e-YDS 2017/4 Başvuruları Başladı.

e-YDS 2017/4 Başvuruları Başladı.

e-YDS 2017/4 Başvuruları

e-YDS 2017/4 İngilizce alanında, 29 Nisan 2017 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmirdeki e-sınav uygulama binalarında yapılacaktır.

Sınava başvurular, 22 Mart- 22 Nisan 2017 tarihleri arasında alınacaktır. Sınav, saat14.30da başlayacak ve 180 dakika sürecektir. Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Adaylar, saat 14.15ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

Sınava alınacak aday sayısı, e-YDS sınav binalarının aday kapasitesi ile sınırlı olacağından bu sınavda kontenjan,Ankarada 4200, İstanbulda 431, İzmirde 72 olacaktır. Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olacaktır. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacaktır.

e-YDSde kapasite artışı nedeniyle; e-YDS Kılavuzunda yer alan ‘e-YDSye katılmak isteyen bir aday, bir takvim yılı içerisinde (12 ay) aynı dilden sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti ödeyebilir. koşulu e-YDS 2016/11 itibariyle ‘e-YDSye katılmak isteyen bir aday, son 3 ay içerisinde aynı dilden sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti ödeyebilir. şeklinde değiştirilmiştir.

e-YDS, elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile Ekte yer alan deneme e-sınavı hazırlanmıştır. Bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları önemlidir. Adaylar, Deneme e-Sınav Uygulamasına ve e-YDS 2017/4 Kılavuzuna aşağıdaki bağlantılardan erişebileceklerdir.

Adaylara saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2017 Elektronik Yabancı Dil Sınavı (2017 e-YDS) Kılavuzu

Deneme e-Sınav Uygulaması

Başvuru İçin Tıklayınız

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER