Öğretmenlik Alan Bilgisi ÖABT örnek sorular

31 Aralık 2013 tarihli duyuru ile belirtildiği üzere; Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) ile Devlet Personel Başkanlığı (DPB) arasında, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik kapsamında imzalanan protokol uyarınca ÖSYM tarafından yapılacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinin (ÖABT) uygulanacağı alanlara; 2014 yılında Rehber Öğretmen ve Sınıf Öğretmenliği alanları dâhil edilmiştir.

Rehber Öğretmen ve Sınıf Öğretmenliği alanlarında uygulanacak testlerin konuları ve test içindeki ağırlıkları ile ilgili olarak Merkezimiz tarafından alanında uzman kişilerden oluşturulan Komisyon çalışmalarını tamamlanmıştır.

Rehber Öğretmen ve Sınıf Öğretmenliği alanlarında testlerin konu başlıkları ve konuların test içindeki ağırlıkları ekte adayların bilgisine sunulmaktadır.

Testte yer alacak sorular hakkında fikir vermesi amacıyla, bu alanlar için örnek sorular da hazırlanmıştır. Adaylar aşağıdaki bağlantıdan örnek sorulara erişebileceklerdir.

2014 ÖABT Örnek sorular için tıklayınız

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER