Nakil için TEOG boş kontenjanlar ve taban puanlar bugün açıklanacak.

Nakil için TEOG boş kontenjanlar ve taban puanlar bugün açıklanacak.
MEB 2017 TEOG yerleştirme sonuçlarını 7 Ağustos 2017 tarihinde açıklandı. 2017 TEOG yerleştirmeleri sonucunda oluşan 2017 TEOG taban puanlar ve boş kontenjanlar bilgisi ise 11 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacak.

Açıklanan kontenjan bilgisinde tüm okullar karşısında boş kontenjan sıfır (0) olarak gözükecek. Tüm öğrenciler sıfır kontenjan gözüken okullar arasında nakil başvurusu yapacağı 3 okul seçecek. Nakil yerleştirmeleri YEP puanı ile yapılacak.

14-18 Ağustos 2017, 21-25 Ağustos 2017, 28 Ağustos-06 Eylül 2017 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecektir. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacaktır.

Açık ortaöğretim kurumlarına yerleşen öğrencilerin, talep etmeleri hâlinde İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca, nakil mevzuatına göre boş kalan kontenjanlara 11-14 Eylül 2017 tarihlerinde, 3 (üç) tercih alınarak, YEP üstünlüğüne göre il/ilçe sınırları içerisinde yerleştirmesi yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

«ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM» butonunu işaretlediği hâlde 15 Eylül 2017 tarihine kadar herhangi bir okula kaydını yaptırmayan öğrencinin yerleştirilmesi, bu tarihten itibaren açık ortaöğretim kurumlarına yapılacaktır.

Nakil başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Alınan tercihler doğrultusunda yerleştirmeye esas nakiller YEP üstünlüğüne göre merkezî olarak yapılacaktır. Yerleştirmeye esas nakil sonuçları ise 18 Ağustos, 25 Ağustos ve 6 Eylül tarihlerinde ilan edilecektir.

TABAN PUANLAR VE BOŞ KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYINIZ

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER