Yerli Malı Haftası Şiirleri ve Dokümanları (Arşiv)

Yerli malı haftası şiirleri, yerli malı haftası dökümanları, yerli malı haftası programı

yerli malı haftası şiir ve dokümanları Bildiğiniz gibi Yerli Malı Haftası (resmî adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası), 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye’de tüm okullarda kutlanan özel haftadır.

Hedefi, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi vurgulanır. İnsanların parasını, malını eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve kullanmasına tutumlu olmak denir.Okullarda yapılan etkinliklerle tüm gençleri yerli malına teşvik eder II. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaçlanmıştır. Bu amaçla zamanın başbakanı İsmet İnönü 12 Aralık 1929’da yaptığı konuşmayla yerli malı kullanmanın ve tutumlu olmanın öneminden bahsetti. 1946 yılından itibaren Yerli Malı Haftası olarak kutlanmaktadır. 1983 yılında adı Tutum, yatırım ve Türk malları haftası olarak değiştirilmiştir.

Okullarda 12 – 18 Aralık tarihleri arasında kutlanan bu haftada tutum, yatırım ve Türk malları hakkında bilgi verilir. Şiirler okunur, konuşmalar yapılır, skeçler ve oyunlar oynanır.

Yerli malı haftası şiirleri ile ilgili sürekli güncellediğimiz bir sayfamız var. Sitemizde yerli malı haftası şiirleri sayfası  yanında Yerli Malı Haftası Dokümanlarının  da yer aldığı Yerli Malı Haftası Dokümanlar sayfamızda var. Bu sayfada Yerli Malı Haftası şiirleri, Yerli Malı Haftası programı, Yerli Malı Haftası skeç, Yerli Malı Haftası görselleri, Yerli Malı Haftası konuşma metni, Yerli Malı Haftası güzel ve özlü sözler yer alacak.

Yerli Malı Haftası Şiirleri İçin Tıklayınız

Yerli Malı Haftası Dokümanları İçin Tıklayınız

NELER ÖĞRENDİK?

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.