Test Soruları Çözmek İçin Etkili İpuçları

ABD’li eğitimci Ron Fry’ın “Öğrenci Çalışma Teknikleri” serisi içinde en önemli ikinci kitap olan “Test Nasıl Çözülür ? ” kitabı sınavlara hazırlanan öğrenciler için verdiği önemli ipuçlarından bazıları şunlardır.

online test 1-Soruyu çok fazla okuyarak zihninizi karıştırmayın.

Testi hazırlayan kişinin ne demek istediğini düşünüp

durmayın.Cevabınızı ayrıntıya indirip yanlış yola girmeyin.

2-Ana kelimelerin altını çizin.

3-İki cevap da birbirine enziyorsa,cevap,büyük ihtimalle ikisi de değildir.

4-İki şık birbirinin zıddıysa, bunlardan biri doğrudur.

5-Yanlış olduğuna emin kesin olmadıkça,ilk tahminde bulunduğunuzu cevabınızı değiştirmeyin.(bazen çok zeki olduğunuzdan, kendinizi kandırabilirsiniz.)

6-Negatif sorulara ve sizi yönlendirecek soru sözcüklerine dikkat edin.  ”Aşağıdakilerden hangisi  olamaz?”gibi.

7-Eğer şıkların içinde “Hepsi”,”Her zaman”,”Hiçbiri”, veya “Boş” gibi cevaplar varsa genellikle yanlıştırlar.Bu genelde geçerlidir.

8-“Bazen”,”Çoğunlukla”,”Bazıları” gibi şıklar da çoğunlukla doğrudurlar.

9-Doğru cevabı bilmiyorsanız yanlışları bulmaya çalışın.

10-Kelimelerin anlamını bilmeden bir seçeneği elemeyin.

11-Şıkları okuyun.Aldanmamaya dikkat edin.Akıllı bir hazırlayıcı,ilk şıkkı neredeyse doğru cevap gibi gösterip,diğer cevapları okumadan onu işaretlemenizi sağlayabilir.

12-Standart bir test oluyorsanız,aynı bölümün cevaplarını cevap kağıdına aynı anda geçirin.Bu,zamandan

kazanmanızı sağlayacaktır. Sadece dikkatli olun,  kaydırmamaya dikkat edin.

13-Eğer size uzun bir paragraf verilmiş ve bunun hakkında sorulan soruların cevaplarının bulunması istenmişse,ilk önce soruları okuyun.Bu sorular sizin makaleyi hangi yönden düşünüp okumanız gerektiğini gösterecektir. Tarihler soruluyorsa, okurken tarihleri yuvarlak içine alın.Sonuçlardan çok nedenleri arıyorsanız, okuma yönünüzü değiştirin. Cevaplara bakmadan önce soruyu okuyun. Cevabın ne olduğunu siz söyleyin. Cevabınız şıklarda varsa, kazandınız

14-Çoğunlukla uzun ve karışık gibi gözüken cevaplar doğrudur;Çünkü sinsi hazırlayıcımız aklımızı karıştırmak için aslında çok basit olan cevabı değişik sözcüklerle veya tamlamalarla anlatır.

15-Özellikle çok basit ve doğru gibi görünen seçeneklere şüphe ile yaklaşın.Öğretmeniniz/hazırlayıcınız size böyle bir kolaylığı neden yapsın? Çok basit!Şaşırtmak için!

16-Bir soruyu ilk okuduğunuzda zor geliyorsa vazgeçme ye kalkışmayın.Soruya başka bir açıdan bakın,kendi kelimelerinizle cümleleri yeniden kurun.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.