Sor

Cal da okuyanlar, cal nasıl bir okuldur ben bu sene gelicem inş. 1-Öğrenci

Her Soruya Bizim Bir Cevabımız Var.

  zynp_zn  25.07.2017 / 13:21 
Cal da okuyanlar
Cal da okuyanlar, cal nasıl bir okuldur ben bu sene gelicem inş.
1-Öğrenciler ortam nasıldır ?
2-öğrenci-öğretmen ilişkisi nasıldır ?
3-Herkes sıfır almancayla mı geliyor?
4- Almanca seviyenizi nasıl belirliyorlar? Eğer sınav varsa çalıştığınız çalışabilceğim bir kaynak var mı?
5- İlk gün kolay arkadaş edinebildiniz mi?
6- bir de resimlerde görmüştüm sıralar tek kişilik mi?
Eklenen Cevaplar
  zynp_zn 31.07.2017 / 11:58
#4
-silinen kısımdan devam-tekrardan her şey için sağol 11 ağustos tercihlerim açıklandıktan sonra yine seni rahatsız edebilirim (benden kurtulamadın gayba)
  zynp_zn 31.07.2017 / 11:56
#3
Duygularımız karşılıkymış ben de çok güldüm . Bir de şu konuya açıklık getirmek isterim ben hayatında ilk defa bir sosyal medya ortamında birinden kişisel bilgi istedim normalde asla yapmıycam bir şey - ama asla asla dememek gerekirmiş :) -  adını vermemen gayet normal ve anlaşılır bir şey senin tarafından yanlış anlaşıldıysam kusura bakma. Bir de sohbetin gerçekten keyifli sorularıma cevap verdiğin ve içime su serptiğin için teşekkürler. Ya bir de ben normalde gerçekten sosyal sıcakkanlı arkadaşcanlısı bir insanımdır -hiç kendimi övmüyorum , gerçekler;) - yani hiç bir zaman monoton test odaklı hayatı dört -lisede 5  olacak- şıktan ibaret gören biri olmadım ama işte yeni bir ortam yeni insanlar bir an ürkütücü geldi gayba her ne kadar kendime güvensemde tekrardan her şey için sağol 11 ağustos tercihlerim açıklandıktan sonra yine seni rahatsı
  bahasek 26.07.2017 / 12:18
#2
Sana herhengi bir sosyal medya hesabımı vermeyeceğim ki açıkçası böyle açık bir yerde de vermek çok mantıklı değil.Bu yüzden sana da tavsiye etmem.Ama asıl vermememin sebebi şu.Sen yeni bir yere başlıyorsun ve inan bana üst dönem tanımak sana bir şey kazandırmaz(Bu arada şunu söyleyeyim ben 11'deyim).İlk başta yaşıtlarından dostlar edinmeye çalış ve kesinlikle çekimser davranma.Kulüplere gir faydasıını çok görürsün-ben eğer evin Beylikdüzü gibi uzak bir yerde değilse tiyatroyu tavsiye ederim mesela-Mun kulübüne gir MUN lere katıl.Yani hayatını yaşa.Zaten ileride seni zorlu bir eğitim maratonu bekliyor ve sen eğer boşlamazsan çok rahat en iyi tıp fakültesini kazanacak potansiyeldesin.Umarım söylediklerim sana ve tüm okuyanlara faydalı olmuştur çünkü sonuçta Cağaloğlu'da Kabataş gbi ve ya Yaşar Acar gibi bir lise.
  bahasek 26.07.2017 / 12:05
#1
Zeynep sabah sabah güldürdün :)

1)Öğrenciler bildiğin gibi insanlar.Yani diğer lisselerden farkları çok yok.Belki varsa birkaç öğrencinin maddi durumundan kaynaklı olarak farklılığı vardır:)

2)Bu sorun özellikle beni benden aldı.Yani ne cevap yazacağımı bilemedim.İlişkilerimiz normal her okulda olduğu gibi ama zaten ilk yıl genelde işin Almanlarla olacağı için ondan merak etme anlaşırsın.

3)Herkes sıfır Almancayla geliyor.Lütfen kendini Ağustos'ta Almanca çalışarak yorma.Çok zorlu bir dönemden geçtin ve bir şey başardın.Bu başarının keyfini çıkar ilerde dersler zaten seni zorlayacak.

4)Almanca seviyeni belirlemiyorlar çünkü kimse Almanca bilmiyor.Sınıflar karışık oluyor.Zaten Almanca ortaokul okuyan Türkiye'de de sınırlı kişi var.Ondan dil meselesini dert etme baştan öğreneceksin.

5)Özellikle bu soruna bittim.Buradakiler de
Benzer Sorular
S orbitaline karşılık gelen açısal momentum kuantum sayısının değeri verilenlerden hangisidir
Bilim ile ilgili hangisi yanlıştır? A)objektif dusunebilmeyi gerektirir. B)mutlak doğrular içermez . C)sistemli çalışmayı gerektirir. D) özgün dusunebilmeyi gerektirir. E) tüm bilimsel çalışmalarda deneyler kullanılır.
Arkadaşlar ben bu sene ilk tercihlerde 200 son yani 3.tercihlerde 390 puan olan okula gittim sorum şu. Şimdi bu okul seneye 200 puanmı olucak yoksa 390mı olucak Puanım 400dü.
Ben istanbulda oruruyorum baan batman sosyal bilimler lisesi çıktı fakat ailem izin vermiyo şuanda nakiller bitti napabilirim litfen yardım edin
Ben de bu sene Cağaoğlu Anadolu Lisesi´ne kayıt oldum. Umarım hayırlı olur benim ve kayıt yaptıran akranlarım için verimli,eğitici ve güzel yıllar olur. 9 gün kaldı ve içimde kalan bazı tereddütleri ve soruları sormak istiyorum. 1- Almanca olarak belli bir seviyeye ihtiyacımız var mı? 2- Hazırlık yılında Almanca dışında matematik,Türkçe,rehberlik ve beden eğitimi dışında herhangi bir ders var mı ? (Geçen yılın ders programına baktığımda 11.25 saati boş gözüküyor ve belli ki öğlen tenefüsü o saat değil 6. ders 12.50´de başlıyor.) 3- Disiplin ne kadar ağırdır ? (Bazı videolarda piercing ve küpe ile karşılaştım [İlk gün veya yaz okulu olabilir belki] ) 4-Çevre olarak sıkıntısı var mıdır ? (Çemberlitaş da olsa da İstanbul´un hali belli) 5- İngilizce eğitimi devletle paralel mi yoksa bir iki tık daha mı iyi (İngilizce seviyem B2 olmasa normalde sıkıntı olmaz ama yazları hariç bu sene ve geçen sene fazla üstünde duramadım TEOG´dan ötürü) 6- Klüp faaliyetleri