Öğrenci etüt eğitim merkezleri kapatılacak.

Öğrenci etüt eğitim merkezleri kapatılacak.

ÖĞRENCİ ETÜT MERKEZLERİ KAPATILACAK

5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu da yer alan öğrenci etüt eğitim merkezleri ibaresi ve tanımı yürürlükten kaldırılarak, yerine sosyal etkinlik merkezleri ibaresi eklendi.

Sosyal etkinlik merkezileri ise söz konusu kanunda, il milli eğitim müdürlükleri ile belediyeler arasında yapılan ve Bakanlıkça onaylanan ortak iş birliği protokolleri çerçevesinde, Bakanlığın verdiği iş yeri açma ve çalışma ruhsatı ile belediyelerce açılan ve işletilen, ilköğretim ve/veya ortaöğretim öğrencilerinin ödev ve projelerine ilişkin araştırmalar yaptığı, öğrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin yürütüldüğü özel öğretim kurumları olarak tanımlandı.

Bu kapsamda dönüşüm programına alınan öğrenci etüt eğitim merkezleri hariç olmak üzere, halen faaliyette olan öğrenci etüt eğitim merkezleri faaliyetlerine 1 Temmuz 2017 tarihine kadar devam edebilecek. En geç 29 Temmuz 2017 tarihine kadar özel öğretim kurumlarından birinin gerektirdiği şartlara uygun hale getirilmeyen ve buna göre kurum açma izni düzenlenmeyen öğrenci etüt eğitim merkezleri hakkında sürekli kapatma işlemi uygulanacak.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER