İşte yeni üniversite sınav sistemi! Neler değişti?

İşte yeni üniversite sınav sistemi! Neler değişti?
Erdoğanın sinyali ve YÖK Başkanı ın yaptığı açıklamayla üniversite sınav sistemi değişti. Üniversite sınav sistemi hakkında detaylar da yavaş yavaş belli olmaya başladı. Buna göre; dört ay aralıkla iki aşamalı olarak yapılan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavlarının (LYS) ayrımı kaldırıldı. Üniversite sınavı bir hafta sonunda çok oturumlu olarak yapılacak İşte üniversite sınavı ve üniversite sınav sistemi hakkında tüm merak edilenler...

üniversiteye giriş sınavında yapılacak değişiklik de netleşti. İki aşamalı sınavdan vazgeçilerek, tek sınav sistemine geri dönülecek. Sınav bir hafta sonunda çok oturumlu olarak yapılacak.

Saraç, sınavda köklü değişiklikler yapılacağını belirterek, eski sınav sistemine geri dönüşün sinyallerini verdi.

Edinilen bilgiye göre yeni sistemin ayrıntıları özetle şöyle:

YGS-LYS ayrımı kalkacak

Dört ay aralıkla iki aşamalı olarak yapılan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavlarının (LYS) ayrımı kaldırıldı. Sınav bir hafta sonunda çok oturumlu olarak yapılacak.

Üniversiteye girişte yapılacak bir diğer önemli değişiklik ise YGS ve LYS ayrımının kalkması ile birlikte sınav puanının hesaplanmasında olacak. 18 puan türünden vazgeçilerek, puan türlerinin sayısı dörde düşürülecek. Dil puanı dışında temel olarak sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türleri esas alınacak. Ancak yapılacak tek sınavda baraj uygulaması da devam edecek.

ÜNİVERSİTE SINAVI MERKEZİNDE MATEMATİK VE TÜRKÇE

Puan hesaplamada da önemli değişikliklerin birisi de iki ders merkezli puanlamaya geçilmesi olacak. Türkçe ve Matematik, sınavın merkezinde olacak. Temel Türkçe ve Temel Matematiğin her puan türünde etkisi olacak.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER