19 Eylül Gaziler Günü konuşma metni

19 Eylül Gaziler Günü konuşma metni
17-09-2012

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ

19 Eylül, Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRKün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı bir gündür.


Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRKün komutasındaki kahraman Türk Ordusu, 13 Eylül 1921de, 22 gün 22 gece süren, dünyanın en uzun ve en kanlı muharebelerinden birisi olan, Sakarya Meydan Muharebesi de sömürgecilerin maşası olarak Anadolu içlerine kadar ilerleyen, işgalci Yunan Ordusu u Polatlı önlerinde durdurmuş, tarihinin en büyük yenilgisini yaşatarak, onu bozguna uğratmış ve kaçmaya mecbur etmiştir. Sonuç olarak düşman, bir sene sonra topraklarımızdan tamamen atılmıştır. Sakarya Meydan Muharebesi, Türk Ordusunun 1683 İkinci Viyana Kuşatması dan beri süren geri çekilişine de son vermiştir.
Sakarya Meydan Muharebesi Anadolu halkının ölüm-kalım savaşı olmuştur. Bu mücadele kaybedilseydi, Sömürgecilerin Anadoluyu paylaşım planı olan Sevr gerçekleşecek, dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hayal olarak kalacaktı. Başkomutan M.Kemal ATATÜRK ve onun kahraman askerleri canlarını ortaya koyarak Anadolu halkına böyle karanlık bir tablo yaşatmadılar. Yokluktan var edilen bir ordu ile gerçekleştirilen Sakarya Meydan Muharebesi, savaşın seyrini değiştirerek bugünün hür ve bağımsız Türk Devleti in yolunu açmıştır.

TBMMsi, 19 Eylül 1921 tarihinde, bu emsalsiz zaferin anısına Başkomutan M.Kemal ATATÜRKe "Gazilik" unvanı ile "Mareşallik" rütbesini tevcih etmiştir.

19 Eylül; 1919-1922 yıllarında Kurtuluş Savaşı da, 1950de Korede, 1974de Kıbrıs a savaşan Muharip Gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti in rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis tüm Malul Gazilerin Şeref Günüdür.
19 Eylül Gaziler Günü; bu aziz vatana canını adayan kahramanların günüdür.

KAHRAMAN GAZİLER, GAZİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.

Sizler, en Büyük Gazi M.Kemal ATATÜRKün yaşayan birer temsilcilerisiniz.

Sizler, Şehitlerimiz ile birlikte cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Şehit ve Gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir.
Vatan savunmasında, Şehit ve Gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, Gazi onurlanmış askerdir.
Ülkemiz bugün dünden olduğundan daha fazla, iç ve dış düşmanlarımızın yoğunlaşan tehdidi altındadır. Bilinmelidir ki, Türk halkının azim ve kararı, her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyeti i sonsuza dek yaşatmaya muktedirdir.  Vatanın bütünlüğü uğrunda akan kanların hesabının mutlak suretle sorulacağından eminiz. Al rengini şehit kanından alan Şanlı Bayrağımızın rengi son dönemde toprağa düşen şehitlerimizin kanlarıyla daha da katmerleşmiştir.

Anadolu tarih boyunca, üzerinde barınmasını bilemeyen ve muktedir olamayan milletlere hiçbir zaman vatan olmamıştır. Türk milleti ise bin seneye aşkın bir zamandır güç ve kudretiyle Anadoluyu kendisine ebedi vatan yapmıştır.   Türkü Anadoludan koparmak asla söz konusu olamaz. Buna kimsenin der gücü yetmez.

Şanlı tarihimizin zaferleri hiçbir zaman unutulmamalıdır. Zafer günlerine ve bu zaferlerin kahramanlarına layık oldukları değer, her zaman her yerde verilmelidir. Savaşlara ve bu savaşların gazilerine olan ilgisizlik, şanlı tarihimizle olan bağı koparır. Aziz şehitlerimiz ve Gazilerimiz her zaman hatırlanmalıdır. Şehit ve Gazisi olmayan Türk ailesi yok gibidir. Bu nedenle Şehit ve Gazi Türk toplumunun ortak değerleridir.

Sevgili gençler, yarın vatanın savunması sizlere emanet edildiğinde, bu konudaki sorumluluğu tam anlamıyla yerine getireceğinize ve ecdadınıza layık olacağınıza inancımız tamdır.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına, ebedi Başkomutanımız M.Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi saygıyla anar, hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluklar dilerim. 19.09.2012

Şimdi Yazdır
resim

GÜNCEL SORULAR VE CEVAPLAR

Sürekli güncellenen içeriği ile kendini daima yeni tutabilen sınav siteniz sorubak.com
resim

EN GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ

Eğitim alanında ki en güncel haberlere anında erişim sağlayabilirsiniz.
resim

KULLANICI DOSTU ARAYÜZ

Web sitemizde yer alan içeriklere kolay ulaşabilmeniz için arayüzü özenle tasarladık.
resim

GÜNCEL SORULAR VE CEVAPLAR

Sorubak.com olarak tüm sınavlar hakkında detaylı bilgileri web sitemize özenle ekliyoruz.