Turizm Haftası ne zaman kutlanır?

Ülkemiz hem tabiat güzellikleri, hem de tarihi ve kültürel zenginlikleri ile pek çok dünya ülkesinin önünde yer almaktadır. Zaten bu sebeple, dünyadaki en önemli turizm merkezlerinden de biridir. Hem kış hem de yaz turizminde oldukça ciddi bir potansiyel barındırmakta ve pek çok turist ağırlamaktadır. Ülkemiz hem iç turizm alanında pek yerli turiste hizmet vermekte, hem de yurt dışından gelen ve ekonomiye büyük katkısı olan yabancı turistleri konuk etmektedir. Doğal ve tarihi zenginliklerimizin yanı sıra, çeşitli başarıları ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Özellikle sanat ve spor alanında kazanılan başarılar, dünyanın gözünü bize çevirmesine neden olmuştur. Bu yüzden, pek çok yabancı ülke vatandaşı, Türkiye’yi merak etmiş ve tatillerini ülkemizde geçirmeye karar vermiştir. Turizmin ülkemize katkılarını anlamak ve vatandaşlarımızı bu alanda bilinçlendirmek için, Turizm Haftası kutlanmaktadır. Turizm Haftası, 15- 22 Nisan tarihleri arasında kutlanmaktadır.

turizm haftası

Turizm sayesinde insanlar yeni kültürleri tanırlar. Aynı zamanda dinlenirler ve eğlenirler. Kültürel geziler yapar ve tarihi zenginlikleri görürler. Yeni bir şeyler öğrenerek, yaşamlarını zenginleştirirler. Çeşitli spor aktivitelerine katılır, farklı alışverişler yapabilirler. Turist ise, bu gezileri yapan kişilere denmektedir. Dileyenler bu gezileri bireysel ya da sevdikleri insanlarla yaparken, isteyenlerde bir tur aracılığıyla grup olarak geziye katılabilir.

Turizm sadece bizim ülkemiz için değil, dünyanın pek çok ülkesi için de önemlidir. Ülkelerin gelir kaynaklarının önemli bir bölümünü, turizm sektörü oluşturmaktadır. Bu sektörden çok ciddi paralar kazanılır ve oldukça önemli miktarda döviz elde edilir. Buradan kazanılan gelir ise o ülkenin kalkınmasına ve güçlenmesine neden olmaktadır.

Ülkemiz için turistler açısından bulunmaz bir nimet özelliği taşımaktadır. Çünkü bir turistin geziye çıkma amacı ne olursa olsun – gezmek, kültür, alışveriş, eğlence, deniz, spor- ülkemizde aradığını mutlaka bulacaktır. Deniz kum ve güneş üçlüsünü isteyen turistler, ülkemizin Ege ve Akdeniz kıyılarında diledikleri gibi bir tatili bulmuş olacaklardır. Yeşillik içerisinde, serin bir hava isteyenler ise Karadeniz kıyılarında ve Karadeniz’in eşsiz yaylarında, diledikleri gibi tatil yapabilirler. Kış tatili yapmak isteyenler ve kayaktan hoşlananlar Uludağ, Palandöken, Kartalkaya gibi kayak merkezlerinde tatil yapabilirler. Anadolu’nun güzelliklerini, doğasını ve zengin kültürel mirasını görmek isteyenler Doğu Anadolu, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’ya gezi düzenleyebilirler. Mardin, Urfa, Diyarbakır, Gazi Antep, Antakya gibi şehirlerimizi ziyaret edebilirler. Zengin bir kültürel miras, tarihin derinliklerine inme, alışveriş yapma, eğlenme ve şehrin havasında büyülenmek, adeta bir masalın içinde olmak isteyenlerin ise ilk tercihi İstanbul olacaktır.

Turizm Haftası sayesinde, bütün bu güzellikler hepimize bir kere daha hatırlatılır. Ayrıca ülkemiz açısından, turizmin öneminden de bahsedilir. Bunun yanı sıra, hem yerli turiste hem de yabancı turistlere nasıl davranacağımız konusunda bilgiler verilir.

Turizm Haftası Şiirleri

Turizm Haftası Dokümanları

Turizm Haftası Hakkında

NELER ÖĞRENDİK?

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.