İlkokulda sınıfta kalma var mı?

İlkokulda sınıfta kalma var mı?

ilköğretimde sınıfta kalma yönetmeliği, ilkokulda sınıfta kalma yönetmeliği 2016, ilkokulda sınıfta kalma var mı, ilkokulda sınıfta kalma 2017, ilkokulda sınıfta kalma 2016, ilkokulda sınıfta kalma varmı, ilkokulda sınıfta kalma varmı 2016, ilkokulda sınıfta kalma yönetmeliği

İlkokulda sınıfta kalma var mı? sorusu son zamanlarda öğrencilerin ve velilerin kafasını kurcalamaktadır. Bu durum aslında MEB Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde açıklık getirilmiş bir konudur. Ancak zaman zaman eğitim forumlarında öğrenci ve veliler ilkokulda sınıfta kalma var mı? Şeklinde sorular sormakta , cevap aramaktadırlar. Bir defa derse devam etmeyen ve sınavlara girmeyen öğrencilerin ilkokulda sınıfta kalma ile karşılaşacağını bilmekte yarar var.

Yıllar önce sınıfta kalma olduğundan sınıflar kalabalıklaşmış ve zamanla yer problemi yaşanmaya başlanmıştır. Durumu gören ve alarma geçen Milli Eğitim Bakanlığı, okula devam eden ve zayıfı olan öğrencilerin sınıfı geçebileceğine dair bilgilendirme yapmıştır. Sonuçta zayıfı olup bir veya iki aya kadar devamsızlığı olan öğrenciler de sınıfını geçebilmektedir.

Peki ilkokulda sınıfta kalma var mı?

MEB 26 Temmuz 2014 tarihinde yayımladığı okul öncesi ve ilköğretim kurumları yönetmeliğinde bu duruma açıklık getirmiştir. İlgili yönetmeliği Öğrenci Başarısının Değerlendirmesi bölümünde MEB: Öğrenci başarısının değerlendirilmesi maddesinde İlkokullarda öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılmaması esastır. Ancak; istenilen yeterlik düzeyine ulaşamamış ilkokul öğrencilerine, velinin yazılı talebi üzerine, ilkokul öğrenimi süresinde bir defaya mahsus olmak üzere sınıf tekrarı yaptırılabilir.

Okula hiç devam etmeyen öğrenciler ve ilkokul haftalık ders çizelgesindeki tüm derslerden puanı girilmeyen öğrenciler okula en az bir dönem devam etmeyen öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılır. Ancak 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu gereğince okula devamları sağlananlar ile yurt dışında bulunması, sağlık durumu ya da tutuklu olması nedenleriyle okula devam edemeyen öğrencilerden en az bir dönem puanı almış olanların başarı durumları belirlenirken, okula devam eden öğrenciler gibi işlem yapılır. Bu puan, aynı zamanda yıl sonu puanı olarak değerlendirilir.

6287 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu Nedir?

İlköğretim yaşı 6-13tür. 5 yaşın bittiği ilk Eylül ayında öğrencinin mecburi ilköğretim eğitimi başlar ve 13 yaşını bitirdiğinde sona erer. Dört yıl zorunlu ilkokul, dört yıl zorunlu ortaokul eğitimi alınır. Veliler öğrencilerinin okula devamını sağlamakla yükümlü kişilerdir. İlkokullarda öğrenciler başarısızlıkları nedeni ile sınıfta kalma durumunu yaşamaz. Ders yılı başarıları tüm dersler ve etkinlik kapsamında yapılan sınav ve projelerden alına notlarla hesaplanmaktadır.

İlkokulda Sınıfta Kalma Var Mı Sorusuna Kesin Cevap

O halde Okul Öncesi ve ilköğretim kurumları yönetmeliğini 31.maddesinde de belirtildiği üzere İlkokullarda öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılmıyor. Ancak; istenilen yeterlik düzeyine ulaşamamış ilkokul öğrencilerine, velinin yazılı talebi üzerine, ilkokul öğrenimi süresinde bir defaya mahsus olmak üzere sınıf tekrarı yaptırılabilir.

Okula hiç devam etmeyen öğrenciler ve ilkokul haftalık ders çizelgesindeki tüm derslerden puanı girilmeyen öğrenciler ve okula en az bir dönem devam etmeyen öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılır.

Bunun yanında 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu gereğince okula devamları sağlananlar ile yurt dışında bulunması, sağlık durumu ya da tutuklu olması nedenleriyle okula devam edemeyen öğrencilerden en az bir dönem puanı almış olanların başarı durumları belirlenirken, okula devam eden öğrenciler gibi işlem yapılır. Bu puan, aynı zamanda yıl sonu puanı olarak değerlendirilir

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER