Sosyal bilgiler 4.sınıf 2.dönem 1.yazılı soruları 2014-2015

Adı Soyadı : …………………………………. ……………………… Numarası : …………… 1) Aşağıdaki cümlelerde eksik bırakılan yerleri uygun kavramlarla tamamlayınız.
………………………….. İLKOKULU 4/… SINIFI SOSYAL BİLGİLER DERSİ 2.DÖNEM 1. YAZILI SINAV
-İşlerimiz daha kolay yapabilmek için kullandığımız araç, gereç,bilgi ve yöntemlerin hepsine ……………………… denir. – İcat yapan bilim adamlarına ………………….. denir. -Zamanı günlere, aylara ve yıllara bölen çizelgeye ………………….. denir. – Hz. Muhammed’in Mekke’den Medine’ye göçünü esas alan takvim …………………..….. …takvimdir. – Üretilen mal ve hizmetin müşteriler tarafından satın alınmasına …………………… denir. -İnsanların geçinebilmek için yaptıkları işe …………………………… denir. -Belirli bir zamana ait gelir ve giderleri gösteren listeye ………………………………………. denir. -Takvimi zamanımızdan 6000 yıl önce……………………………….. bulmuştur. -Yazı , M.Ö. 3200 yıllarında …………………………….. tarafından bulunmuştur. -Aydınlatma araçlarının gelişimi ………………………… bulunması ile başlamıştır.
3) Aşağıdaki tümcelerden doğru olanların başına “D“, yanlış olanlara “Y“ yazınız. ( ) Miladi takvim güneşin hareketlerine göre oluşturulmuştur. ( ) Geçmişte insanlar duman, davul ve güvercin gibi araçlarla haberleşirmiş. ( ) Uçağın ve trenin kullanım alanları aynıdır. ( ) Teknolojik ürünler, işlerin hızlı ve kolay yapılmasını sağlar. ( ) Teknolojik ürünlerin doğaya hiçbir zararı yoktur.
2) Geçmişten günümüze televizyonun gelişimi ile ilgili aşağıdaki ifadeleri numaralandırarak kronolojik sıraya koyunuz.
20) Portakal, mandalina, limon gibi turunçgiller yazları sıcak,kışları ılık geçen iklim bölgelerinde yetişir.Bu ürünler,kışları soğuk ve kar yağışlı geçen yerlerde yetişmez. Buna göre aşağıdaki yerlerden hangisinde turunçgil üretimi yapılamaz? A)Mersin B)Antalya C) Erzurum D) İzmir BAŞARILAR…
……………………….
4/… Sınıf Öğretmeni

Dokümanın Görselli Tam Halini İndirmek için TIKLAYINIZ

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.