Teog Yerine Proje Okul Sınavı

Teog Yerine Proje Okul Sınavı
MEBin hazırlayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırıma sunduğu yeni modelde, Türkiye in en iyi okulları, Proje Okulları kapsamına alınacak. Proje Okulları a, tüm Fen ve Sosyal Bilimler liseleri ile en başarılı Anadolu, İmam Hatip, Spor ve Sanat liseleri dahil edilecek. Proje Okulları Sınavı a isteyen her öğrenci girebilecek. Okul başarı puanının etkisi olmayacak. Bu okulların toplam kontenjanının yaklaşık 100 bin olduğu ve 8inci sınıf öğrencileri içinde yüzde 8lik payı aldığı belirlendi.

Bakanlığın proje okullarına kayıtta da yatılı olmayan okullar için adrese dayalı sistemin uygulanacağına karar verdiği öğrenildi. Proje okullarında üniversitelerden öğretim üyeleri, profesörler okul müdürü olacak. Müdürler ve öğretmenler doğrudan Milli Eğitim Bakanı tarafından atanacak.

Sınav dışında kalan yüzde 92lik öğrenci için adrese dayalı kayıt sistemi geçerli olacak. Öğrenci yaşadığı şehirde bakanlık tarafından belirlenen bölge içinde isteği okul türüne göre istediğiokula kayıt yapabilecek.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER