KPSS’den 89 puan alan Matematik mezunu neden atanamaz?

Matematik bölümü mezunları artık atama beklemekten sıkıldı... İşte o elektronik posta;

Matematik bölümünden mezun oldum. Pedagojik formasyonum bulunmadığın dolayı öğretmen olma durumum yoktur. 2010 KPSSden 89,5 P3 puan almış bulunmaktayım. 2011 yılı memur alımlarında devlet memuru olarak atanmak istemekteyim. Memur alım kadroları ayarlanırken matematik bölümü olan 4513 kodunun da tercih kılavuzuna eklenmesini talep ediyoruz.

Söz konusu memurluklara atanmak için sıralama ölçütü olarak kullanılan puan türünde yüksek puanlar almış olmamıza rağmen matematik bölümü koduna (4513) atamalarda yer verilmemektedir. Bu sonuca neden olan durumun pedagojik formasyona sahip olan mezunların bir B grubu memurluk kadrosuna yerleştikten sonra öğretmen olarak atanmaları halinde B grubu kadrodan istifa etmeleri olduğu düşünülüyor. Bizim böyle bir durumumuz söz konusu değildir.

Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü genelde kişiler ve kurumlarca öğretmen olarak algılanmaktadır. Bizler öğretmen değiliz. B grubu alım için yüksek puan alan her matematikçi görevini yapabilecek kapasite ve bilgi birikimine sahiptir.70 puanlarla ataması yapılan lisans mezunu alımları, 90 puan alan matematikçinin açıkta kalarak hakkının yenmesi demektir. Bu çerçevede alımlarda matematik kodunun(4513) olması gerektiğini, haksızlığa uğramak istemediğimizi belirtiyorum.

Abbas GÜÇLÜ

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER