TEOG Matematik dersine nasıl çalışılmalıdır?

Liseye hazırlananlar adına en önemli sınav olan TEOG sınavı öncesinde en çok merak edilen konu, Matematik dersine nasıl çalışılacağı konusu… TEOG Matematik dersine nasıl çalışılır?

Teog-matematikBu sorunun cevabını birçok farklı kişi verebilir ancak sizin için en doğru yanıtları bir araya getirdik. Eğer sizin için başlıklar halinde yazdığımız bu konulara dikkat ederseniz, siz de Matematik dersinde istediğiniz başarıyı yakalayabilir ve TEOG’da Matematik testini başarıyla geçebilirsiniz.

Şekillerden, sayılardan ve birçok farklı bağıntıdan oluşan Matematik dersinde başarılı olmanın ilk yolu formülleri iyi bilmek ve dersleri bol tekrar etmek…

Formülleri Bilin, Dersleri Tekrar Edin

Bugüne kadar işlediğiniz Matematik konularının kaç tanesinde formül varsa, bu formüllerin tamamını iyi derecede bilmeniz gerekiyor. Tabii bu formülleri kullanabilmek için konu bilgisine de ihtiyacınız var.

Konuları eksiksiz bir şekilde defalarca çalıştıysanız, şimdi de özel olarak formülleri çalışmalısınız. Formülleri çok ama çok iyi derece bilmeniz gerekiyor.

TEOG Matematik dersinde başarılı olmak için iki önemli unsur, ders tekrarı ve formül ezberidir. Aslında formülleri ezberledikten sonra pekiştirmeniz gerekir. Yani bir ezberden çok bu formüllerin tamamı sizin için bir çeşit alışkanlık haline gelmeli…

Gördüğünüz formül gerektiren sorularda, hangi formülü kullanmanız gerektiği hemen aklınıza gelmeli… Bu seviyeye gelmeden sınava girerseniz, sınav sonucunuz eksik kalabilir.

Öğretmeninizden Yardım Alın

TEOG Matematik dersine çalışmak için yapacağınız en iyi işlerden bir tanesi de çözemediğiniz sorular için öğretmeninizden yardım almak olacak.

Öğretmeniniz size anlayabileceğiniz şekilde soruları çözer. Anlamadığınız bütün soruları tekrar tekrar öğretmeninize sormalısınız. Bu konuda utangaçlık çekmeden her soruyu bütün aşamaları ile birlikte çok iyi öğrenmelisiniz.

Öğrenmediğiniz takdirde mutlaka bir şeyler eksik kalacaktır. Bu nedenle kesinlikle öğrenmediğiniz tek bir soruyu bile es geçmeyin. Bu soru TEOG’da karşınıza çıkabilir ve göz göre göre bir net kaybedebilirsiniz.

Öğretmeniniz anlattığı takdirde yine anlamazsanız, tekrar anlatmasını isteyin. Yine anlamazsanız farklı öğretmenleri ve kaynakları deneyin. O soruyu mutlaka birisinden öğrenin. Fakat bu süreçte o soruya takılıp kalmayın. Diğer sorulara geçin. Sonra tekrar çözemediğiniz sorulara dönersiniz.

Çok Soru Çözün

Bu süreçte TEOG Matematik testine en iyi şekilde hazırlanmanızı sağlayacak olan faktörlerden bir tanesi de, soru faktörüdür.

Ne kadar çok Matematik sorusu çözerseniz o kadar farklı bakış açılarını bir arada görme şansı yakalarsınız. Çözdüğünüz bu soru stillerinden bir tanesi TEOG Matematik testinde karşınıza çıkabilir.

Bu durumda tecrübeli bir öğrenci olarak o soruyu endişeyle değil de, rahatlıkla karşılarsınız ve hemen o soruyu çözmeye başlarsınız. Soruyu tam olarak çözümleyemeseniz bile soru hakkında bir fikriniz olur ve bu fikirlerden yola çıkarak doğru cevaba ulaşabilirsiniz.

Bu nedenle çok soru çözmek Matematik dersini öğrenmenin en etkili yoludur.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.