LYS'ye Başvuracak Öğrencilere Duyuru

LYSye Başvuracak Öğrencilere Duyuru

LYSye Başvuracak Öğrencilere Duyuru

LYS (Lisans Yerleştirme Sınavları) başvurularının başladığı bugün, sınava girecek tüm öğrencilere önemli bir hatırltmada bulunulması faydalı görülmüştür.

Yükseköğretim Kurulunca son dönemde yeniden düzenlenen Yatay Geçiş Yönetmeliği ile üniversite öğrencilerinin farklı puan türleri arasındaki yatay geçişleri kolaylaştırılmıştır. Öğrencilerin yerleştikleri belli bir puan türündeki bölümden farklı bir puan türündeki bölüme yatay geçiş yapmak istemeleri halinde, öğrencinin sınava girdiği yıldaki ÖSYM merkezi yerleştirme puanları dikkate alınacaktır. Örneğin, İşletme (puan türü TM1) programında kayıtlı bir öğrencinin İnşaat Mühendisliği programına yatay geçiş yapmak istemesi durumunda, merkezi yerleştirme puanları arasında MF4 puanının bulunması gerekmektedir. Bu öğrencinin MF4 puanı, geçmek istediği İnşaat Mühendisliği programının sınava girdiği yılki taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda, öğrenci belirlenen uygulama esasları çerçevesinde yatay geçiş yapabilecektir.

Bu nedenle LYS ye başvuran öğrencilerimizin, ileride yatay geçiş imkanlarından tam olarak faydalanabilmelerine ve farklı puan türlerinin oluşabilmesine olanak sağlamak için 2014- Lisans Yerleştirme Sınavlarının tamamına kayıt yaptırarak tüm sınavlara girmelerini önemle tavsiye ederiz.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER