Sor

Şiirlerinde; ölüm, sonsuzluk, zaman, an, rüya, hülya ve geçmiş zamana duyulan özlemi konu olara

lxfrtb868 03.07.2023 / 14:38
Soru
Şiirlerinde; ölüm, sonsuzluk, zaman, an, rüya, hülya ve geçmiş zamana duyulan özlemi konu olarak işler. Ayrıca yazdığı makaleleri Edebiyat Üzerine Makaleler adlı eserde toplamıştır.
Bu parçada tanıtılan sanatçı aşağıdakilerden hangisidir?
Eklenen Cevaplar
  whnzdu1 14.07.2023 / 12:46 
#1
Ahmet Hamdi Tanpınar

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
8-7
Powered by Commentics
Benzer Sorular
Aşağıdakilerden hangisi Türk edebiyatının önemli denemecilerindendir?
* Fıkra; güldürücü ve gazetelerde yayımlanan fıkralar olmak üzere iki başlık altında incelenir.* Sefaretnameler de birer gezi eseri olarak kabul edilir.* Gazetelerin ilk sayfasında ve sütununda yayımlanan makalelere giriş makalesi denir.Bu cümleler doğru-yanlış olarak değerlendirildiğinde sıralama aşağıdakilerden hangisi olur?
Babür Şah'ın yazdığı Babürname, - - - - türünün edebiyatımızdaki ilk örneğidir.Bu cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki sözcüklerden hangisi getirilmelidir?
Aşağıdaki eser – yazar eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?
Yazarın herhangi bir konu üzerinde kesin hükümlere varmadan, kendi görüş ve düşüncelerini anlattığı yazı türüne - - - - denir. Eskiden bu tür yazılara kalem tecrübesi denirdi. Bu türün ele aldığı konuların sınırı yoktur. Kişiyi ve toplumu ilgilendiren her şey konu olarak ele alınabilir.Bu parçada boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Son Eklenen Testler