e-okul sınav tarihleri girişi nasıl yapılır?

e-okul sınav tarihleri girişi nasıl yapılır?

Merhaba değerli öğretmen arkadaşlar şimdi sizlere sorubak.com olarak e okul sınav tarihleri girişinin nasıl yapılacağını anlatacağız.

Öncelikle e okul yönetim bilgi sistemi sayfasına giriyoruz.. e okul yönetim bilgi sistemine girişi yapmak için TIKLAYINIZ

e okul yönetim bilgi sistemi ekranında öncelikle giriş kodunu sonra kullanıcı adımızı sonra da şifremizi giriyoruz.

Bu işlemleri yaptığımızda e okul yönetici paneline girmiş olacağız.

Karşımıza gelen ekrandan İlkokul-ortaokul Kurum işlemleri bağlantısına tıkıyoruz. Bu bağlantı sol taraftaki menünün en üstünde yer almaktadır.

e okul ilkokul-ortaokul kurum işlemleri sayfasına girdiğimizde yine sol tarafta bir menü çıkıyor bu menüden 11. sırada yer alan Not İşlemleri bağlantısına tıklıyoruz ve açılan bağlantılardan Sınav Tarihleri bağlantısına tıklıyoruz.

Bu işlemi yaptıktan sonra karşımıza çıkan sayfadan sınav tarihlerini gireceğimiz sınıfı seçiyoruz ve SEÇ butonuna tıklıyoruz.

Karşımıza aşağıdaki ekran geliyor ve biz bu bilgileri resimdeki gibi dolduruyoruz. Ders Adı , Tür (sınav/proje) , Tarih şeklinde.

Bu bilgileri doldurduktan sonra hemen üstte yer alan bizimde kırmızı daire içine aldığımız Kaydet butonunu kullanarak e okul sınav tarihini kaydediyoruz.

Yukarıdaki e okul sınav tarihi kaydetme işlemini her ders için her sınav tarihinden önce yapmalıyız.

Örneğin matematik dersinin sınavını 04/01/2013 tarihinde yapacaksak e okul sınav tarihleri kısmına bunu 04 Ocak an önce girmemiz gerekmektedir. Eğer tarihi geçersek bunu okul yönetiminden talep etmek zorunda kalırız.

Aynı zaman yukarda anlattığımız yöntem ile e okul proje tarihi girme işlemini de yapabilirsiniz. Tür kısmından sınav yerine Proje seçerek e okul proje tarihi girme işlemini yapabilirsiniz.

e okul sınav tarihi girişini yukarıda anlattığımız gibi yapabilirsiniz. Eğer e okul sınav tarihleri girişi ile ilgili sorularınız varsa aşağıdaki Yorum kısmından sorularınız bizlere iletebilirsiniz.

Doğan Aydın

sorubak.com Editörü

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER