TEOG sınavında hangi öğrencilere ek puan verilir?

TEOG Ek Puan
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından gerçekleştirilen uluslararası bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavlarında, ulusal elemelerden geçtikten sonra ülkemizi temsil etme hakkı kazanmış olan öğrencilere, katıldıkları yılın yıl sonu başarı puanlarına belirlenen oranda ek puan verilecektir.

Öğrencilerin, TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen uluslararası bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavlarına katıldıkları yıla ait yıl sonu başarı puanına, yıl sonu başarıpuanının
YEP = ( (YBP6 + ((YBP6 + YBP8) /2) + YBP8) + AOSP )/2
YEP = ( (YBP6 x 3) + AOSP )/2
YEP = (AOSP / 700) x 500 Sayfa | 19
- Altın madalya alan veya birinci olanlar için % 10u,
- Gümüş madalya alan veya ikinci olanlar için % 9u,
- Bronz madalya alan veya üçüncü olanlar için % 8i,
- Bu etkinliklere katılanlar için de % 7si
oranında ek puan eklenir.

Öğrenim gördüğü yıl içinde TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen uluslararası bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavlarına katıldıkları katılıp her iki sınavda da başarılı olan öğrencilerin almış oldukları en yüksek derecenin tamamı, diğer derecenin de yarısı hesaplamada dikkate alınır.

Ekip ya da takım olarak TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavlarında ulusal elemelerden geçtikten sonra uluslararası sınavlara katılıp başarılı olan öğrencilerin aldıkları ek puan, yıl sonu başarı puanlarına ilave edilir.
Ek puan hakkından, derece veya katılım belgelerini ÖDSGMye ibraz eden öğrenciler yararlanabilir.
Öğrenciler konu ile ilgili belgelerini ve dilekçelerini ders yılı bitimine kadar ÖDSGMde olacak şekilde göndereceklerdir. Süresi içerisinde ÖDSGMye ulaşmayan belge ve dilekçeler işleme alınmayacaktır.


Ülkemizi temsil etme hakkını kazandığını belgeleyemeyen öğrencilerin başvuruları, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Yönergesi gereğince dikkate alınmayacaktır.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER