LGS yerleştirme sonuçları saat kaçta açıklanacak? 2018

LGS yerleştirme sonuçları saat kaçta açıklanacak? 2018
LGS yerleştirme sonuçları saat kaçta açıklanacak? Boş kontenjanlar için nakil başvurusu ne zaman? Binlerce öğrencinin beklediği gün geldi. 30 Temmuz itibariyle MEB, LGSye giren veya mahalli tercih yapan öğrencilerin yerleştirme sonuçlarını açıklayacak. Tabii gerek öğrenciler gerekse de velileri LGS yerleştirme sonuçları saat kaçta açıklanacak merak ediyorlar. MEBin yerleştirme sonuçlarını ilan etmesiyle öğrenciler liseyi nerede okuyacaklarını öğrenecekler. Tabii boş kontenjanlara nakil yapmak isteyenler de olacak.

Gözler Milli Eğitim Bakanlığında. MEB ikamete göre okul tercihi yapanlar ile LGSye girenlerin yerleştirme sonuçlarını açıklayacak. Geçtiğimiz günlerde gerek puanına gerekse de oturduğu yere göre tercih yapan öğrenciler hangi okula yerleştirildiklerini öğrenmek istiyorlar. Tabii bu yüzden hem öğrenciler hem de veliler LGS yerleştirme sonuçları saat kaçta açıklanacak diye merak ediyorlar. Herkesin beklentisi 30 Temmuz sabahından itibaren MEBin fazla bekletmemesi ve sonuçların bir an evvel ilan edilmesi?

MEB, YERLEŞTİRME SONUÇLARI KAÇTA İLAN EDİLECEK AÇIKLADI MI?

MEB, gerek sınav sonuçları gerekse de yerleştirme sonuçları kaçta ilan edilecek sınav programında belirtmiyor. Ancak sonuçların açıklanacağı tarihte Twitter, Facebook gibi sosyal medyada velilerin ve öğrencilerin yoğun talepleri karşında gün içinde kaçta ilan edileceğini açıkladıkları olabiliyor. 30 Temmuz günü sonuçların öğleden önce 10.00da, öğleden sonraya kalması durumunda da 16.00da ilan edilmesi bekleniyor. MEBden yerleştirme sonuçları ile ilgili gelebilecek son dakika açıklamalarına göre haberimiz sonuç açıklanma saati ile güncellenecektir.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI MEB VE E-OKULDA

Öğrenciler yerleştirme sonuçlarını MEBin resmi sitesindeki duyuru ile ve E-okul giriş ile öğrenebilecekler. Sonuçlar açıklandığında haberimize yerleştirme sonuçları sorgulama sayfası için direkt bağlantı eklenecektir.

BOŞ KONTENJANLARIN İLANI VE NAKİL SÜRECİ NASIL OLACAK?

TEOGda olduğu gibi LGS yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile nakil süreci başlayacak. Yerleştirme sonuçları ile beraber açıklanacak boş kontenjanlara göre öğrenciler okullara nakil başvurusu yapacaklar. Sonuçların açıklanmasını takip eden ilk hafta başında 4 haftalık nakil süreci de başlayacak. Nakil başvuru ve yerleştirme takvimi de şu şekilde:

  • Nakil başvuru haftası: 6-10 Ağustos

  • Nakil sonuçları: 13 Ağustos

  • Nakil başvuru haftası: 13-17 Ağustos

  • Nakil sonuçları: 19 Ağustos

  • Nakil başvuru haftası: 27-31 Ağustos

  • Nakil sonuçları: 3 Eylül

  • Nakil başvuru haftası: 3-6 Eylül

  • Nakil sonuçları: 8 Ağustos Eylül
  • NE ZAMAN?

    Haber Kategori
    Sınav
    Haber Kategori
    Sınav
    Haber Kategori
    Sınav
    Haber Kategori
    Sınav
    Haber Kategori
    Ne Zaman
    Haber Kategori
    Haber

    SON HABERLER