Sor

Ben lys ye girmedim. Sadece ygs2 puanım var. Fakat yeni yayınlanan ösym ter

Her Soruya Bizim Bir Cevabımız Var.

  srycn  01.07.2016 / 12:17 
Yatay Geçiş
Ben lys ye girmedim. Sadece ygs2 puanım var. Fakat yeni yayınlanan ösym tercih kılavuzuna göre bir çok ebelik ve hemsirelik bölümü mf3 puan türüne kaydırılmış. Ygs2 puan turuyle öğrenci alan bir yüksekokula gitsem 1. Veya 2. Dönem sonunda mf3 puan türüyle ögrenci alan bir fakülte basarı puanımla yani ders notlarımı yüksek tutarak yatay geçiş yapabilir miyim?
Eklenen Cevaplar
  srycn 01.07.2016 / 14:26
#2
haklı olabilirsiniz yök'e mesaj atıp bilgilendirme istedim fakat daha cevap gelmedi  yatay geçiş olabileceğini düşünmemin sebebi ise yüksek okul mezunu ebenin de fakülte mezunu ebenin de ünvanın aynı olması ikiside lisans mezunu ebe olarak mezun oluyor bir çok sitede bu konuyu açtım bazıları oluyor dedi bazıları olmuyor dedi yök ün cevabını bekleyeceğim bu sırada da yatay geçiş yönetmeliğini daha dikkatli okuyacağım cevabınız için teşekkürler
  01.07.2016 / 14:00
#1
Benim bildigim yatay gecis yapabilmek icin sinava girdigin yil, girmek istedigin yeni bolumun puan turune sahip olmak ve taban puani tutturmak sart. Sen bu yil lys ye girmemissin, mf3 puanin hesaplanmamis. Ileride mf3 ile ilgili bir bolume yatay gecis yapamazsin. Ama ygs 4 veya diger ygs turleri ilr almis olan baska bolumlere basvurabilirsin. Benim bilgim bu yonde ve %96 dogruluk sansi var. Senin dedigin gibi olsaydi sozel bir bolume girip sonra verimli bir calisma ile tm bolumene gecis yapiliabilirdi. Ama boyle bir sey yok. Iyice arastirmalisin.
Benzer Sorular
Yasin, tasarruf yaparak kumbarasinda biriktirdiği paranın %30 unu harcadı.Yasin in 140 TL si kaldığına göre harcamadan önce kumbarasinda kaç TL si vardi
Merhabalar. Sitede bulunan 7. Sınıf matematik sorularının cevap anahtarı yok mu?
20 çeyrek armut kaç bütün eder
Bahcemizde 14 tane ağaç var.Bunlardan 6 tanesi elma ağacı,diğerleri kayısı ağacıdır.Bahçemizde kaç tane kayısı ağacı vardır?
Turkçe için önerebileceginiz kanal var mı