Açık Öğretim Lisesiden Mezun Öğrencilerimizin Dikkatine

Açık Öğretim Lisesiden Mezun Öğrencilerimizin Dikkatine

Üniversitelere kayıt yaptıracak mezun öğrencilerimiz Çıkma Belgesi, Diploma Kayıp, İade Diploma ile ilgili dilekçe göndermek suretiyle belge talep etmektedirler. İşlerin daha hızlı ve zamanında yapılabilmesi için öğrencilerimizin aşağıdaki hususlara dikkat etmesi gerekmektedir.

1. Açık Öğretim Fakültesi Büroları, daha sonra Çıkma Belgesi, Diploma ya da Diploma Kayıp Belgesi teslim etmek kaydıyla, İrtibat Bürolarından(Halk Eğitim Merkezleri ve okullar) alacakları İlgili Makama yazısı ile geçici bir süre kayıt olabİlecektir.

2. III. Dönem Sınavları (27-28 Temmuz 2012) ve ek sınav (8 Eylül 2012) sonucunda mezun olan öğrencilerimize diploma numarası verilinceye kadar Çıkma Belgesi verilmektedir.

3. Çıkma Belgesi almak isteyenler, 10 TL diploma harcını ilgili bankalara (ZiraatBank, VakıfBank, HalkBank) mutlaka ödemelidir. (Dilekçe Ekine Dekont gerekmez.)

4. Belge için dilekçelerini gönderen öğrencilerimiz belgelerinin durumunu sistemden görebilirler. Bunun için şifresi ile sisteme girdikten sonra Öğrenci Genel Bilgiler menüsü altındaki Alınan Belgeler seçeneği kullanılır.

5. Açık Öğretim Lisesi istenen belgeleri PTT Kargo ile göndermektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra Alınan Belgeler seçeneğinden kargo barkod numarasını öğrenerek, PTT Kargo takip sisteminde de belgenizin nerede olduğunu öğrenebilirsiniz.

6. Belge ve ya evrak için dilekçe gönderen öğrencilerimizin işlemleri hızlı bir şeklde yapılmaktadır. Ayrıca telefon açılmaması, gereksiz faks gönderilmemesi rica olunur. İmzasız ve yeterli bilgi içermeyen dilekçeler işleme alınmamaktadır.

7. Durumu Mezuniyet İncelemesinde olan öğrencilerimiz mezun konumuna geldikten sonra, Diploma Harç Bedelini ilgili bankalara ödeyerek Çıkma Belgesi talep edebilirler.


8. Çıkma Belgesi veya diğer belgeleri kişinin kendisi veya vekalet verdikleri kişiler Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğünden(Ankara) elden (yaklaşık 30 dakikada) alabilirler.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER