Sor

9. sınıftayım şehrin en iyi liselerinden birinde okuyorum. Bu yıla kadar no

Her Soruya Bizim Bir Cevabımız Var.

  fbbiyna-ktlu  02.04.2014 / 23:57 
Notlarım Çok Düştü
9. sınıftayım şehrin en iyi liselerinden birinde okuyorum. Bu yıla kadar notlarım süperdi. En düşük notum 80 civarındaydı. Liseye geçtiğimden beri hiçbir şey anlamıyorum ilk dönem teşekkür aldım. Notlarım gerçekten çok kötü. Bu yıl en düşük notum 43 oldu genellikle 65 civarında alıyorum. Notlarımın düşmesini lisede normal karşılıyorum ama biraz daha yüksek olmasını istiyorum sınıf arkadaşlarım yüksek notlar alırken kendimi çok kötü hissediyorum bu başarısızlıklarım yüzünden bir türlü mutlu olamıyorum. Ayrıca nasıl olsa çalışsam da yapamıyorum diyip çalışmaktan da soğuyorum. Okulumuzda inşaat olduğu için saatlerimiz çok karışık 19.30 gibi eve geliyorum ve ders çalışmak da oldukça zor oluyor. Hocam ben ne yaparsam notlarım eskisine yakın bir başarıya ulaşır? Ayrıca seneye TM seçmeyi düşünürken bir yıl daha fizik kimya görmek zorunda kalacağım. Tarih edebiyat gibi derslerim çok iyi ama matematik kimya fizik ve ingilizce notlarım çok kötü. Bu notlarımı nasıl düzeltebilirim. Şimdiden teşekk
Eklenen Cevaplar
  devrim-kurt 11.01.2017 / 22:59
#2
Ben de şehrin merkezi okulundiyim ama bu bir şey farketmiyor. 9. Sınıfı herkes gibi basite alarak başladım. 8 sınıfa kadar en düşük notum olan 84 , burada 25 lere kadar düştü. Ve cidden sorun düzenli çalışmak. Sınavlara kadar konulara bakmayıp hep Son hafta çalıştığım icin hiçbir şeyde başarılı olamadım ve sınıfa teog puanı yükseklerde olarak girip ortalamayla en düşük bitirenlerin arasındayım. Öyle ki bu çalışmayıp da son zamanlarda 3-5 not okuyup sonucunda cigerlerimi sokene kadar agladigim sinavar sonucunda bir de notları duyan ailenin baskısı oluşuyor, ve benim aile baskısından önce ailenin verdiği emekleri heba ettiğimi düşündüğüm için vicdan azabi oluşuyor. Bunların olmaması için tek temenni 2. Dönem her şeye zamanında çalışmak. Ve tabii bu yetmiyor diyen varsa hocalariniza duymak istediği cevaplar verin yalakalık yapın peşinde dolanin sorular götürün vs. , eminim bu sözlü notlarini tavana çıkaracaktır (ki oyle) :)
  pamuk 03.04.2014 / 22:36
#1
açıkçası 9. sınıf zor bir süreç yeni okul yeni arkadaşlar yeni öğretmenler falan olması yüzünden bocalama elbette olacaktır. başkalarının yüksek alıp almaması seni ilgilendirmesin. sen dersine çalış ve aldığın notun senin elinden gelenin en iyisi olduğuna inan. ayrıca güzel bir üniversite hayalin varsa bunun için şimdiden derslerine çalışmalısın. anlamadığın konulardada internetten o konuyu tekrar dinleyebileceğin siteler var. dersi anlamıyorum bahanesiyle asla kaçma aksine anlamadıkça sen onun üzerine git. AYRICA BAŞARIYA ULAŞAMAYANLARIN YÜZDE DOKSANI YENİLGİYE UĞRAMAMIŞTIR, SADECE PES ETMİŞLERDİR.

 
Benzer Sorular
Bilim insanlarının dünyanın iç yapısı hakkında bilgi sahibi olabilmek için kullandıkları yöntem ve teknikler nelerdir? Yazınız.
Türkiye' de su kaynaklarının tarım alanında israf edilmeden sürdürülebilir kullanılması için neler yapılabilir? Açıklayınız? 10.SINIF
dünyada ilk modern nufus sayımı yapan ülke
Türkiye’de farklı iklim özeliklerinin yaşanmasında ve yağış sıcaklık değerlerinin kısa mesafelerde değişiklik göstermesinde hangisinin etkisi daha azdır?
Akarsu şehir yerleşmeleri