TEOG neki?

TEOG neki?

Teog Sınavı Nedir?

TEOG yani açılımı ile temel eğitimden ortaöğretime geçiş sınavıdır. Bu sınav ilköğretim çağında olan çocuklar için oldukça zor bir sınavdır. Öğrenciler her dönem her dersten sınava girerler ve gelen sınav sonuçlarına göre bir liseye yerleşmeye çalışırlar. İlkokul çağındaki öğrenciler için bu sınav hayatlarını büyük bir ölçüde değiştirecektir. Bu sınav üniversite sınavı kadar zor bir sınav olmasa da TEOG sınavı da bir hayli önemlidir. Çünkü öğrenciler gidecekleri lisede üniversitenin temelini atmaktadırlar. Öğrencilik hayatları boyunca en kapsamlı dersi lise hayatlarında göreceklerdir. Lise hayatlarında gördükleri dersle üniversite sınavına hazırlanacaklardır. Hayatlarını belirleyecek bu üniversite sınavı için kendileri için en iyi liseye gitmelilerdir. Bu kadar önemli bir sınav olan temel eğitimden ortaöğretime geçiş sınavı yani TEOG çalışılması gereken bir sınavdır.

Teog puan hesaplama yapabilmeniz için http://www.sorubak.com/teogpuanhesaplama.php linkinden yararlanabilirsiniz. Bu sınav için öğrenciler ellerinden geleni yapmalıdırlar. Bu sınav için öğrenciler gerek dershaneye gidip bir şeyler öğrenmeli gerek ise özel hoca tutup bütün eksikler tamamlanmalıdır. Sıkı bir eğitim aldıktan sonra bu sınava yani TEOG sınavına girilmelidir.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) Nelerden Oluşur?

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı yani TEOG sınavı 5 dersten yapılır. Bunlar şu şekilde dağılır: matematik 20 soru, fen bilgisi 20 soru, inkılap tarihi 20 soru, Türkçe 20 soru ve İngilizce 20 soru olmak üzere toplam 100 sorudan oluşmaktadır. Bu sorular derslerine çalışan öğrencilerin rahatlıkla çözebileceği tarzda sorulardır. Derslerine çalışan öğrenciler rahatlıkla çözebilirken derslerine çalışmayan öğrenciler bu soruları çözememektedir.

Böylesine hayatınızı belirleyecek bir sınavı çözüp başarılı olmak için çok ders çalışmak gerekmektedir. Temel eğitim orta öğretime geçiş sınavı yani TEOG ta dönem başına 5 sınav oluyor. Bu sınavlar matematik, Türkçe, fen bilgisi, İngilizce ve inkılaptır. Her bir dersten 20 soru olmak üzere toplam 100 sorudur. Bu sınav kimilerine göre zor kimilerine göre kolaydır. Bu da her sınavlarda olduğu gibi çalışan insana kolay çalışmayan insana zordur. Sene boyunca elinden geleni yapan çok ders çalışan bir insan bu sınavı rahatlıklarla çözüp güzel bir puan alıp güzel bir lise kazanabilir. Ancak sene boyunca ders çalışmayan birisi için çok zor bir sınavdır ve istediği gibi güzel bir lise kazanamamaktadır.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) Zor mudur?

Temel Eğitimden Ortaöğretime geçiş sınavı kimisine göre zor kimisine göre kolaydır. Bunun sebebi herkesin bu sınava farklı şekilde çalışmasıdır. Bu sınava çok çalışan öğrenciler için çok kolay ama sene boyunca ders çalışmayan, hiçbir çaba harcamayan bir öğrenci için çok zor bir sınavdır. Ama vaktinde ve düzenli bir şekilde ders çalışırsak ve buna yönelik testlerin hepsini de gününde çözersek Teog sınavından kolay bir sınav yoktur bile diyebiliriz.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER