Sor

Şimdi arkadaşlar, öncelikle şuradan başlamak istiyorum söze. Şuan yaşadığım

Her Soruya Bizim Bir Cevabımız Var.

  hayallergslhayatlarafl  28.08.2015 / 00:09 
KARARSIZ KALDIM ÇIL DI RA CA ĞIM
Şimdi arkadaşlar, öncelikle şuradan başlamak istiyorum söze. Şuan yaşadığım yer küçük şirin bir yer. Burada bir kolejde okuyordum 1. sınıftan beri. Ben Cağaloğlu Anadolu Lisesi´ni kazandım ilk tercihlerde. Kimle konuşsam yurtta okumanın, İstanbul´da yalnız kalmanın ne kadar zor olduğundan, Cağaloğlu Anadolu Lisesi, bir Galatasaray Lisesi ya da İstanbul Lisesi kadar olamayacağını vurgulayarak gitmeme değmeyeceğini söylüyorlar. Burada 8 yıllık dostlarım var, onları bırakmak da bi yandan istemiyorum gibi. Ama gittiğime değecekse, yeni ufuklar açacaksa gitmek de istiyorum bi yandan. Emin de olamıyorum. Gittiğime değecek mi? Yapabilecek miyim? Kolejde okumak çok rahat bilirsiniz. Devlet okuluna göre kıyaslarsak not sıkıntısı falan çekmezsiniz pek. Aslında bu yazının içinde küçük küçük sorular gizli. Bulup cevaplayabilirseniz gerçekten çok teşekkür ederim. Bekliyorum ve iyi şanslar demeyi de unutmayın :)
Eklenen Cevaplar
  EgemenCatr 01.09.2015 / 00:06
#3
Eski bir arkadaşım okuyor suan hem de yatılı da baya basarılı sahsen 0.03 ile girmişti oraya . İstese Gsl ye giderdi fakat bi bildiği var ki cal a gitmiş
  isimbulmaktazorlandim 28.08.2015 / 16:28
#2
İlk başta merhaba,ilk başta hayırlı olsun.Okula çarşamba gittiğimde maalesef ki 29 kişi istiyormuş.Yurdun kontejyanı ya 16 ya da 19 demişti sabriye hoca(eğer yurtta kalırsan(dipnot ben kalmıyorum belge için gitmiştim) çok karşılaşırsın:)).Cal yurduna nedense bu yıl acayip talep var ve en azından bu yıllık baya sıkışık olacaksınız.Bunu göze alman gerek yatılı olacaksan.Ama cal yatılısı cidden birbirine bağlıdır ki sıkışık olması sadece maneviyat olarak değil maddi olarak ta bağlı olmasını sağlayacak:)Önünde bence iki ihtimal var.İlk başta şunu söyleyeyim ben olsam kesinlikle eski okulumda kalmazdım.Zaten merak etme yatılı gelenler de özelden çoğu.Ya cal'da yatılı olacaksın ya da cal'a yakın bir yerde özel bir yurda çıkacaksın(ben aslında o kadar yatılı olmanın avantajı varken özele çıkman sana hepsini kaybettireceği için tavsiye etmem)
  nilay.gun.9026 28.08.2015 / 11:33
#1
Cağaloğnun yurdu nasıl kaç Kişilik falan bilmiyorum ama sonuçta devlet yurdu. Yani koşullar hiç de iyi değildir diye düşünüyorum. Odayı minimum 3 4 kişiyle paylaşacaksın. Bunlar zor şeyler. 8 Yıldır koleje gidiyorsan devlet okulda zorlanırsın. Özel okuldaki bireysel ilgiyi alakayı, yüksek not ortalamalarını, fiziki koşulları devlette bulamazsın. Ayrıca devlet Okulları'nda boş geçen ders sayısı çok fazla oluyor. O çok istediğin liseye gidip görünce boş geçen dersleri kalitesiz Öğretmenleri görünce dumura uğruyorsun. Benim fikrim kolejini lise kısmı başarılı Öğretmenleri iyiyse orada devam etmen. Bol şanş :)
Benzer Sorular
S orbitaline karşılık gelen açısal momentum kuantum sayısının değeri verilenlerden hangisidir
Bilim ile ilgili hangisi yanlıştır? A)objektif dusunebilmeyi gerektirir. B)mutlak doğrular içermez . C)sistemli çalışmayı gerektirir. D) özgün dusunebilmeyi gerektirir. E) tüm bilimsel çalışmalarda deneyler kullanılır.
Arkadaşlar ben bu sene ilk tercihlerde 200 son yani 3.tercihlerde 390 puan olan okula gittim sorum şu. Şimdi bu okul seneye 200 puanmı olucak yoksa 390mı olucak Puanım 400dü.
Ben istanbulda oruruyorum baan batman sosyal bilimler lisesi çıktı fakat ailem izin vermiyo şuanda nakiller bitti napabilirim litfen yardım edin
Ben de bu sene Cağaoğlu Anadolu Lisesi´ne kayıt oldum. Umarım hayırlı olur benim ve kayıt yaptıran akranlarım için verimli,eğitici ve güzel yıllar olur. 9 gün kaldı ve içimde kalan bazı tereddütleri ve soruları sormak istiyorum. 1- Almanca olarak belli bir seviyeye ihtiyacımız var mı? 2- Hazırlık yılında Almanca dışında matematik,Türkçe,rehberlik ve beden eğitimi dışında herhangi bir ders var mı ? (Geçen yılın ders programına baktığımda 11.25 saati boş gözüküyor ve belli ki öğlen tenefüsü o saat değil 6. ders 12.50´de başlıyor.) 3- Disiplin ne kadar ağırdır ? (Bazı videolarda piercing ve küpe ile karşılaştım [İlk gün veya yaz okulu olabilir belki] ) 4-Çevre olarak sıkıntısı var mıdır ? (Çemberlitaş da olsa da İstanbul´un hali belli) 5- İngilizce eğitimi devletle paralel mi yoksa bir iki tık daha mı iyi (İngilizce seviyem B2 olmasa normalde sıkıntı olmaz ama yazları hariç bu sene ve geçen sene fazla üstünde duramadım TEOG´dan ötürü) 6- Klüp faaliyetleri