YGS Fen Nasıl Çalışılmalı?

ygs fen nasıl çalışılmalı, ygs fen konuları nasıl çalışılır, ygs fizik nasıl çalışılır, ygs biyoloji nasıl çalışılır, ygs fen nasıl çözülür

YGS Fen Nasıl Çalışılmalı?

Fen; sayısal ağırlıklı okuyan öğrenciler için oldukça önemli olan dersleri kapsar. Tıp, eczacılık ve mühendislik gibi bölümleri seçmek isteyen öğrencilerin, Fen sorularını çok rahat yapabilmesi önemlidir. Fakat bazı okullarda Fen dersleri çok azdır. Bu gibi durumlarda evde çok tekrar yapmak ve değişik kaynaklardan bol fen sorusu çözmek önem kazanır. Öğrencilerin en zorlandığı dersler arasında olan Fizik, kimya ve biyoloji dersi, matematik temeli ve yorum gerektirmektedir. Fende başarılı olmak için, matematik temelinin çok sağlam olması gerekir. Matematikten, özellikle geometriden anlayan öğrencilerin, fizik çözmesi oldukça kolay olacaktır. Diğer derslerin ise kendinizce kısa yollarını bulmanız ve formüllere, beyninizde şifre yerleştirmeniz mümkündür.

YGS-ye-Nasil-Hazirlik-YapilirMatematik Biliyorum Ama Fizik Çözemiyorum Diyenler

Matematik sorularında zorlanmayan ama fizik sorularında tıkanan öğrencilerin, en büyük problemi, yeterince soru çözmemektir. Çünkü Fizik dersi bol soru çözülerek kavranır hatta pekişir. Öğrenilen konunun hemen ardından, değişik birçok soru çözmek, konuları çok daha fazla kavramanızı ve değişik soru şekillerinde fikir yürütmenizi kolaylaştıracaktır.

Kimya Dersinde Çok Ezber Var

Kimya dersinde ezberlenmesi gereken birçok formül bulunur. Bu formüllerin kafanızı karıştırmaması için, çeşitli benzetmelerden yararlanmak faydalı olur. Okulda yapılan kimya deneyleri de öğrencilerin ezberden ziyade, dersi anlamasına yönelik yapılan uygulamadır. Kimyada başarılı olmak için deneyleri dikkatli takip etmek ve her formül için hafızanızda kalacak simgeler kullanmak faydalı olacaktır.

Biyoloji Dersi Bol Soru Çözülerek Kolayca Başarılabilir

YGS ‘de biyoloji dersinden, az soru çıkar. Fakat fen ağırlıklı bölümleri seçen öğrencilerin, bu soruları yapması çok önemlidir. Biyoloji gibi sağlık bilgisi gerektiren dersler, özellikle Tıp düşünen öğrenciler için oldukça zevkli gelecektir. Biyolojiden daha fazla soru çözmek için ise günümüzde oldukça yaygın olan hastalıkların özelliklerini iyi incelemek gerekir. Özellikle TUS sınavlarında sorulan sorulara benzer sorular, YGS biyoloji soruları arasında her yıl yerini alır. İlk olarak, farklı birkaç kaynaktan konu tekrarı yapmak ve yine değişik yayınların soru bankalarını çözmek, değişik soru cinslerine alışmak için oldukça önemlidir.

Fen dersleri için günde kaç soru çözmek yeterli olur; her öğrencinin zekâ seviyesi farklı olduğu için her gün çözülen sorular için bir sayı vermek zordur. Fakat çözülen soruların müfredattaki tüm konuları kapsaması gerekir. Aksi durumlarda, daha önce işlenen bazı konuların unutulması mümkün olur.

YGS Fen’e günde kaç saat çalışmak gerekir; Türkçe ve Matematik, en yüksek katsayısı olan derslerdir. Fakat sınava sayısal ağırlıklı giren öğrencilerin bu dersler kadar zamanı Fen dersleri için ayırması önerilir. Bir soruyu bile kaçırmamak size oldukça büyük avantaj sağlayacaktır.

Formül çok kafam karışıyor; formülleri toptan ezberlemek zordur. Zaten bazen sadece mantık yürüterek dahi formülsüz soru çözmek mümkün olur. Her dersin sonunda yapacağınız 2-3 tekrar, formülleri ve sorunun mantığını öğrenmeniz için faydalı olur.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.