Yakacık Yüksel İlhan Alanyalı Çok Programlı Anadolu Lisesi

İstanbul / Kartal

Hesapla
Yakacık Yüksel İlhan Alanyalı Çok Programlı Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
227
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavsız
OBP Puanı (*) 93.9884
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku OBP Hesapla

Yakacık Yüksel İlhan Alanyalı Çok Programlı Anadolu Lisesi İstanbul ili Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Yakacık Yüksel İlhan Alanyalı Çok Programlı Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa sınavsız olarak öğrenci alacak.

(*) Yakacık Yüksel İlhan Alanyalı Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne 2023 yerleştirme sonuçlarına göre sınavsız olarak yerleşen öğrenciye ait en küçük okul başarı puanı "93.9884".

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.
Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.
Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla
  • Kayıt alanı,,
  • Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü
  • 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.
Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir. Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
2023
93.9884
2022
92.7795
2021
92.3661
2020
88.6581
Yakacık Yüksel İlhan Alanyalı Çok Programlı Anadolu Lisesi sınavsız yerleştirme öncelikleri doğrultusunda öğrenci alımı yapmaktadır.

Yakacık Yüksel İlhan Alanyalı Çok Programlı Anadolu Lisesi OBP puanı ile yani sınavsız olarak öğrenci almaktadır. Yakacık Yüksel İlhan Alanyalı Çok Programlı Anadolu Lisesi kayıt alanı ve kontenjan bilgisini öğrenmek için buraya tıklayınız.

Sağlık Hizmetleri Alanı
  • 1-Ebe Yardımcılığı Dalı
  • 2- Hemşire Yardımcılığı Dalı
  • 3- Sağlık Bakım Teknisyenliği Dalı

Hangi Alanı Seçmeliyim?

Köklü bir eğitim kurumu olan okulumuz 1968-1969 Eğitim Öğretim yılında Yakacık Ortaokulu olarak Yakacık Meslek Okulu'nun binasında hizmete açılmıştır. On yıl içerisinde artan öğrenci talebine cevap verebilmek amacıyla 1979-1980 Eğitim Öğretim yılında yeni bir binanın temelleri atılmıştır. Temel Eğitim Okulu adıyla Özel İdare Müdürlüğü'nce on iki derslikli olarak inşa edilen bina, Yakacık İlkokulu adı ile 1982-1983 Eğitim Öğretim yılında İstanbul'un ilk pilot uygulamalı okullarından biri olarak hizmete girmiştir.

2018-2019 Okulumuzun ismi ve statüsü tekrar değişmiş, Yakacık Yüksel İlhan Alanyalı Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak, hem sağlık meslek hem de Anadolu lisesi programı uygulanmaya başlanmıştır. Okulumuz halen Hemşire Yardımcılığı, Ebe Yardımcılığı, Sağlık Bakım Teknisyenliği ve Anadolu lisesi bölümlerinde eğitime devam etmektedir.

NİÇİN OKULUMUZU TERCİH ETMELİSİNİZ? Okulumuz Çok Programlı Anadolu Lisesidir. Anadolu lisesi ve Anadolu Meslek Lisesi olarak iki program türünde eğitim vermektedir. Okulumuz yenilenen binası, sınıfları, atölyeleri, konferans salonu, zengin kütüphanesi ve düzenlenen bahçesiyle yeni öğrencilerini ağırlamaya hazır durumdadır.

Meslek seçimi kişinin hayatını etkileyen köklü bir karardır. Bireyin işindeki başarı ve başarısızlığını etkilediği gibi seçilen meslek, kişinin kendine olan inancını ve yaşam şeklini de etkiler. Örneğin polislik, doktorluk, hemşirelik gibi nöbet tutmayı gerektiren meslekler doğal olarak kişinin yaşamını şekillendirecektir.

Her birey farklı ilgi ve yeteneklere sahiptir ve her meslek de farklı yetenekleri gerektirir. Meslek seçiminde öncelikle kişinin kendi yeteneklerini tanıması gerekir. Yeteneklerinin ne olduğunu bilen kişi hangi alanlarda başarılı olacağını daha iyi bilir, böylece ilgi duyduğu meslekler ortaya çıkmış olur. Okul Tanıtım Videosunu İzleyin Sağlık Hizmetleri Alanını Tanıyalım
Yakacık Yüksel İlhan Alanyalı Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin üniversite başarı durumunlarını yıllara göre güncellemeya devam ediyoruz. Yakacık Yüksel İlhan Alanyalı Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin YKS başarı tablosu ile TYT başarı durumu hakkındaki bilgilere aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
Yıllara Göre Yakacık Yüksel İlhan Alanyalı Çok Programlı Anadolu Lisesi YKS Başarı Tablosu

Yakacık Yüksel İlhan Alanyalı Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Yakacık Yüksel İlhan Alanyalı Çok Programlı Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Adres: Çarşı Mah. Kartal Cad. No23 Yakacık KARTAL/İSTANBUL

Tel: 2163772107

Fax: 2163771792

web: http://yakacikasml.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Yakacık Yüksel İlhan Alanyalı Çok Programlı Anadolu Lisesi ile ilgili 227 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Obp puanım 81 sağlığa girme ihtimalim var mı sağlığa çok mu başvuru yapan oluyo

2024-01-26 08:48:50

ig muhammedalius

2023-12-13 21:03:14

YA YETER ARTIK YA DEGISTIRMEYIN PROGRAMI YADA DEGISTIRICEKSENIZ SON GUNE SON SAATE BIRAKMAYIN UYICAKTIM SIZIN YUZUNUZDE HEM UYUYAMIYORUM HEMDE EGER YARIN TARIH VARSA ODEV YAPMAM LAZIM 👏👏👏

2023-10-01 20:30:16

Başka bir okuldan yüksel ilhana 76 obp ile anadolusuna alırlarmı

2023-09-23 16:16:17
Reklam

Sağlık bölümünün puanı kaç bilen varsa yazabilir mi?

2023-08-14 10:11:24

Ben bu okulun Anadolu kısmına yerleştim. Okul hakkında pek bir bilgim bulunmamakta. Kaydımı da yarın yaptıracağım. Okul hakkında bilgisi olan varsa bahsedebilir mi?

2023-08-12 15:42:18

Sağlıkta olan var mı

2023-08-10 14:41:22

86 obp ile sağlık bölümüne girebilir miyim ? 86 OBP ile sağlık meslege giren var mı ?

2023-08-04 12:52:45

bu okula kabul edildim.okul hakkında bilgisi olan varsa cevap verebilir mi?

2023-08-03 19:55:27
BENZER OKULLAR
Yorum 12

Hacı Fatma Gül Çok Programlı Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 0

Aziz Sancar Çok Programlı Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 45

Kartaltepe Çok Programlı Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 0

Ahmet Sani Gezici Çok Programlı Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 268

2. Mehmet Çok Programlı Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Yakacık Yüksel İlhan Alanyalı Çok Programlı Anadolu Lisesi kaç puan 2024 93.9884
Yakacık Yüksel İlhan Alanyalı Çok Programlı Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Yakacık Yüksel İlhan Alanyalı Çok Programlı Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Hayır. Sınavsız OBP puanı ile öğrenci almaktadır.
Yakacık Yüksel İlhan Alanyalı Çok Programlı Anadolu Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Yakacık Yüksel İlhan Alanyalı Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Yakacık Yüksel İlhan Alanyalı Çok Programlı Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Yakacık Yüksel İlhan Alanyalı Çok Programlı Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Yakacık Yüksel İlhan Alanyalı Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://yakacikasml.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Yakacık Yüksel İlhan Alanyalı Çok Programlı Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Yakacık Yüksel İlhan Alanyalı Çok Programlı Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, Yakacık Yüksel İlhan Alanyalı Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Yakacık Yüksel İlhan Alanyalı Çok Programlı Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız