LYS'de TS puanları için hangi sınavlara girmelisiniz?

LYS'de TS puanları için hangi sınavlara girmelisiniz?

Puan türleri ,girilecek sınavlar ve çalışılması gereken derslerle ilgili açıklama yapmaya devam ediyorum.

Sorubak olarak bizler YGS-LYS sistemi ile ilgili reehberlik çalışmalarımızı rehber öğretmenimizle birlikte hem Sorubak Rehberlik Servisimizde hemde haber köşemizde yapmaya devam ediyoruz.

Sizinde aklınıza takılan bir soru varsa buraya tıklayarak rehber öğretmenimize sorabilirsiniz.

2013 YGS sınavı heyecanı sürerken LYS sistemi ile ilgili bilgi vermeye de devam edeceğiz.

Hangi lys sınavlarına ve hangi derslere çalışılmalı ?

TS puanı için YGS sınavına girip baraj puanını geçtikten sonra LYS sınavlarına girmeniz gerekiyor.

Peki Hangi LYS sınavlarına gireceksiniz.?

1. EDEBİYAT-COĞRAFYA SINAVI (LYS-3)
23 Haziran 2013 Pazar günü yapılacak olan LYS-3 sabah saat 10.00da başlayacak, tek oturumda uygulanacak ve toplam 120 dakika sürecektir.
LYS-3 e, Türk Dili ve Edebiyatı Testi ile Coğrafya-1 Testi yer alacaktır. Türk Dili ve Edebiyatı Testinde 56 soru bulunacak ve 85 dakika cevaplama süresi verilecektir. Coğrafya-1 Testinde ise 24 soru bulunacak ve 35 dakika cevaplama süresi verilecektir.Her bir test ayrı soru kitapçığında bulunacak, ancak tek cevap kâğıdı kullanılacaktır.

2. SOSYAL BİLİMLER SINAVI (LYS-4)
15 Haziran 2013 Cumartesi günü yapılacak olan LYS-4 sabah saat 10.00da başlayacak, tek oturumda uygulanacak ve toplam 135 dakika sürecektir.
LYS-4 e, Tarih Testi, Coğrafya-2 Testi ve Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi yer alacaktır. Tarih Testinde 44 soru bulunacak ve 65 dakika cevaplama süresi verilecektir. Coğrafya-2 Testinde 14 soru bulunacak ve 20 dakika cevaplama süresi verilecektir. Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testinde ise 32 soru bulunacak ve 50 dakika cevaplama süresi verilecektir. Her bir test ayrı soru kitapçığında bulunacak, ancak tek cevap kâğıdı kullanılacaktır

Hangi derslere çalışmalısınız?

TS puanları için çalışılacak dersler ve derslerin sınavdaki ağırlıkları aşağıdaki tabloda var. Tabloyu inceleyiniz aklınıza takılan bir soru olursa rehberlik servisinden bize sorunuz.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER