LGS soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?

LGS soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 2 Haziran yani bugün yapıldı. 2 oturum şeklinde gerçekleştilen sınav binlerce öğrencinin katılımı ile sona erdi.

LGS sınavının sonuçları 22 Haziran 2018 tarihinde MEBin resmi internet sitesi (www.meb.gov.tr) üzerinden adayların erişimine açılacak.

2 Haziran Cumartesi günü yapılacak sınav, aynı gün iki bölüm halinde uygulandı. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru soruldu. Sınavın birinci bölümü saat 09.30da, ikinci bölümü ise saat 11.30da başladı, 12.30da bitti. Sınavın, birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluştu ve 75 dakika sürdü, ikinci bölümde sayısal alandan 40 soru yöneltildi ve 60 dakika sürdü.

2018 LGS SORU VE CEVAPLARI İNDİR

Sınavın soru ve cevaplarının yarın öğleden sonra yayımlanması bekleniyor. Anbean takip ediyoruz. Sorular açıklanır açıklanmaz sayfamızda olacaktır. Sözel bölümde, 8inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10ar olmak üzere 50 soru, sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimleri derslerinden 20şer olmak üzere, 40 soru yöneltildi.

İki bölüm arasında verilen 45 dakikalık süre, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesi ve dinlenmesi için kullanıldı. Bu sürede öğrenciler, okullardan ayrılamadı.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER