Bylock Kullanıcılarına 10-15 Yıl Hapis

Bylock Kullanıcılarına 10-15 Yıl Hapis
Ebru Karatosun

Darbe teşebbüsüne ilişkin devam eden soruşturmalar kapsamında Türkiye genelinde FETÖye mensup olduğu iddia edilen kişilerin sayısı 32 bini geçti. Ülke genelinde hem darbe soruşturmasına katılan asker ve sivil, hem de örgütün finans ayağına operasyonlar yapılıyor. Ancak yavaş yavaş ilerleyen soruşturmalar kapsamında terörist FETÖ mensuplarının nasıl yargılanacağı da gündeme geldi. Buna göre dosyalar tek bir çatı altında toplanmadan ayrı ayrı yapılacak. Bu kapsamda, darbe girişiminde bulunan FETÖcüler, TCK 309da yer alan Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlar kapsamında yargılanacak. Bu da müebbet hapis cezası anlamına geliyor. Darbede aktif rol oynayan Akın Öztürk, Mehmet Partigöç, Metin İyidil, Mehmet Dişli ve Murat Şirzai gibi isimlerin bu suçlamayla yargılanacağı ifade ediliyor.

Örgüt içi şifreli yazışma için kullanılan ByLocku cihazlarına yükledikleri gerekçesiyle tutuklanan kişilerin terör örgütü üyesi olmaktan yani TCK 314/2 maddesi gereği 5 yıldan 10 yıla kadar yargılanacağı ve darbe yargılamalarına dahil edilmeyeceği öğrenildi. Ancak örgütün silahlı terör örgütü olması nedeniyle ceza yarı oranda artırılıyor. Bu da 7,5 yıldan 15 yıla denk geliyor. Örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan birçok hakim, savcı, öğretmen, emniyet mensubu ve siviller, 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.

HİMMETÇİLERE 10 YIL

Operasyonlarda, himmet sağladıkları ve para aktardıkları gerekçesiyle tutuklananlar ise Terör Örgütüne Finans Sağlamak suçlarından yargılanacak. Söz konusu suçlama kapsamında himmetçi örgüt üyeleri ise 5 yıldan 10 yıla kadar cezalandırılacak.

Örgüt imamlarının ise yargılamaları örgüt yöneticiliğinden gündeme gelecek. Bunlar, TCK 314/1de geçen silahlı örgüt kurmak ve yönetmek suçlarından yargılanacak. Bu suçlama için istenen ceza ise 10 yıldan 15 yıla kadar hapis. Osman Hilmi Özdil (emniyet imamı) ve Cemil Koca (eğitim imamı) gibi isimlerin de, 15 yıla kadar yargılanacakları ifade ediliyor.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER