TEOG Tercih Puanı Hesaplama 2016

TEOG Sınavının Amacı Nedir?

teog puan
2013-2014 eğitim öğretim yılında hayata geçirilen sınav sistemi önceden yapılan sınavlardan farklı olarak içinde birçokyeniliği barındırmaktadır. TEOG sınavı öğrencinin sınav yerinin kendi okul olduğu her dönem okullarının iki gün tatil edilip iki gün boyunca farklı derslerden girmiş olduğu sınavdır. Öğrencilerin kendi okulunda hatta kendi sınıfında gireceği bu sınavlarda gözetmenler kendi öğretmenleri olmayıp öğretmenler çevre il ve ilçelerden milli eğitim müdürlüğü tarafından belirlenecektir. Fakat öğrenciler bu sınava kendi okullarında ve kendi sınıflarında yapılması öğrencilerin sınav esnasında yapacakları heyecanı en aza indirilmiş olacaktır. Çünkü alıştıkları ve her gün ortamda bulunmaları onların daha rahat olmalarına neden olacaktır.

Yapılan sınavlardan herhangi birine geçerli bir mazeret göstererek kaçıran öğrencilere milli eğitimin önceden belirlediği sınav takvimi dâhilinde belirlediği bir hafta sonunda telafi sınavı yapılmaktadır. Lakin bu sınav merkezi olarak bir kereye mahsus olmak üzere yapılacaktır. Öğrenciler mazeret sınavlarına kendi okullarına değil il veya ilçe merkezlerinde bulunan  sınav salonlarında aynı şekilde sınavlara dâhil olacaklardır. TEOG Puan hesaplamasını kolay bir şekilde yapabilme şansları da bulunmaktadır. Girmiş oldukları sınavların hesaplamasını http://www.sorubak.com/teogpuanhesaplama.php adresinden yapılabilir.

Yanlış Doğruyu Cevabı Götürüyor Mu?
Milli eğitim tarafından ilk olarak Türkçe, Matematik ve Din kültürü ahlak bilgisi derslerinin sınavı yapılmaktadır. İkinci sınavda ise İnkılap tarihi, Fen bilgisi ve teknolojisi ve Yabancı dil derslerinin sınavı yapılmaktadır. Yapılan bu sınavların ortak bir şekilde yapılmaktadır.

Yapılan TEOG Sınavının Hesaplama Yöntemi

Bu sınavlarda sorular o güne kadar ortak olarak işlenen müfredatta belirlenmiş konulardan çıkacak ve önemli olan ise yanlışın doğru etkilemediği bir sınav sistemi olacaktır. Teog sınavın da sorular dört seçenek olarak yapılıp her doğru soru beş puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutulmaktadır. Üç yıl boyunca derslerde gösterilen başarı puanı hesaplanıp ortalaması alınacaktır. Daha sonrada hesaplanacak puanların üç yılın yılsonu başarı puanın hepsini birlikte toplanıp ortalamasını almasıyla belirlenecektir. Herhangi bir dersin yılsonu başarı puanı hepsi hesaplanırken dersin haftada kaç saat oldu büyük önem taşıyacaktır. Alınan ortalama puan dersin bir hafta boyunca almış olduğu ders saati olan 27’ye bölünecek daha sonra alakalı dersin saati ile çarpılacaktır.
Puan Hesaplamasını Etkileyen Dersler
Hafta boyunca işlenen dersin ders saati daha fazla ise o dersten sınavda alınacak toplam puanı en fazla en çok etkiye sahip olacak derstir. Duruma bakıldığında ders saati beş olan Türkçe sınavlarda en çok puan getiren derslerden biri olacaktır. Haftalık ders saati iki olan inkılap tarihi dersi ile din kültürü dersleri ise puan hesaplamasında eşit düzeyde etkili olacak derslerdir. Öğrencinin ortaöğretim boyunca aldığı başarı puanlarının aritmetik ortalaması %30’u ile altıncı, yedinci ve sekizinci sınıflarda aldığı merkezi sınavlarda almış olduğu puanların %70’inin toplamı yerleştirmede esas alınacak puanı oluşturacaktır.  Teog sınavı ise sınavlardan farklı olarak öğretmenin kanaat notunun ise puanlamada hiçbir etkisi olmayacaktır.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.