MEB'den nakil işlemleri ve kayıt işlemleri ile ilgili açıklama

Eğitim Öğretim Ve Öğrenci İşleri Bölümüne

--- İlköğretim Okullarımızda Nakiller, MEB İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 18inci Maddesi Kapsamında Yapılmaktadır. Yapılan Bir Çalışma Nedeniyle E-Okul Sisteminde Nakiller;

1-5inci Sınıflar İçin Okullarımıza Açık Tutulacaktır,

6-8inci Sınıflar İçin İse İlgi Yönetmelikin 18/B Maddesi Kapsamında Belgelerin Bakanlığımızın 0 312 417 71 05 Nolu Faksına Gönderilmesi Halinde Tarafımızdan Yapılacaktır.

---Nakillerle ilgili olarak sadece velilerimizin dilekçelerinin Bakanlığımıza fakslandığı, ikametgah belgesinin eklenmediği, hangi okula gideceği, öğrencinin T.C.Kimlik nosu ve kurum kodlarının yazılmadığı görülmüştür.

İlköğretim 6-8inci sınıfların nakilleri için belgelerin resmi yazıya baplanarak Bakanlığımıza gönderilmesi gerekmektedir.

Konunun Okul Yönetimlerine Duyurulmasını Rica Ederim.

İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme Komisyonu Dikkatine

2004 Doğumlu Çocukların Sayı Ve Adresleri, E-Okul/ Kurum İşlemleri/ Kayıt Bölgeleri Kontenjan Sayısı Bölümüne Aktarılmıştır.

MEB İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 14üncü Maddesi Kapsamında, 2010–2011 Eğitim-Öğretim Yılında 1. Sınıfta Öğrenim Görecek Çocukların E-Kayıt Sistemi İle Kayıtları 01 Haziran 2010 Tarihinde Gerçekleştirileceğinden;

Öğrenci Yerleştirme Komisyonlarının Bu Tarihe Kadar Planlamalarının Bitirmesi, Adres Havuzunda Hiçbir Okulla İlişkilendirilmeyen Adresin Bulunmaması Konularında Gereğini Önemle Rica Ederim.

Galip Gülmez

İlköğretim Genel Müdürlüğü

Okullar Ve İstatistik Şubesi Müdürü

0 312 413 15 98

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER