Deri Mühendisliği mesleği ve iş olanakları

Neden Deri Mühendisliği Bölümü?

Deri ve Deri Ürünleri (giysiden ayakkabı ve çantaya, otomotiv ve mobilya döşemesinden dekoratif tasarımlara kadar) oldukça büyük ve zengin bir sanayi dalıdır.

Bu alanda eğitim almış mühendisler Türk ve Dünya Deri Sanayi tarafından yüksek talep görmektedir.

Ege Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Deri Mühendisliği Bölümü, Türkiyedeki tek, dünya üzerinde ise bu alanda eğitim veren birkaç akademik kurumdan biridir. Dolayısıyla mezunlarımızyurt içindeveyurtdışında yüksek iş bulma imkanına sahiptir.

Yurt dışındaki eğitim kurumları ve sanayi kuruluşlarıyla yaptığımız işbirlikleri, Bölümümüze uluslararası bir nitelik kazandırmaktadır. Çok sayıda öğrencimiz, eğitimlerinin bir kısmını ve stajlarını yurt dışında yapmaktadır.

Bölümümüz, ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılara, sanayicilerle öğrencileri buluşturan çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz, kariyerlerinin temelini oluşturacak bilgi, görgü ve bağlantılara sahip olabilmektedir.

Öğrencilerimizin, yan dal ve çift ana dal programları kapsamında, mühendislik fakültesinin diğer bölümlerinde eğitim alma ve ikinci bir diplomaya sahip olma imkanları bulunmaktadır.

Çeşitli sosyal ve kişisel gelişim etkinlikleri sayesinde, öğrencilerimiz iş hayatına avantajlı bir başlangıç yapmaktadır.

Mezunlarımızın Çalışma Alanları

MEZUNLARIMIZIN ÇALIŞMA ALANLARI

Türkiye’nin ilk ve tek, dünya üzerinde ise bu alanda eğitim veren birkaç akademik kurumdan biridir. Bölümümüze her yıl sadece 20 öğrenci kabul edilmektedir. Dolayısıyla, Deri MühendisliğiBölümü mezunları yurt içinde ve yurt dışında yüksek iş bulma olanağına sahiptir.

Deri MühendisleriTürkiye’dekiveyurt dışındaki;

-Deri fabrikalarında,

-Kimyasal madde üreten ve pazarlayan firmalarda,

-Deri konfeksiyon işletmelerinde,

-Deri ürünleri tasarımı ve moda kuruluşlarında,

-Ayakkabı tasarımı ve üretimi yapan firmalarda,

-Suni deri fabrikalarında,

-Mağaza zincirleri ve markaların satın alma departmanlarında,

-AR-GE kuruluşları ve Laboratuvarlarda,

-Kamu kurum ve kuruluşlarında,

-Sektörel danışmanlık firmalarında çalışma olanaklarına sahiptir.

Ayrıca, yüksek lisans ve doktora eğitimlerine devam ederek akademik kariyer yapma imkanları bulunmaktadır.

BENZER

Haber Kategori
Rehberlik
Haber Kategori
Rehberlik