesi ile ilgili 7 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Kız pansiyon bulunmakta mıdır

2024-03-02 18:23:28

Kaç puanla alıyor puanım yukeseltip gelecem

2022-10-19 20:24:35

hala sınavsız alınıyor mu

2020-05-02 00:43:01

hamza tanışalım mı bende gelicem

2017-07-18 13:27:32
Reklam

Ben bu okula gelmek istiyorum ama bölümlerini bilmiyorum bana bölümleri söylermisiniz lütfen

2017-07-11 19:13:10
BENZER OKULLAR
Yorum 74

Selimiye Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 84

Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 8

Kozanlı Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 18

Vali Ali Yerlikaya Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 1

Nizip Maruf Marufoğlu Kız Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Türkan-Ömer Okan Anadolu Lisesi kaç puan 2024 85.9707
Türkan-Ömer Okan Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Türkan-Ömer Okan Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Hayır. Sınavsız OBP puanı ile öğrenci almaktadır.
Türkan-Ömer Okan Anadolu Lisesi Yatılı mı? Sadece Erkek Pansiyonu Var
Türkan-Ömer Okan Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Türkan-Ömer Okan Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Türkan-Ömer Okan Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Türkan-Ömer Okan Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://turkanomerokan.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Türkan-Ömer Okan Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Türkan-Ömer Okan Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, Türkan-Ömer Okan Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Türkan-Ömer Okan Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız