Turizm Haftası kutlama programı 2015

2014–2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAKACAK İLKÖĞRETİM OKULU
SPOR,GEZİ TANITMA VE TURİZM KULÜBÜ

TURİZM HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI
– Saygı duruşu, İstiklal Marşı

– Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması.8/A sınıfı öğrencilerinden Sadi PAMUK

– Turizm ve turistler hakkında genel bilgi verilmesi 5-A Sınıfı öğrencilerinden Yasemin ATAMAN

– Münevver Erilmez’in ‘’ Cennetim Türkiyem’’şiirinin okunması 8-B sınıfından Ecehan AKKURT

– Ülkemizin tarihi turistik yerlerinden olan Çanakkale Şehitlik Anıtı hakkında kısa bilgi verilmesi.8- A öğrencilerinden Öznur GÜMÜŞ

-Türkan Yakın’ın ’’ Turizm’dir Mesleğim ‘’ şiirinin okunması Okulumuz 7-A sınıfı Öğrencilerinden Burak ŞENTÜRK

-Ülkemizin doğal güzelliklerinden Pamukkale hakkında kısa bilginin verilmesi.4-A öğrencilerinden Ramazan TIKIZ

-Kasım Kaplan’ın‘’ Türkiye ’’şiirinin okunması.5-A sınıfından Esra DERELİ

-Ülkemizin tarihi turistik yerlerinden olan Sümela Manastırı hakkında kısa bilginin verilmesi. 8- B öğrencilerinden Ayşe GÜNDOĞDU

-Kasım Kaplan’ın ‘’ Ülkemiz’’şiirinin okunması. 3-A sınıfından Elif ÖZASLAN

-Ülkemizin tarihi turistik yerlerinden olan Nemrut hakkında kısa bilginin verilmesi 6- A öğrencilerinden Serhat BİRCAN

-Vasfi Mahir KOCATÜRK ‘’ Yurt Sevgisi’’şiirinin okunması. 2-A sınıfından Arif KORKUT Vasfi Mahir KOCATÜRK

– Turizm ve turist hakkında güzel sözler .Okulumuz 6/A sınıfı spor turizm ve gezi kulübü öğrencileri

-Kutlama programının sona ermesi.
Sadi PAMUK Yusuf TAŞKAN Öznur GÜMÜŞ Burak ŞENTÜRK
Başkan Başkan Y. Sekreter Sayman
Okan ÇAKICI Kadir KARABIYIK Duygu AVCI
Malzeme Koruyucu Üye Üye
Emine GÜLER Tuncay GÜLER
Rehber Öğrt. Rehber Öğrt.

E.Nail ŞEVİK
Okul Müdürü

2014–2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAKACAK İLKÖĞRETİM OKULU
TURİZM HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI
Okul Müdürüm, Öğretmen Arkadaşlarım, ve Sevgili Çocuklar,
Turizm haftası kutlama törenine hepiniz hoş geldiniz.

Sizleri Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve ruhları ebediyete intikal etmiş Türk büyükleri için bir dakikalık saygı duruşuna akabinde İstiklal Marş’ımızı okumaya davet ediyorum.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere okulumuz 8/A sınıfı öğrencilerinden Sadi PAMUK’u kürsüye davet ediyorum.

5-A Sınıfı öğrencilerinden Yasemin ATAMAN turizm ve turistler hakkında genel bilgi
verecektir.
Şimdi güzel ülkemiz Türkiye ve turist konulu şiirler okunacaktır.Arada Türkiye’nin doğal ve tarihi güzelliklerinden bazıları hakkında sizlere kısa bilgiler verilecektir.

8-B sınıfından Ecehan AKKURT Münevver Erilmez’in ‘’ Cennetim Türkiyem’’şiirini okuyacaktır.

8- A öğrencilerinden Öznur GÜMÜŞ ülkemizin tarihi turistik yerlerinden olan Çanakkale Şehitlik Anıtı, hakkında kısa bilgi verecektir.

Okulumuz 7-A sınıfı Öğrencilerinden Burak ŞENTÜRK Türkan Yakın’ın ’’ Turizm’dir Mesleğim ‘’ şiirini okuyacaktır.
4-A öğrencilerinden Ramazan TIKIZ ülkemizin doğal güzelliklerinden Pamukkale hakkında kısa bilgi verecektir.

5-A sınıfından Esra DERELİ Kasım Kaplan’ın‘’ Türkiye ’’şiirini okuyacaktır.

8- B öğrencilerinden Ayşe GÜNDOĞDU ülkemizin tarihi turistik yerlerinden olan Sümela Manastırı hakkında kısa bilgi verecektir.

3-A sınıfından Elif ÖZASLAN Kasım Kaplan’ın ‘’ Ülkemiz’’şiirini okuyacaktır.

6- A öğrencilerinden Serhat BİRCAN ülkemizin tarihi turistik yerlerinden olan Nemrut hakkında kısa bilgi verecektir.

2-A sınıfından Arif KORKUT Vasfi Mahir KOCATÜRK ‘’ Yurt Sevgisi’’şiirini okuyacaktır.

Okulumuz 6/A sınıfı spor turizm ve gezi kulübü öğrencileri sizlere turizm ve turist hakkında güzel sözler söyleyip kısa açıklamalar yapacaklardır.

Kutlama programı burada sona ermiştir. Bizi izlediğiniz için teşekkür ederiz.
Turizm Haftası

Sevgili Arkadaşlar!

15-22 Nisan tarihleri arasını Turizm Haftası olarak kutluyoruz. Dinlenmek, eğlenmek, görmek ve tanımak gibi amaçlarla yapılan gezilere turizm, bu gezilere katılan insanlara da turist diyoruz. Ülke içinde yapılan gezilere iç turizm, ülke dışına yapılan gezilere ise dış turizm denir.
Yurt dışı gezilere daha çok, zenginleşen ülkelerin insanları çıkar. Yabancı turistler ülkemize hangi amaçla gelirse gelsinler, para harcarlar. Turistlerin harcadığı yabancı paralara döviz diyoruz. Üretemediğimiz ürünleri yabancı ülkelerden döviz ile satın alırız. Döviz elde etmenin en kolay yollarından biri ise turizmdir. Ülkemize ne kadar çok turist gelirse, o kadar çok döviz elde ederiz.
Asya ve Avrupa kıtaları arasında bir köprü olan yurdumuz, turistlerin ilgi duyduğu bir ülkedir. Ilıman iklimi, zengin bitki örtüsü, eski medeniyetlerin bıraktığı tarihi eser ve anıtlarla yurdumuz, turistler için adeta bir cennet gibidir. Bütün bunlara rağmen ülkemiz, hak ettiği turist sayısına bir türlü ulaşamamıştır. Ülkemize daha çok turist gelebilmesi için, yollarımızın daha güzel, insanlarımızın daha centilmen, ulaşım araçlarının daha gelişmiş, konaklama yerlerinin bol, rahat ve temiz olması gerektiğini biliyoruz. Turistlere karşı güler yüzlü olmak, onları rahatsız etmemek, değerinden yüksek ve zorla satış yapmamak gerekir. Onların memnun ayrılması, ülkemize daha çok turistin gelmesini sağlar. Daha çok turist ise, daha çok döviz demektir.
Turizm ve Turistler Hakkında Genel Bilgi

İnsanların türlü amaçlarla yaptıkları gezilere turizm denir.
Turizm; başka yerleri görmek, tanımak, eğlenmek, dinlenmek ve alıveriş etmek için yapılan gezilerdir. Bu gezilere katılanlara turist denir.
Turizm; iç ve dış turizm olarak ikiye ayrılır. İnsanlar ülke içinde dinlenmek, eğlenmek, alışveriş etmek, gezip görmek için, sürekli yaşadık¬ları kentin dışına çıkarlar. Başka yerlere giderler. Buna iç turizm denir. Dış turizm ise ülkeler arasında yapılan gezilerdir.
Yabancı turist, ülkemize hangi amaçla gelirse gelsin para harcayacak¬tır. Turistin harcadığı paraya döviz denir. Döviz, yabancı ülke parasıdır.
Ülkemizde üretilmeyen ilaç, makine; gereksinme duyduğumuz petrol ve benzeri mallar yabancı ülkelerden alınır. Bunların satın alınabilmesi için dövize gereksinmemiz vardır. Dövizi ürünlerimizin ve ürettiğimiz malların dış ülkelere satışından ya da turizmden sağlarız. Görülüyor ki ülkemizin kalkınmasında turizmin çok önemli bir yeri vardır.
Turist, dinlenmek, eğlenmek, görmek istediği yere çabuk, kolay ve rahat gitmek ister. Bunun için yollarımızın bakımlı, konaklama yerlerinin iyi olması gerekir. Yurdumuz turistlerin ilgi duyduğu bir ülkedir. Yurdumuz kuzey yarımkürede Asya ile Avrupa kıtaları arasında bir köprü durumunda¬dır. Ülkemizin üç yanı denizlerle çevrilidir. Ilıman iklim kuşağındadır. Bitki örtüsü bakımından zengindir. Yurdumuzda dört mevsimin özellikleri görü¬lür. Türkiye’miz aynı zamanda tarihi anıtlar yönünden de çok zengindir. Anadolu’muzda çeşitli uygarlıklar yaşanmıştır. Bu uygarlıkların kalıntıları günümüze dek gelmiş ve korunmuştur.
Yurdumuz, turizm zenginlikleri bakımından dünyanın sayılı ülkelerinden biridir. Bir ülkede turizmin gelişmesi için bazı koşulların gerçekleşmesi zorunludur. Yolların güzel olması, ulaşım araçlarının gelişmiş olması, konaklama yerlerinin bol, rahat ve temiz olması gereklidir. Turist yatacağı yerin temiz olmasını ister.
Ülkemize turist gelmesini istiyorsak, onlara karşı güler yüzlü, iyilikse¬ver, temiz, hoşgörülü olmalıyız. Turistler konuklarımız sayılır. Konuklarımızı rahat ettirmek için her çabayı göstermeliyiz.
Turizmi daha iyi anlayıp değerlendirebilmek için, turizmin tanımında geçen görmek, tanımak, eğlenmek, dinlenmek sözcüklerinin anlamı üstünde iyice düşünelim.
Görmek : İnsanlar, bulundukları yerden uzakta da olsa anıtları, kent¬leri, tarihsel kalıntıları, doğa güzelliklerini, sanat yapılarını yakından görmek ister. İnsanların, bu özlemlerini düşünerek müzeler kurmalı, görülmeye, incelemeye değer kalıntıları ortaya çıkararak onları sergilemeli, bunları görmek için gelen turistlere yardımcı olmalıyız.
Tanımak : Turist, bir ülkeyi bir yöreyi tanımak ister. Orada yaşayan¬ların törelerini, göreneklerini, yaşamlarını bilmek ister. Bu istek insanlar arasında sevgi, arkadaşlık, dostluk bağlarının doğup gelişmesini sağlar. Aslında turizm yalnız ekonomik yararlar sağladığı için değil, insanlar arasın¬da dostluk duygularının doğup gelişmesine yardımcı olduğu için de yararlı¬dır.
Eğlenmek : Dinlenmenin bir çeşididir. Zamanı iyi güzel ve hoş geçir¬mektir. Eğlence yerlerinin temiz, iyi, ucuz, güzel olması turistin o yerde uzun süre kalmasını sağlar.
Dinlenmek : Çalışmaya ara vererek, yorgunluğu gidermektir. Çalışan¬ların belirli bir süre dinlenmek haklarıdır. Bu hak yasalarla güvence altına alınmıştır. Ülkemize dinlenmek için gelen turiste her kolaylığı göstermeli, onları rahat ettirmeliyiz.
Sonuç olarak ülkemizin doğal zenginliklerini, anıtlarını, tarihi kalıntı¬larını, müzelerini görmek güneşinden, denizinden, kaplıcalarından yararlan¬mak, dinlenmek, eğlenmek için gelen turistlere yardımcı olmalıyız.
Turistleri rahatsız etmeyelim. Değişik giysilerini ve davranışlarım hoşgörü ile karşılayalım. Turistlerin karşılaştıkları güçlükleri yenmek için yardımcı olalım. Turistik eşya satımında eşyanın gerçek değerini isteyelim. Bize yapılmasını istemediğimiz hareketlerin turistlere yapılmasını önleyelim.
Cennetim Türkiyem

Cennetim Türkiyem.
Doğu ayrı bir güzeldir,
Etsunlanmış gibidir, Van Kalesi,
Ortasında gölünün, AHTAMARA adası,
Gaziler diyan Antep,
Halil Ibrahim Sofrası,Balıklıgöl,
Tüm mevsimlerin bir arada yaşandığı Hakkâri,.
Zap suyundan geçilemese de
Bakir bir güzeldir Çölemerik.
Kapadokyada. ihlara vadisi,
Gözel bir rüyadır, Peri bacaları,
Toroslardan inilince Güneye
Akdeniz kucaklar bembeyaz suIarıyla,
Karadenizin HA UŞAKLARİNİ unuttum sanma!
Yeşilden başka renk tanımayan,
Finduklar, çaylar, hamsiler diyarı
Cennetim TÜRKİYEM

Münevver Erilmez

Çanakkale Şehitleri Anıtı

Çanakkale Şehitleri Anıtı
Çanakkale Şehitleri Anıtı, Çanakkale il sınırları içindeki Gelibolu Yarımadası’nda, Çanakkale Boğazı’nın ucunda Morto Koyu önündeki Hisarlık Tepe üzerinde yer alan anıt.
1915 yılında 1. Dünya Savaşı sırasında Çanakkale Savaşları’nda hayatını kaybeden 253.000 Türk askerin anısına yaptırıldı.
Tarihçe
Yapımına 1952 yılında karar verilen ve temeli 17 Nisan 1954[1] tarihinde atılan anıtın inşası 6,5 yılda tamamlanarak 21 Ağustos 1960 günü açılmıştır. Anıt için 1944 yılında yapılan yarışmayı Mimar Doğan Erginbaş, İsmail Utkular ve Mühendis Ertuğrul Barla’nın projelendirdiği eser kazandı.[2] Finansal nedenlerden dolayı yapımı birkaç defa durdurulan anıtın 15 Mart 1958 tarihinde sadece gövde kısmı tamamlanabildi. Bu arada Milliyet gazetesi tarafından ülke genelinde bağış kampanyası düzenlendi. Resmi açılışı 21 Ağustos 1960 tarihinde yapılan anıtın altında Savaş Eserleri Müzesi, yanında Mehmetçik Anıtı ve Türk Şehitliği bulunmaktadır. Morto Limanı ile Çanakkale Boğazının girişi arasındadır.
Üzerinde 25×25 m kaide yer alan 4 ayak üzerine oturtulmuş olan yapının yüksekliği 41,7 metredir.[3] Ayakların genişliği 7,5 metredir.[4] Anıt tümüyle 625 metrekarelik bir alanı kapsamaktadır
Turizm’dir Mesleğim

Turizm’dir mesleğim,
Güleryüzdür görevim.
Gece gündüz çalışır,
Harekettir bereketim.

Uluslararasıdır hedefim.
Ama vatandaşımdır önceliğim,
Ayşe, Fatma, Hasan, Mustafa
Sizleride beklerim.

İşletmenin öz kişiliği,
Sevmektir mesleğini.
Yarınlardır geleceği,
Yine bekleriz derken.

Güzel anılarınızı bırakırken,
Hatırlanmak isteriz.
Size hoşçakalın derken,
Yeniden bekleriz.

Türkan Yakın

PAMUKKALE
Bulutların gölgesinde yeryüzünün doğal güzelliklerinden payını düşeni fazlasıyla alan Pamukkale, doğal kaynaklar açısından da çok şanslı bir coğrafyada yer alıyor. Pamukkale, her geçen gün daha fazla ilgi gören ve umut bağlanan termal turizm merkezleri açısından çok zengin kaynaklara sahip Denizli’ye 17-18 kilometre uzaklıkta bulunan Pamukkale’yi iki ayrı açıdan gezmek lazım. İlki, o meşhur, herkesin bildiği travertenlerin Pamukkale’si, diğeri antik Hierapolis kenti. Bu iki kesim içiçe geçmiş olarak varlığını sürdürüyor.
Türkiye

Türkiye’mde insanlar,
Dört mevsimi yaşarlar.
Gelmeyenler bilemez,
Ne ararsan bizde var.

Yeraltı bir define,
Güç yetmez kıymetine.
Hatta paha biçilmez,
Her yeri bir hazine…

Çoktur eserlerimiz
Bitmez değerlerimiz.
Tek değer var kaybolmaz,
Yüksek karakterimiz

Kasım KAPLAN

Sümela Manastırı

Sümela manastırı, Trabzon

Sümela Manastırı , Trabzon ili, Maçka, Trabzon ilçesi, Altındere ,Maçka köyü sınırları içerisinde yer alan Panagia (Meryemana) deresinin batı yamaçlarında Mela (Yunanca ‘siyah’) tepesi üzerinde deniz seviyesinden 1.150 m yükseklikte yer alan bir Rum manastır ve kilise kompleksi olup, tam adı Panagia Sumela veya Theotokos Sumela’dır. bakiresi’ de denilmektedir. [1]
Tarihçe

Kilisenin MS 375-395 tarihleri arasında inşa edildiği sanılmaktadır. Anadolu’da sıkça rastlanılan Kapadokya kiliseleri tarzında yapılmış, hatta Trabzon’da Maşatlık mevkiinde benzeri bir mağara kilisesi daha vardır. Kilisenin ilk kuruluşu ile manastır haline dönüşümü arasındaki bin yıllık dönem hakkında fazla bir şey bilinmemektedir. Karadeniz Rumları arasında anlatılan bir efsaneye göre Atina’lı Barnabas ile Sophronios adlı iki keşiş aynı rüyayı görmüşler; rüyalarında, İsa’nın öğrencilerinden Aziz Luka’ın yaptığı üç Panagia ikonundan, Meryemin bebek İsa’yı kollarında tuttuğu ikonun bulunduğu yer olarak Sümela’nın yerini görmüşler. Bunun üzerine birbirlerinden habersiz olarak deniz yoluyla Trabzon’a gelmiş, orada karşılaşıp gördükleri rüyaları birbirlerine anlatmış ve ilk kilisenin temelini atmışlardır. Bununla birlikte manastırdaki fresklerde sıkça yer alıp, özel bir önem verilen Trabzon İmparatoru III. Alexios’un (1349-1390) manastırın gerçek kurucusu olduğu sanılmaktadır. [2]
Ülkemiz

Bu ülke bizim ülke,
Tertemiz olmalıyız.
Böyle yakışır Türk’e,
Ve böyle kalmalıyız.

Güler yüzlü milletiz,
Severiz misafiri.
Çok güçlü bir devletiz,
Koruruz turistleri.

Dünya bizi tanısın,
Tanısın ülkemizi.
Gittiği yerde ansın,
Dürüstlük ilkemizi.

Şanlıdır tarihimiz
Onurlu, guruluyuz,
Parlak istikbalimiz,
Uygarlık yolundayız.

Kasım KAPLAN
Nemrut
Doğu ve Batı Medeniyetlerinin, 2150 m. yükseklikte muhteşem bir piramitteki kesişme noktası, Dünyanın sekizinci harikası Nemrut, Yüksekliği on metreyi bulan büyüleyici heykelleri, metrelerce uzunluktaki kitabeleriyle, UNESCO Dünya Kültür Mirasında yer almaktadır.
Nemrut Dağı, üzerinde barındırdığı dev heykellerin ve anıt mezarın yanı sıra, dünyanın en muhteşem gündoğumu ve gün batışının seyredilebildiği yer olmasıyla da ilgi çekmektedir. Her yıl binlerce insan gündoğumu ve gün batışını seyretmek için Nemrut Dağına gelmektedir.
UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası olarak ilan edilen Nemrut Dağı, çevresindeki Kommagene Uygarlığı eserleri ile birlikte ülkenin önemli Milli Parklarından biridir. Nemrut Dağındaki dev heykeller ve tümülüs, Arsameia (Eski Kale), Yeni Kale, Karakuş Tepesi ve Cendere Köprüsü Milli Park sınırları içerisinde yer alıyor.
Tarihçe
İki bin yıldır güneşin doğuşunu ve batışını 2150 m. yükseklikte izleyen dev heykellerin sırrının çözülmesi için Kommagene Uygarlığı’nın keşfine gitmek gerekir.
Nemrut Dağı’nın Kraliyet Akademisi tarafından araştırma yapmak üzere bölgeye gönderilen genç bilim adamı Otto Punchtein başkanlığındaki ekip, Nemrut Dağı’nın tepesindeki tümülüs ve tümülüsün doğu ve batı yanlarında oluşturulmuş teraslar üzerindeki devasa heykeller ve çeşitli kabartmalardan oluşan eserler üzerinde çalışır. Uzun çalışmalar sonunda Grekçe yazılı kitabeyi çözen Punchstein, bu eserlerin Kommagene Uygarlığı’na ait olduğunu ve Kommagene Kralı I. Antiochos tarafından yaptırıldığını keşfeder. Antiochos’un ağzından yazılan kitabe, Nemrut Dağı’nın sırrını ve Antiochos’un yasalarını içermektedir.
Kommagene Uygarlığının ortaya çıkmasını sağlayan kazılar, Nemrut Dağı’ndan başka Arsameia, Samsat ve Fırat Havzasında gerçekleştirilmiştir. Bölgede yapılan kazılarda ortaya çıkartılan taşınabilir eserler müzelerde, geri kalanları da Milli Park Alanı içerisinde korumaya alınmıştır.
Kommagene Krallığı
Yunanca “Genler Topluluğu” anlamına gelen Kommagene, ismiyle bağdaşırcasına, Grek ve Pers uygarlıklarının inanç, kültür ve geleneklerinin bütünleştiği güçlü bir krallıktır. Toros Dağlarındaki çeşitli yolların birleştiği noktada bulunan antik Kommagene Krallığı, Suriye’nin Kuzeyi, Hatay, Pınarbaşı, Kuzey Toroslar ve doğuda Fırat Nehri’nin çevrelediği verimli topraklarda yer almıştır. Tarıma ve hayvancılığa elverişli ve ekonomik önemi yüksek sedir ağacı ormanlarını barındıran Kommagene topraklarının, ilk çağlardan beri yerleşim alanı olarak kullanıldığı civardaki mağara ve arkeolojik buluntulardan anlaşılmaktadır.
Antik dünyanın küçük ancak güçlü ülkesi Kommagene, baba tarafı Pers Krallarından “Krallar Kralı olarak anılan Darius’a ile, anne tarafı Makedonya Hükümdarı Büyük İskender ile akraba olan bir prensin oğlu Mithradates Kallinikos tarafından, İ.Ö. 109 yılında bağımsız bir krallık olarak kurulmuştur. Farklı topluluklardan meydana gelen ve ayrı inanç ve kültürlere sahip Kommageneliler arasındaki birliği sağlamak konusunda büyük başarı sağlayan Mithradates Kallinikos, tanrılarla olan bağını kuvvetlendireceği ve böylece ulusunu barış içerisinde yaşatacağı inancıyla ülkesinin çeşitli yerlerinde tapınaklar yaptırmıştır.
İklim
Kahta ilçe sınırlarındaki Nemrut Dağında karasal iklim özellikleri görülmektedir. İlçe sınırlarındaki Atatürk Baraj gölü nedeniyle, iklim yapısı önemli bir ölçüde değişikliğe uğrayarak Akdeniz iklimi ile benzerlik göstermeye başlamıştır. Ancak yaz ortasında bile, Nemrut Dağında gün doğumu oldukça soğuk olur.

Yurt Türküsü

Güzel yurdum dağlarını,
Uzaktan göresim gelir.
Keskin esen yellerine,
Kendimi veresim gelir.

Gözümde tüter damların,
Sakız kokulu çamların,
Türkü söyler akşamların,
Bana kendi sesim gelir.

Su içtim kaynaklarından,
Gölgelerinde uyudum.
Kuşlarının söylediği
Şen türkülerle büyüdüm.

Ninniyle salladın beni,
Şefkatle kokladın beni,
Sevginle bağladın beni,
Güzel yurdum, güzel yurdum.

Vasfi Mahir KOCATÜRK
Turizm ve turist hakkında güzel sözler

*Temizlik turizmin, turizm kalkınmanın anahtarıdır.
* Turizm, bacasız fabrikadır.
* Memnun ayrılan turist, daha çok turist demektir.
* Turizmin anahtarı temizlik ve hoşgörüdür.
* Turizm, kalkınmanın lokomotifidir.
* Turizm hizmetle gelişir, sevgi ile büyür.
* Yurdumuzdan hoşnut ayrılan her turist bizim yeni bir dostumuz¬dur.
* Turizm yolu, barış ve kalkınma yoludur.
* Turiste saygı varsa, turizmde kaygı yoktur.
* Bir memnun turist, bin turist yollar.
* Hiç bir mavi Akdeniz’den güzel değildir.

2014-2015
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
SPOR, TURİZM TANITMA VE GEZİ KULÜBÜ

TURZİM HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI
(15-22 NİSAN)

www.sorubak.com
EMİNE GÜLER
TUNCAY GÜLER
REHBER ÖĞRETMENLER

2015
BİGA

Dokümanın Görselli Tam Halini İndirmek için TIKLAYINIZ

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.