TEOG'da 5 sorunun iptali için dava açıldı

TEOG'da 5 sorunun iptali için dava açıldı

Sonuçları liselere girişte ve karne notunda etkili olacak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında düzenlenen merkezi ortak sınavlar sonrasında hatalı soru iddiaları gelmişti. Sorularla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı a (MEB) da itirazlar yapılmış ancak MEB, hiçbir soruyu iptal etmemişti. Bunun üzerine Ankara Hukuk Bürosu aracılığıyla

Türkçe dersi 1. ve 15. soru ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi 19. sorunun iptali istemiyle Ankara 8. İdare Mahkemesi e, Yine Türkçe dersi 1. sorusu, Matematik dersi 16. sorusu ile T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi 17. sorusunun iptali istemiyle Ankara 7. İdare Mahkemesi e dava açıldı.

Ankara Hukuk Bürosu un verdiği bilgilere göre Ankara 7. İdare Mahkemesi e açılan davada iptal gerekçeleri şöyle:

- Matematik sınavı A kitapçığında yer alan K ve L sayı doğrusu ile ilgili 16. soru. Bu sorunun müfredatta yer almadığı savunuluyor.

- Türkçe sınavı A kitapçığındaki unutmak ile ilgili 1. soruda A ve C seçenekleri arasında açık bir çelişki bulunduğu iddia edilerek, sorunun iptali isteniyor.

- T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavı Milli Mücadele konulu 17. sorunun açık ve anlaşılır olmadığı, MEBin doğru cevap olarak A şıkkını verdiğini ancak D şıkkının doğru olduğu öne sürülüyor.

Ankara 8. İdare Mahkemesi e açılan davada yine Türkçe sınavında A kitapçığındaki unutmak sorusu ile şu soruların iptali isteniyor:

- Türkçe sınavında A kitapçığı 15. soru. Ara Gülerin hayatını anlatan soruyla ilgili MEB doğru cevabı C şıkkı yani biyografi olarak vermişti, ancak dava dilekçesinde ayrıntılı açıklamayla cevabın A şıkkı yani anı olması gerektiği savunuluyor.

- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi deki Merve in babaannesi ile ilgili sorunun da iki doğru cevabı olduğu gerekçesiyle iptali isteniyor.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER