TEOG'da da 'açık uçlu' soru dönemi

TEOG'da da 'açık uçlu' soru dönemi
Milli Eğitim Bakanlığınca, gelecek eğitim öğretim yılında yapılacak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamındaki birinci ve ikinci dönem ortak sınavlarında, öğrencilerin ifade ve analiz yeteneklerini geliştirmek amacıyla açık uçlu sorular yöneltilecek. En az iki puanlayıcının açık uçlu soruları değerlendireceği sınavda, puanlayıcı değerlendireceği sorunun hangi öğrenciye ait olduğunu bilmeyecek. İki puanlayıcının puanı farklı olursa, öğrencinin cevabı soruyu hazırlayan üst puanlayıcı tarafından değerlendirilecek.

En fazla 6 ila 8 arasında açık uçlu soru

TEOGda öğrenciler, bazı derslerden 2şer olmak üzere en fazla 6 ila 8 arasında açık uçlu soru cevaplayacak.

Açık uçlu soruların yöneltileceği dersler henüz netleşmezken, Bakanlık tarafından öğrencilerin kendilerini ifade edebilecekleri, bildiklerini yazıya dökme konusunda sorun yaşamayacakları ve yorum içermeyen sorular hazırlamak için çalışma yürütülüyor.

En az iki puanlayıcının açık uçlu soruları okuyacağı sınavda, puanlayıcılar değerlendirdiği sınavın hangi öğrenciye ait olduğunu bilmeyecek.

İki puanlayıcının puanı farklı olursa, öğrencinin cevabı soruyu hazırlayan üst puanlayıcı tarafından değerlendirilecek. TEOG puanları açıklandığında, öğrencilere soruların imajları doğru cevaplar ile sunulacak.


NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER