MEB 2015 1.Dönem TEOG soru analizlerini yayınladı

MEB 2015 1.Dönem TEOG soru analizlerini yayınladı

TEOG birinci dönem ortak sınavlarının sonuçları, 19 Ocak a açıklanmıştı. Bu sınavlara ilişkin test ve madde istatistikleri çıkarıldı.

Testlerin zorluk derecesi, sorunun güçlük düzeyi ve ayırt edicilik indeksi açısından incelendi. Rapor, A kitapçığındaki sırayla uyumlu hazırlandı.

Raporda, güvenirlik katsayısının, 0 ve 1 arasında değer aldığı ve değerin 1e yakın olmasının, testin maddeleri arasındaki iç tutarlılığı gösterdiği belirtildi.

Bu kapsamda, TEOGun genel olarak güvenirlik katsayısı 0,969 şeklinde belirlendi. Bu da TEOGun güvenilir sonuçlar ürettiğini ve soruların testin tamamıyla uyumlu olduğunu ortaya koydu.

Testin güçlük düzeyi de 0 ve 1 arasında değer alıyor. Güçlük düzeyinin sıfıra yaklaşması testin zor, 1e yaklaşması ise kolay olduğu anlamına geliyor. Bu kapsamda, TEOGun ortalama güçlük düzeyi 0,574 oldu. Bu da sınavın orta güçlükte zorluk derecesi bulunduğunu gösterdi.

TEOGun en kolayı din kültürü, en zoru matematikti

Sınavdaki alt testlerde güçlük düzeyine bakıldığında, en zor testin sırasıyla 0,428 ile matematik, 0,533 ile fen ve teknoloji, 0,554 ile yabancı dil, 0,589 ile Türkiye Cumhuriyeti inkılap tarihi ve Atatürkçülük, 0,595 ile Türkçe, 0,746 ile din kültürü ve ahlak bilgisi olduğu görüldü.

Raporda, 120 sorunun tek tek madde güçlük indeksleri de yer aldı. Bu kapsamda, matematik testinin en zor sorusu, üslü sayılara ilişkin üçüncü soru oldu. Soru şöyle:

5 üzeri -4 sayısı aşağıdakilerden hangisine eşittir?

A) 0,0005 B) 0,0002 C) 0,0016 D) 0,0025

Din kültürü ve ahlak bilgisinde en zor soru ise kader ve kaza kavramlarının sorulduğu 19uncu soru oldu. Soru şu şekilde:

I. Bu hızla gidersen ağaca çarpacaksın.

II. Kurban Bayramı da dayımı ziyaret ettik.

III. Milli maç saat 16.00da başlayacak.

IV. Dün fırından ekmek aldım.

Kader ve kaza kavramları düşünüldüğünde yukarıdakilerden hangileri kaza kapsamında değerlendirilir?

A) I. ve III. B) I. ve IV. C) II. ve III. D) II. ve IV

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER