YGS Mania Uygulaması

Türkiye’nin YGS konulu ilk mobil oyun uygulaması olan “YGS Mania” İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından hazırlanarak Android (Google Play) Markette yayınlandı.

Müdürlüğümüz tarafından hazırlanarak öğrencilerimizin hizmetine sunulan “YGS Mania” adlı android uygulama, YGS için hazırlık sürecini sıkıntılı ve stresli bir süreç olmaktan çıkarıp, eğlenceli bir uzay yolculuğuna dönüştürüyor. Artık YGS’deki derslere ait testler birer galaksi, sorular ise göktaşları ve gezegenlere dönüşürken öğrencilerimizin ilgisinin çekilmesi amaçlanmıştır.

Uygulamayı kullanan öğrencilerimiz, önceki yıllarda sınavda çıkmış soruları çözmeye çalışarak (2006-2013) sınava hazır olup olmadıklarını belirleyebilmeleri amaçlanmaktadır.

Uygulama sayfasına gitmek için için tıklayınız.

Açıklama

Türkiye’de her sene iki milyondan fazla kişi üniversiteli olabilmek için merkezi bir sınava giriyor. Bu sınavın adı YGS.

Matematik, Fen, Türkçe ve Sosyal Bilimler alanlarında toplam 160 sorunun sorulduğu YGS, öğrencilerin üniversite yolunda aşmaları gereken ilk engel.

İşte YGS Mania, sınava hazırlananlara fayda sağlamak amacıyla karşınızda. Bu uygulamayı kullananlar, önceki yıllarda çıkan soruları çözerek (2006-2013) sınava hazır olup

olmadıklarını belirleyebilecekler.

YGS Mania, eğitimde oyunlaştırmanın (gamification) tipik bir örneği. Bu oyunda sıkıcı sınava hazırlık süreci eğlenceli bir uzay yolculuğuna dönüşüyor. Artık YGS’deki testler birer galaksi, sorular ise gök taşları ve gezegenler…

Oyunun amacı, karşılaşılan soruları artarda doğru yanıtlamak ve böylece göktaşından göktaşına, gezegenden gezegene atlamak. Bunu da en hızlı şekilde gerçekleştirmek. Soruları doğru ve hızlı yanıtlayanın daha yüksek puan aldığı oyunda, oyuncuların geldikleri seviyeyi ve puanlarını sosyal medya üzerinde arkadaşları ile paylaşmaları da mümkün.

Üniversite yolunda herkese başarılar dileriz…

Keyfinize bakın…

Siz yaparsınız.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.